Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Свети Валентин в Барселона - шедьовърът на Гауди - 2 нощувки!

Номер на оферта

/

129498

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София – Барселона – София с редовен полет на АК Wizzair
* летищни такси
* ръчен багаж с размери 40 x 30 x 18 см
* 2 нощувки със закуски в хотел Rialto 3* в ТОП ЦЕНТЪР на Барселона
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* посочената туристическа програма в Барселона с екскурзовод на български език (за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт)
* представител на фирмата, придружаващ групата.

Цената не включва

* трансфери летище – хотел – летище – 18 евро/ 35 лв.
* wizz priority – 20 лв. в двете посоки (вкл. 1 ръчен багаж на борда, 1 Багаж с колелца в салона с размери 55?40?23 cm, гише за чекиране и качване на борда с предимство)
* куфар за чекиране до 20 кг – 110 лв. в двете посоки
* куфар за чекиране до 32 кг – 150 лв. в двете посоки
* фламенко шоу – 35 евро / 69 лева без вечеря / 50 евро – 98 лв. с вечеря
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10,00 лв., за туристи над 65 г. – 20,00 лв.
* застраховка Отмяна на пътуване
* доплащане за единична стая – 60 евро / 117 лева

Програма на пътуването

=============================================================

София - Барселона - София

3 дни / 2 нощувки

ДАТА: 13.02.2019 - 15.02.2018

ЦЕНА на човек:
Промоционална цена за ранно записване до 31.12.2018: 280 евро / 545 лева

Задължителни такси:
* сити такса – 1,25 евро на човек на вечер (от 01.11.2012 г. общината в Барселона въвежда задължителна сити такса за лица над 16 г., която се заплаща от всеки турист в брой на място на рецепция в деня на настаняване


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

13.02.2019: Отпътуване от София, терминал 1 с редовен полет на Wizz Airв 19.10ч. Пристигане в Барселона в 21.15 ч. Организиран трансфер летище – хотел. Настаняване в хотел 3* в ТОП ЦЕНТЪРА на Барселона, на пешеходно разстояние от ул. Рамбла. Ла Рамбла е живописна и пъстра улица, отразяваща духа на каталонците. Някои казват, че сърцето на Барселона тупти в ритъма на Рамбла, а според статистиката средно на ден от тук минават по 150 000 души.Ла Рамбла е и своеобразен архитектурен музей на открито. От двете и страни са фасадите на едни от най-необичайните и дръзки сгради в града. На Ла Рамбла пъстрите магазинчета и сувенирни лавки се редуват с типичните барове Тапас и кафета, разположили масички насред булеварда. Покрай Ла Рамбла е и прочутия закрит пазар Ла Бокериа, от където пазаруват най-добрите ресторантьори в града. Свободно време за самостоятелна разходка. Нощувка.

14.02.2019: Закуска. От 09.00 ч.организирана пешеходна туристическа обиколка на Барселона на български език – Готическият квартал, който според специалисти е най-добре запазения готически архитектурен ансамбъл в Европа; пл. Св. Хайме, от двете страни на който са разположени сградите на Женералитета на Каталуня и на Кметството на Барселона; Кралския дворец, където Фернандо и Изабела посрещат Колумб при завръщането му от Америка; катедралата „Св. Еуалия”, в чийто готически двор можете винаги да преброите 13 бели гъски – символ на 13-те невинни години живот на светицата; пл. Каталуня – най-големият в Барселона; ул. Рамбла с множество магазини за сувенири, ресторантчета и улични артисти; пл. Рейал, дължащ екзотичния си вид на засадените около него палми и на ексцентричните улични фенери; Палау Гюел, една от първите градски къщи построени от Гауди за богатия бизнесмен Еусебио Гюел; паметника на Христофор Колумб – великия испански мореплавател от италиански произход, който убеден, че е достигнал бреговете на Индия, така и не разбрал, до края на живота си, че е открил Америка. Свободно време. От 14.00 ч. Ден посветен на творчеството на гениалния Антонио Гауди, за който можем да кажем, че в пълна сила важи латинската максима "Omnis ars imitatio naturae" - Всяко изкуство е подражание на природата.Посещение на парка Гюел, чийто павилиони и стълби са пренесени сякаш от някоя приказка на Андерсен. Саграда Фамилия, чието строителство започва през далечната 1881 г. и продължава и до днес. По замисъла на Гауди Саграда Фамилия трябва да бъде сграда-символ, грандиозна алегория на Рождеството Христово. Casa Mila – последната построена от Гауди сграда, преди да се посвети изцяло на построяването на Саграда Фамилия. Поглеждайки я отвън фасадата прилича на крайбрежна скала прорязана от пещери. Ето защо хората и до днес наричат Каса Мила по-често с името La Рedrera.Когато попитали Гауди защо сградата е с такива форми, той отговорил: „Това са очертанията на планините, които ограждат Барселона и тези планини се виждат от това място, на което е разположена къщата”. Casa Batlo - тук откриваме личното виждане на Гауди по отношение на модернизма, а именно култа към извитите линии. Свободно време. Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане посещение на фламенко шоу: извиващи се ръце, горда осанка, ритмични стъпки на токове, пронизващ поглед, страст и огън... Чувствен испански танц на вътрешното освобождение с отчетлив ритъм и красива китарна музика – това е фламенкото. Най-подходящото преживяване за всеки познал любовта... Нощувка.


15.02.2019: Закуска. От 09.00 ч. организирана туристическа програма на български език: изкачване с фуникуляр и въжена линия на хълма Монджуик: Крепостта, от която се открива великолепна гледка към града, действаща понастоящем като Военен музей; Олимпийския комплекс, построен по повод на проведените в Барселона XXVлетни олимпийски игри и включващ в себе си Олимпийския стадион, спортната палата Сен Жорди, плувен комплекс, бейзболно игрище и Музей на олимпийските игри; галерията Хуан Миро; площад Испания; Кралския дворец с пеещите фонтани пред него. Посещение на Испанското село или както още го наричат “Испания в миниатюра”. Разположено на 2 хектара земя, в испанското село са представени всички архитектурни стилове характерни за различните райони на ИспанияКаталуния, Арагон, Андалусия, Галиция, Кастилия, Балеарските острови и др. Свободно време за посещение на обекти по избор. В следобеда на този ден можете да посетите самостоятелно избрана къща построена от Антонио Гауди, Саграда Фамилия, Аквариума, Зоологическата градина, музея на Пикасо или много други.Свободно време до 19.30 ч. Трансфер хотел – летище. Отпътуване от Барселона с редовен полет на Wizz Airв 21.55ч. Пристигане в София в 01.55 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Депозит: 300,00 лв.
Втора вноска: до 20.01.2019 г.

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания. Визи не се изискват.
* За осъществяването на туристическата програма е необходимо ползването на градски транспорт.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Резервации се приемат само срещу предоставени пълни лични данни на пътуващите.

=============================================================

Музеи и забележителности по програмата:

Парка Гюел: 7,50евро възрастен; 5,25евро деца от 7 до 12 г.; деца до 6 г. - безплатно
* Палау Гюел: 12 евро възрастен; 9 евро за ученицинад 18 год. и пенсионери; 5 евро за деца от 10 до 17 год.; безплатно за деца под 10 год.
* Саграда Фамилия: 15 евро възрастен; 13 евро деца и студенти; деца до 11 г.- безплатно
* Каса Мила: 22евро възрастен; 16,50 евро студенти; 11евро деца от 7 до 12 г.; деца до 7 г. безплатно
* Каса Батло: 24,50 евро възрастен; 21,50 евро деца 7 - 18 г., студенти и пенсионери; деца до 7 г. безплатно.
* Аквариума: 20 евро възрастен; 15 евро деца от 5 до 10 г.; 7 евро деца от 3 до 4 г.
* Морския музей: около 10 евро възрастен
* Зоологическата градина: 19,90 евро възрастен; 11,95 евро деца до 12 г.
* Стадиона Камп Ноу: 25 евро възрастен; 20 евро деца от 6 до 13 г. и за лица над 70г.
* Испанското село: 14 евро възрастен; 10,50 евро студенти; 7 евро деца до 12 г.;
* Кабинков лифт: 12,70 евро възрастен; 9,20 евро деца от 4 до 12 год. в двете посоки
* Крепостта на Монжуик: 5 евро възрастен; деца до 16 г. безплатно
Посочените музейни такси са ориентировъчни. Възможни са промени, независещи от фирмата организатор!

Информация за метрото в Барселона:

http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/transport/barcelona-metro.html#timetable
1 билет: 2,20евро
Карта Т-10: 10,20евро за 1-ва зона: 10 билета, които са валидни за цялата градска мрежа, в продължение на 1 час и 15 мин. или до излизане от метрото. Препоръчваме за изпълнението на туристическата програма!

Работно време на метрото:

От Понеделник до Четвъртък и в Неделя: от 5.00 до 00.00 ч.
В петък и по празници: от 5.00 до 2.00 ч.
24.12: от 05:00 до 23:00ч.
Събота и в новогодишната нощ: денонощно

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Свети Валентин 2024 - Испания |  Свети Валентин 2024 - Барселона

Избрани оферти