Начало / Статии / Статии - Испания

7 идеи за уикенд със самолет в Европа тази пролет

Автор

/

Сезонът на голямото раздвижване настъпи и хиляди туристи са готови да се качат на самолет и да пообиколят Европа в търсене на култура, природа, интересни събития и разбира се, вкусна храна. 

Разгледайте нашия списък с пролетни дестинации за градски бягства в Европа и вижте цените на самолетните билети още сега ТУК >>>

Бари, Италия

Снимка: iStock by Getty Images

В южните части на Италия пролетта по-рано започва да прилича на лято и ако сте се затъжили за топлината на слънцето, това е чудесна посока. Самият Бари е пълен с красота и интересни забележителности като катедралата, операта, стария град и ботаническата градина, а самолетните билети до града са на много добри цени. 

Останете повече дни, за да обиколите около Бари, където има куп други интересни градчета за разглеждане като Лече, Остуни, Матера, Алберобело и Мартина Франка.  

Париж, Франция

Снимка: iStock by Getty Images

През пролетта Париж възражда живота си на открито. Парковете и кралските градини потъват в зеленина и цвят, французите отново започват да правят лежерните си пикници на тревата и на брега на Сена, масите на тротоарите са пълни с местни и туристи, които се наслаждават на слънцето и чаша хубаво вино. 

Сега е моментът да (пре)откриете френската столица на спокойствие, преди постпандемичния бум от туристи, които очаква през лятото. Някои от най-посещаваните забележителности в Париж са и едни от най-прочутите в света и сега имате рядък шанс да видите Лувъра и други световни атракции с по-малко туристи.. 

Милано, Италия

Снимка: iStock by Getty Images

Северната столица на Италия винаги е добра идея за градски уикенд в чужбина. Градът е истинска арт съкровищница, където можете да видите “Тайната вечеря” на Леонардо Да Винчи, да се качите на покрива на катедралата Дуомо или да си вземете билет за опера в Ла Скала. Макар пролетта да не е сезонът на най-големите намаления, шопинг в Милано винаги означава отлични модни находки. Пролетта е чудесно време да посетите и езерото Комо, потънало в свежа зеленина. 

Виена, Австрия

Снимка: iStock by Getty Images

Виена е класическа уикенд дестинация, която човек може да посещава веднъж през всеки сезон. През пролетта парковете и градините на австрийската столица са в свежо зелено, а от дъждовните дни можете да се скриете в някоя от забележителностите на закрито във Виена - дворците Белведере и Шьонбрун, имперският дворец Хофбург, където се помещават Природонаучния музей и Музеят на изящните изкуства. Отидете на представление във Виенската опера или се запишете за обиколка с екскурзовод. 

Винаги можете да отскочите и до съседна Словакия, чиято столица Братислава е само на 50 км от Виена

Барселона, Испания

Снимка: iStock by Getty Images

Вижте града на Гауди, на парковете и на културния и арт живот тази пролет, за да се почувствате отново изпълнени с живот. Барселона има тази способност да влива живот във всичко, до което се докосне, независимо дали идвате да разглеждате музеи, да тествате испанския нощен живот или да гледате футбол. А за рязка смяна на темпото се разходете из Побле Еспаньол - селото със 117 автентични сгради, разположено в центъра на града.

Будапеща, Унгария

Снимка: iStock by Getty Images

Будапеща носи усещане за микс от аристократизъм и благородна соц патина, които не можете да видите никъде другаде по света. Освен всичко останало, тази пролет градът има още едно предимство, когато се бори за място във вашите уикенд маршрути - влизането в Унгария, както и достъпът до заведения и музеи са напълно свободни и от чужденците не се изискват никакви COVID документи. 

Рим, Италия

Снимка: iStock by Getty Images

Рим е още един туристически мегаполис, който трябва да посетите преди тълпите от посетители да го превземат с щурм отново. Ако винаги сте мечтали за романтично пътешествие из италианската столица, сега е моментът, защото ще имате шанс за автентично романтично преживяване и дори за усамотение! Хвърлете монета във фонтана Ди Треви, вижте къде се пази черепът на Свети Валентин и надзърнете през Авентинската ключалка, преди да завършите вечерта с паста за двама и бутилка вино из уличките на крайбрежния квартал Траставере! О, долче вита!

Вижте актуални оферти за Майски празници! 

Вижте още:

Оферти за пътуване до Италия

Оферти за пътуване до Испания

Оферти за пътуване до Франция

>
15 май 2023 г.

Тагове

любопитно

полезно

ваканция

новини

уикенд

Пътуване и Ковид

почивка

Забележителности наоколо

Избрани оферти