Начало / Екскурзии / Екскурзии - Найроби

Сафари в Кения - гарантиран тур

Номер на оферта

/

233975

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек и включва:
-Екскурзовод на английски;
-6 нощувки със закуски;
-5 обяда и 5 вечери;
-Трансфер летище-хотел-летище;
-4х4 джип със свалящ се покрив за максимум 7 човека по време на сафарито;
-500 мл вода на човек на ден;
-всички входни такси описани в програмата.

Цената не включва

Цената не включва:
-Самолетни билети;
-Допълнителни нощувки при пристигане и заминаване (ако е необходимо);
-Медицинска застраховка;
-Виза (Посолство на република Кения в Берлин: https://www.ecitizen.go.ke/);
-Градски такси - плащат се на място;
-Лични разходи.

Програма на пътуването

Маршрут:
София-Найроби-Маасай Мара-Езеро Накуру-Амбосели-Найроби-София

Дати на отпътуване:
07.02.2021 г.
14.02.2021 г.
21.02.2021 г.
28.02.2021 г.
07.03.2021 г.
14.03.2021 г.
21.03.2021 г.
28.03.2021 г.
04.04.2021 г.
11.04.2021 г.
18.04.2021 г.
25.04.2021 г.

9 дни / 7 нощувки

Африканското сафари докосва нещо дълбоко във всички нас, защото това е опит, който никога няма да бъде забравен. Това седемдневно приключение ще ви отведе до някои от най-драматичните пейзажи на планетата в търсене на дивата природа, особено Голямата петорка, и интригуващите култури. Сафарито обхваща два национални парка, един национален резерват и една природозащитна зона. Всички водачи са опитни експерти и със сигурност ще направят така, това сафари да се почувства специално, докато настаняването е добре подбрано, за да подобри вашето преживяване.

ПРОГРАМА

Ден 1 неделя: НАЙРОБИ
При пристигането си на международното летище в Найроби се насочете към залата за пристигащи, където представител ще ви по срещне и ще ви закара в хотела. Моля, обърнете внимание, че настаняването е от 14:00 ч. Клиенти, пристигащи посред нощ, трябва да резервират предварително нощувка, тъй като чакането във фоайето не е разрешено. Насладете се на един следобед в свободното си време, може би като се възползвате от модерните съоръжения, които включват два ресторанта, бар и плувен басейн. Този хотел в съвременен стил осигурява комфорт и удобство, преди да се впуснете в своята кенийска одисея.
Нощувка в Найроби.

Ден 2 понеделник: НАЙРОБИ - МААСАЙ МАРА НАЦИОНАЛЕН РЕЗЕРВАТ (280 км - 5 часа)
Тръгвайки от Найроби рано сутринта, ще пътувате към плодородните планински райони на Кения и ще се отправите по рифтовия ескарп, по път, построен от италиански затворници по време на Втората световна война. Внимавайте за очарователния параклис, който са построили в подножието на ескарпа. Ще преминете футуристичната сателитна станция Longonot, докато се отправяте през долината към Narok, и след това ще пътувате през полета с пшеница и ечемик. Пристигате в Maasai Mara и Keekorok Lodge навреме за обяд и, може би, сиеста. След това е време за първото сафари следобед. Keekorok е стратегически разположен по директния път на годишното Велико преселение и е първата хижа, построена в Мара. В разгара на миграцията, Keekorok е заобиколен от рояща се маса от стотици хиляди гну, зебри и газели, всички безмилостно проследявани от хищници. Във всички стаи и обществени зони се използват пясъчник, кедрово дърво и други местни материали. Пред хижата има издигната пешеходна пътека с дължина 300 метра, която се извива през малка речна гора до бар. Това е с изглед към язовир, където редовно се наблюдават живущи хипопотами и други дивечи. Около Keekorok няма огради и не е необичайно да видите слонове и биволи по периметъра на терена или дори да се разхождате - въпреки че има постоянни наблюдатели. Всичко това гарантира блажен комфортен престой, а в късния следобед вечерята ще бъде сервирана в хижата.
Нощувка в Масай Мара.

Ден 3 вторник: НАЦИОНАЛЕН РЕЗЕРВАТ МАСАЙ МАРА (5–6 часа)
Насладете се на ранна закуска, преди да тръгнете на следващата си обиколка на резервата. Националният резерват Масай Мара е дом на милиони диви животни, включително легендарната Голяма петица от лъвове, леопарди, слонове, биволи и черни носорози. Има също антилопи, газели и гну, както и много други. Ще се върнете в Keekorok за обяд и може би сиеста, преди да се отправите към посещение на село Масай, последвано от следобедно шофиране в следобедните часове, като се отправите обратно към Keekorok, когато залезе слънцето, където ще завършите деня с вечеря.
Нощувка в Масай Мара.

Ден 4 сряда: МАСАЙ МАРА - НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕЗЕРО НАКУРУ (315 км - 6 часа)
Сбогувайте се с Масай Мара и след закуска ще пътувате през „кошницата“ на Кения. Акри пшеница и ечемик доминират в пейзажа, докато се отправяте на север към Нарок, областният щаб на тази част на Масайланд. Ще прекосите обширните равнини на Голямата рифтова долина, като ще наблюдавате стада жирафи и газели, докато се отправяте нагоре към Мау Ескарпинг, преди да пристигнете на езерото Накуру около обяд. Водите често са блестящо розови, от хилядите фламинго, които се нареждат край бреговете му. След обяд тръгвате за следобедно сафари с кола в националния парк Lake Nakuru. Ще се върнете в хижата по залез слънце, преди да завършите деня с вечеря. Подобно на всички красиви фламинго, както черните, така и белите носорози са защитени и им се дава нов живот в този 188 кв. км, напълно ограден парк. Популацията на носорози наброява повече от 50 и продължава да се размножава. Жирафът на Ротшилд е друга рядкост и в парка има справедлив дял от биволи, леопарди, зебри, водолюбиви и лъвове. Lodge Nakuru Lodge се намира в сърцето на най-гъсто населения национален парк на влажните зони в Кения. Lodge Nakuru Lodge е в югоизточната екологична ниша на парка, с невероятна гледка към езерото и фламинготата. Буйните градини обграждат хижата и вилите, а има и вълнуваща програма от дейности и вечерни забавления.
Нощувка на езерото Накуру.

Ден 5 четвъртък: ЕЗЕРО НАКУРУ - НАЦИОНАЛЕН ПАРК АМБОСЕЛИ (405 км - 7 часа)
Закусете вкусно, преди да се отправите към езерото Найваша за едночасова разходка с лодка. Красивото езеро осигурява местообитание за стотици видове птици и хипопотами. Разположен е на една от най-високите коти в долината Рифт, която е изоставена, докато обиколката продължава към Найроби за ранен обяд (или обяд за пикник в зависимост от пътните условия). Ще се насочите на юг към националния парк Амбосели, пристигайки в къщата Ol Tukai до късен следобед. Хижата се намира в сърцето на националния парк, който самият е в подножието на планината Килиманджаро, най-високата планина в Африка. Настаняването в стил вила се простира от двете страни на основната хижа, където архитектурата е селска и привлекателна. Изградени от местни материали, красиво проектираните стаи предлагат непрекъснат изглед към влажните зони или планината Килиманджаро. Отпуснете се край плувния басейн, засенчен от акациеви дървета, насладете се на питие в двуетажния бар Elephant (напитки не са включени в цената) или се разходете из просторните градини. В късния следобед завършете деня с вечеря в хижата.
Нощувка в Амбосели.

Ден 6 петък: НАЦИОНАЛЕН ПАРК АМБОСЕЛИ (5-6 часа на дискове)
Закусете обилно и се пригответе за сафари из парка Амбосели. По-голямата част от парка се състои от частично сухо езеро от изпарени соли и крехки пасища с петна от акациева гора. Можете да видите повечето видове дивеч в парка, включително носорози, жирафи, газели, лъвове, гепарди и леопарди. Птичият живот също е плодовит, особено около блатните райони. Цялото това преживяване се извършва под сянката на величествената планина Килиманджаро, която се издига на около 5000 метра над националния парк. Насладете се на топъл обяд по време на пикник в парка, връщате се в хижата следобед. В късния следобед вечерята ще бъде сервирана в хижата.
Нощувка в Амбосели.

Ден 7 събота: АМБОСЕЛИ - НАЙРОБИ (230 км - 4,5 часа)
След ранна закуска, може да се отпуснете и да се насладите на последните гледки към великолепната планина Килиманджаро. Рано сутринта ще се насочите на север към Найроби, пресичайки привидно безкрайните равнини Ати. Ще пристигнете в оживената столица или на летището до 13:30 ч. Препоръчителни полети за заминаване с излитане след 16:00 ч.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
Ден 1 Найроби: Eka Hotel or similar 4*
Ден 2-3 Маасай Мара: Keekorok Lodge or similar 4*
Ден 4 Езерото Накуру: Lake Nakuru Lodge or similar 4*
Ден 5-6 Национален парк Амбосели: Ol Tukai Lodge or similar 4*

=========================================================
ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ
07.02.2021 г. - цена от 3749 лева
14.02.2021 г. - цена от 3749 лева
21.02.2021 г. - цена от 3749 лева
28.02.2021 г. - цена от 3749 лева
07.03.2021 г. - цена от 3657 лева
14.03.2021 г. - цена от 3657 лева
21.03.2021 г. - цена от 3657 лева
28.03.2021 г. - цена от 3657 лева
04.04.2021 г. - цена от 4149 лева
11.04.2021 г. - цена от 4149 лева
18.04.2021 г. - цена от 3418 лева
25.04.2021 г. - цена от 3418 лева
=========================================================

Цената е на човек и включва:
-Екскурзовод на английски;
-6 нощувки със закуски;
-5 обяда и 5 вечери;
-Трансфер летище-хотел-летище;
-4х4 джип със свалящ се покрив за максимум 7 човека по време на сафарито;
-500 мл вода на човек на ден;
-всички входни такси описани в програмата.

Цената не включва:
-Самолетни билети;
-Допълнителни нощувки при пристигане и заминаване (ако е необходимо);
-Медицинска застраховка;
-Виза (Посолство на република Кения в Берлин: https://www.ecitizen.go.ke/);
-Градски такси - плащат се на място;
-Лични разходи.

-Примерно полетно разписание
|Маршрут|Излита|Каца|
|София-Истанбул|събота/16:00 часа|събота/ 18:25 часа|
|Истанбул-Найроби|събота/ 21:05 часа|неделя/ 03:40 часа|
|Найроби-Истанбул|неделя/ 05:10 часа|неделя/ 12:00 часа|
|Истанбул-София|неделя/ 14:45 часа|неделя/ 15:05 часа|
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: НЯМА

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Кения е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане и виза
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Алианц България", застрахователна полица № 13160203830000001 от 15.01.2020 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: Кенийски шилинг

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Найроби |  Екскурзии - Кения |  Екскурзии - Найроби |  Екзотична почивка 2024 - Кения |  Екзотична почивка 2024 - Найроби

Избрани оферти