Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

ШРИ ЛАНКА

Номер на оферта

/

231368

Дати & цени

02 септември 2022 - 11 септември 2022 г. - Цена от 2645 лв.
09 декември 2022 - 18 декември 2022 г. - Цена от 2645 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ 7 КГ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
2 НОЩУВКИ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В РАЙОНА НА ДАМБУЛА В ХОТЕЛ 4*;
1 НОЩУВКА В КАНДИ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 4*;
1 НОЩУВКА В НУВАРА ЕЛИЯ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 4*;
3 НОЩУВКИ НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 4*;
ТРАНСПОРТ С МИНИБУС/АВТОБУС ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
1 БУТИЛКА МИНЕРАЛНА ВОДА НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ВОДАЧ - ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ТАКСА ЗА ВИЗА ЗА ШРИ ЛАНКА 70 ЛВ. (ТУРОПЕРАТОРЪТ СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗАТА);
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА TRAVEL & COVID19 ЗАСТРАХОВКА В ШРИ ЛАНКА - 30 ЛВ. НА ЧОВЕК;
ФОЛКЛОРНО ШОУ В КАНДИ;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕ ФОРТ И САФАРИ ПО РЕКА МАДУ;
РАЗХОДКА В ОКЕАНА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА КИТОВЕ;
ВЕЧЕРЯ В КОЛОМБО НА ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НА ПРОГРАМАТА;
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР – ОКОЛО 5 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА МЯСТО);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН.;
ЗАСТРАХОВКА "OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, АКО ТАКИВА СА НЕОБХОДИМИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;

Програма на пътуването

ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА С ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в района на Дамбула, 1 нощувка в Канди, 1 нощувка в Нувара Елия, 3 нощувки на брега на Индийския океан в хотели четири и пет звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, таксите за вход в посещаваните туристически обекти, екскурзоводска програма на български и посещение на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, национален парк „Минерия”, ботаническата градина в Пераденя, Канди, Нувара Елия. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с минибус/автобус. Лети се с авиокомпания „Флай Дубай” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг).

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 14:25 ч.- 21:25 ч. – полет София - Дубай.

ВТОРИ ДЕН – 03:30 ч. - полет за Коломбо. 09:30 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Продължаване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятна панорамна гледка. Следобед - сафари в национален парк „Минерия” eдин от най-посещаваните паркове в Шри Ланка заради своето богато био разнообразие. В парка живее голяма популация от диви слонове (150 – 200 броя). Могат да се видят 24 вида бозайници, 160 вида птици, 9 вида земноводни, 25 вида влечуги и 75 вида пеперуди. Сафарито се провежда със специално оборудвани сафари джипове, като в един джип сядат 6 човека. Завръщане в хотела в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в хотела в Канди. Късният следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу - с доплащане 30 лв на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела. Нощувка в Канди.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Отпътуване за Нувара Елия (75 км). По пътя – посещение на чаена плантация - мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия. Градът е основан през XIX в. от британски колониалисти и е разположен на 1800 м. н.в. Известен е още като „Малката Англия”, заради част от сградите, построени в колониален стил и прохладния си климат, поради който мястото е било предпочитано за отдих от британските чаени плантатори. Разходка в центъра на града. Настаняване и вечеря в хотела в Нувара Елия. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към крайбрежието на Шри Ланка (около 250 км). По път посещение на ферма за костенурки. Настаняване в хотел на брега на Индийския океан, в някой от курортите на брега на Индийския океан. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на форта в Гале (отбранително съоражение, построено от португалците през 1584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду с доплащане 65 лв на човек. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове с доплащане 153 лв на човек. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. По обед отпътуване за Коломбо (90 км). Панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечерта - възможност за вечеря - с доплащане 59 лв. на човек. Трансфер до летището на Коломбо.

ДЕСЕТИ ДЕН – 01:50 ч. – 05:25 ч. - полет Коломбо - Дубай. 09:40 ч. – 13:25 ч. – полет ДубайСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през февруари 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и цени:

16.03.2022 - 25.03.2022 г. - 2795 лв. - НЯМА МЕСТА
02.09.2022 - 11.09.2022 г. - 2645 лв. - ПРОМО ЦЕНА, валидна до 01.04.2022 г.
09.12.2022 - 18.12.2022 г. - 2645 лв. - ПРОМО ЦЕНА, валидна до 01.06.2022 г.

Продължителност на полетите:
СофияДубай и обратно – около 4 часа и 45 мин
Дубай – Колобмо и обратно – около 4 часа и 30 мин.

Здравни изисквания: Към 04.02.2022 г. – Програмата се провежда само за напълно ваксинирани туристи.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,70 лв. за щатски долар към 04.02.2022 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2022 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2022 - Коломбо

Избрани оферти