Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Трети март в Прага със самолет (01.03-05.03.24) LAST MINUTE

Номер на оферта

/

241274

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер и включени летищни такси
Голям салонен до 10 кг с макс. размери 55х40х23 см и малък салонен багаж - дамска чанта/лаптоп;
Чекиран багаж до 23 кг.;
4 нощувки със закуски в хотел Royal Esprit 4* в историческия център;
трансфер летище - хотел – летище;
"Магията на Стария Град" - туристическа програма с местен екскурзовод на български език;
"От Пражката крепост до Стария Град" - туристическа програма с местен екскурзовод на български език (допълнително се заплаща входната такса);
Медицинска застраховка "Травълър" с асистанс и покритие 10 000 евро (вкл. Covid-19) на ЗД Евроинс;
цялостна организация и обслужване на български език

Бонус круиз по Вълтава

Цената не включва

Горивна такса - обявява се 21 дни преди всяка дата на заминаване и се заплаща задължително;
Ползване на слушалки по време на пешеходните обиколки: 3 евро на човек на ден (заплащат се на място);
Разходи за градски транспорт - мин.3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~13 €;
Градска такса - ~2 € на човек на нощувка;
Застраховка "Отмяна на пътуване" - препоръчителна (може да се сключи до 5 дни след резервация)
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ /заявяват се и се заплащат от България/ :

1. „Тайните на Мала Страна и Карловия мост“ с екскурзовод на български език при мин. 12 записани: 69 лв на турист;

2. "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: 119 лв на турист при мин. 18 записани;

3. Посещение на музея на Алфонс Муха: 79 лв на турист (Цената включва входната такса и екскурзоводско обслужване);

4. Вечеря на блок-маса на бутиков кораб с круиз по Вълтава (3 часа): Опция 1 - 120 лв на турист; Опция 2 - 160 лв на турист за място на маса до прозорец;

5. Вечеря с историческа шоу програма в средновековна таверна в Стария Град (20:00-22:30 ч.): 150 лв на турист.

Програма на пътуването

С тази програма няма да се налага да използвате градски транспорт в Прага. Хотел Royal Esprit е разположен в историческия център, на пешеходно разстояние (5 минути) от историческия площад с часовниковата кула в Стария Грда на прага
====================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


====================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1
СофияПрага
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага с директен полет на България Ер в 10:15 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотел Royal Esprit в историческия център. Настаняване и информационна среща.

Пешеходна обиколка "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" (включена в цената) - практична информация и първи ориентири за града.

Акценти: Площада на Републиката, Обществения дом - емблематичната сграда на пражкия Ар Нуво, в която се намират зала Сметана, най-старият бар в Прага и прочутото кафене "Obecni dum" в типичния за началото на 20 век стил, Барутната кула, улица Целетна, Къщата "При Черната Мадона" от 1912 г., в която се намира музеят на чешкия кубизъм и Grand Caf? Orient - единственото кафене в стил кубизъм в света; Площада на пазар за плодове, Историческото седалище на Карловия университет - Каролинум, Ставовския театър, Вацлавския площад - Пражкото сити; Староместкия площад, Готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, Паметника на Ян Хус, Бароковата църква „Свети Николай”, Двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан - на мястото, където в 12 ч. на обяд падала сянката на колоната на Дева Мария; прочутата кула Орлой с астрономическия часовник от 1410 г. и още из лабиринта от малките улички на Стария Град на Прага.

Свободно време или по желание (с доплащане): РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО РЕКА ВЪЛТАВА (1 ч.)

Нощувка.

ДЕН 2

Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки или

Туристическа програма по желание (с доплащане)::

==>„ТАЙНИТЕ НА МАЛА СТРАНА И КАРЛОВИЯ МОСТ“с местен екскурзовод на български език (2 ч.)

Акценти: Карловия мост - скулптурите на Карл IV, Кирил и Методий и най-старата - на Ян Непомук, за която легендата твърди, че сбъдва тайни желания, музея на призраците, историческия квартал Мала Страна - фонтан „Течения“ на Давид Черни, музея на Франц Кафка (отвън), най-тясната уличка в Прага със светофар, остров Кампа, Дяволския канал, стената на Джон Ленън, пейката-паметник на Вацлав Хавел, Малтийския площад, църквата „Дева Мария Победоносна“ с прочутата в цял свят скулптура на Младенеца, наречена Бамбино ди Прага; Моста на чешките легионери, Народния театър, историческото кафене Славия, което Алеко Константинов посещавал по време на честите си посещения в Прага и винаги избирал масата във втория салон, до голямата картина на Виктор Олива -„Пияч на абсент“) и други.

==> ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ НА АЛФОНС МУХА (1 ч.).

Музеят "Му?ха" е единственият музей в света, посветен на живота и творчеството на световноизвестния чешки художник от ART NOUVEAU Алфонс Муха (1860-1939). В 7 раздела са представени декоративни пана, парижки плакати, документи, чешки плакати, маслени картини, рисунки и пастели, фотографии и лични вещи на художника. Изложбата е допълнена от интересен документален филм за живота и творчеството на Алфонс Му?ха. Редица предмети, които преди това са били част от дома на семейство Му?ха в Прага, сега са изложени в музея.

==> ВЕЧЕРЯ С ИСТОРИЧЕСКА ШОУ ПРОГРАМА В СРЕДНОВЕКОВНА ТАВЕРНА В СТАРИЯ ГРАД НА ПРАГА (20:00-22:30 ч.; Включена 5-степенна вечеря с традиционна чешка кухня, неограничена консумация на бира, вино и безалкохолни и историческа шоу програма - фехтовачи, жонгльори и танцьорки).

Нощувка.


ДЕН 3

Закуска.

==>"ВЕЛИЧИЕТО НА ПРАЖКИЯ ЗАМЪК" с екскурзовод на български език (включена в цената; около 2 ч.; на място се заплаща комбиниран билет за вход в Златната уличка, катедралата Св. Вит и Стария кралски дворец);
Пражкият замък се намира на западния бряг на река Вълтава и в продължение на векове преплита съдби на князе, императори, крале, висши духовници и президенти. Обиколка на Пражкия замък - Златната уличка, катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала. Готическата катедрала Св. Вит е строена в продължение на почти 6 века и съхранява културни съкровища, създадени от времето на готическата епоха до наши дни - параклиси с ценни мозайки и цветни витражи (един от които дело на Алфонс Муха), сребърната гробница на чешкия светец Ян от Непомук, параклиса на Св. Вацлав със стенописи и пана, изработени от скъпоценни камъни; В Стария кралски дворец се намира Владиславската зала (XV в.), в която днес се полагат президентските клетви и се обявяват важни за страната решения; Базиликата Св. Георги е най-добре запазената романска църква от 10-ти в. В нея се намират мощите на първата чешка светица Св. Людмила, приела от Св. Методи християнството и започнала разпространението му в Чехия; Златната уличка е едно от най-колоритните места на Прага, свързвани най-вече с легендите за алхимиците от времето на император Рудолф II. Зад ниските прагове на къщичките с кукленски размери и пъстри фасади ще ни посрещнат миниатюрни галерии, книжарници, сувенирни магазини и етнографски музеи с автентичните жилища на някогашните занаятчии - шивачи, златари, гледачки и алхимици, живяли тук през Средновековието.

Свободно време за самостоятелна разходка или посещение на музеи. По желание (с доплащане):

==> ВЕЧЕРЯ НА БЛОК-МАСА НА БУТИКОВ КОРАБ С КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА (3 ч.)

Нощувка.


ДЕН 4 Прага-Карлови Вари (150 км)

Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка или посещение на музеи.

Туристическа програма по желание (с доплащане):

==>"КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 6-7 ч.).
Курортът Карлови Вари е създаден през 14 век. Невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура го превръща в любимо място на известни личности като Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката с екскурзовод по елегантните улици ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, който се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.

Нощувка.

ДЕН 4
ПрагаСофия

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Прага за полет за София на България Ер. Пристига на летище София, Терминал 2.

====================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


====================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Възможна е промяна в последователността на изпълнение на екскурзиите в дните от програмата.

Полетно разписание (възможни са промени):
FB301 SOFPRG 10:15 11:15
FB302 PRGSOF 11:55 14:45

Депозит: 30%; Доплащане - до 31 дни преди датата на заминаване.

EA Royal Esprit 4* е разположен в сърцето на Стария Град на Прага, в непосредствена близост до историческата часовникова кула и и площада на Републиката.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  3 Март 2024 - Чехия |  3 Март 2024 - Прага

Избрани оферти