Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Великден в Прага със самолет (last minute)

Номер на оферта

/

239523

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер и включени летищни такси
ръчен багаж (2 бр.) - малък куфар с макс. размери 55х40х23 см до 10 кг и дамска чанта/лаптоп/ раница;
чекиран багаж до 23 кг;
3 нощувки със закуски в хотел ibis Wenceslas Square 3* в центъра на Прага;
трансфер летище - хотел – летище;
туристическа програма "В сърцето на Стария Град" с местен екскурзовод на български език;
туристическа програма "От Пражката крепост до Стария Град" с местен екскурзовод на български език;
медицинска застраховка "Травълър" с асистанс и покритие 10 000 евро (вкл. Covid-19) на ЗД Евроинс;
цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Горивна такса - обявява се 21 дни преди всяка дата на заминаване и се заплаща задължително;
Слушалки за пешеходните обиколки: 3 € на човек на ден (задължително доплащане на място);
Градска такса: около 2 € на човек на нощувка (задължително доплащане на място)
Разходи за градски транспорт (на място);
По желание - Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗД Евроинс - може да се сключи до 5 дни след резервация;
Екскурзии по желание /заявяват се и се заплащат от България/

Програма на пътуването

Потвърдена самолетна екскурзия до Прага за Великден 2023.
3 нощувки в хотел в центъра на Прага.
Пешеходен достъп до Стария Град и всички забележителности на Прага.
Обслужване на български език от топ екскурзовод.
Включена обиколка на Стария Град и посещение на Пражката крепост

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:
ДЕН 1 СофияПрага

Среща на летище София, Терминал 2 два часа преди полета. Отпътуване за Прага с директен полет на България Ер в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща - практична информация и първи ориентири за града.

"В сърцето на Стария Град" - пешеходна обиколка с екскурзовод на български език.
Маршрут: Националният музей на Прага, Вацлавския площад - Пражкото сити с класическата статуя на Св. Вацлав (1912 г.), двореца Lucerna с 5-метровата висяща статуя на Св. Вацлав, седнал върху корема на мъртвия си кон от Давид Черни (1999 г.); Староместкия площад, готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, паметника на Ян Хус, къщатата при Каменната камбана, бароковата църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан - на мястото, където е падала сянката на колоната на Дева Мария в 12 ч. на обяд; астрономическия часовник от 1410 г., разположен в центъра на площада и други.

Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2 Прага

Закуска. Пешеходна обиколка "От Пражката крепост до Стария Град" с местен екскурзовод на български език (включена в цената, около 2 ч.):
По време на обиколката се разглеждат трите двора на Пражката крепост - най-важният символ на Бохемия и бивша резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с красивите витражни прозорци, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг, панорамната площадка на Храдчани, откъдето се открива живописна гледка към цяла Прага. Обиколката продължава по улица Нерудова към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. По романтичните малострански улички със типични малки заведения, бирарии и магазинчета продължаваме към Малтийския площад и църквата на Малтийските рицари, за да видим цветната стена на Джон Ленън. Ще пресечем Дяволския канал по мостчето на влюбените и ще се качим на прочутия Карлов мост (XIV в.), на който традиционно художници, артисти и джаз музиканти създават прекрасна творческа атмосфера. Карловият мост, Карловият университет и архитектурният комплекс Клементинум с една от най-красивите барокови библиотеки на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесни криволичещи калдъръмени улички ще ни изведат отново на Староместкия площад - в сърцето на Стария Град.

Туристическа програма по желание /с предварителна заявка и заплащане/::

"Кутна Хора-магията на Средновековието" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 5-6 ч.).
Разположен на 60 км. от Прага, Кутна Хора е бил вторият по значение град в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става и седалище на кралската власт. Заради запазените си сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и красивите панорами, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна обиколка в историческия център на града - величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове, уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета (на място се заплаща входна такса).

По желание (с доплащане):
Класически концерт в зала "Сметана".

Нощувка.


ДЕН 3
ПрагаКарлови Вари

Закуска.
Туристическа програма по желание: "Пилзен и Карлови вари - спа столицата на Чехия" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 6-7 ч.).
Посещение на пивоварна „Pilsner Urquell“ с включена дегустация. По време на обиколката ще надникнем в старите изби, където преди повече от 150 години се „ражда“ уникалният вкус на едноименната чешка бира и ще се запознаем с оригиналния метод на производство на прочутата бира. Следва дегустация на нефилтрирана бира „Pilsner Urquell“ в една от старите изби на пивоварната (на място се заплаща входна такса).
Екскурзията продължава към Карлови Вари. Невероятната комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура превръща курорта, създаден през 14-ти век, в един от най-прочутите спа центрове в Европа. Градът става любимо място за посещение на Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и други известни личности. Известен е и с международния филмов фестивал „Кристален глобус”, за който всяка година тук пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на обиколката ще разгледаме различните дизайнерски колонади, големия гейзер Вридло. Лековитата вода може да се опита от цветните бърдучета - автентичен сувенир от Карлови Вари. Обиколката продължава покрай фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона, покрай елегантните улички и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време може да посетите православната църква „Св. Петър и Павел” или да опитате традиционните вафлички "оплатки" и "кралската" напитка „Бехеровка” (която се прави с прочутата минерална вода) в някое от слънчевите кафенета покрай реката. В сладкарницата на луксозния хотел Пуп (в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд) можете да опитате и вкусната медена торта.

Туристическа програма по желание в Прага:
Разходка с корабче по река Вълтава (1 ч.) или
Вечеря на блок-маса с круиз на бутиков кораб по Вълтава (около 2,5 ч.)
Нощувка.


ДЕН 4
ПрагаСофия

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.

Туристическа програма по желание: "Прага отвисоко - кулата Петршин и Страховския манастир" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 3 ч.)
С историческия фуникуляр ще се качим на над 300 метра височина, за да се насладим на красотата на Прага отвисоко. 60-метровата стоманена кула е поставена на живописния хълм в парка Петржин през 1891 година. Идеята за създаването и се ражда след Световното изложение в Париж през 1889 г. Често наричана "миниатюрна Айфелова кула", тя е 5 пъти по-малка от оригинала, но географски е разположена по-високо от нея (на хълма Петршин - 327 м). Петршинската кула предлага най-красивата 360-градусова панорама към целия град. 299 стъпала отвеждат до най-високата точка, откъдето ще разпознаем Пражката крепост, катедралата Св. Вит, Народния театър, астрономическия часовник на Староместкия площад и безбройните кули на Прага.
Разходката продължава към манастира Страхов, основан през 1143 г. с посещение на една от най-красивите барокови библиотеки в света. Ще разгледаме двете исторически зали (на повече от 800 години) – богословската и философската, съхраняващи над 200 000 книги и ценни ръкописи. В ареала на манастира се намира и манастирската пивоварна, където може да опитате оригинална жива, непастьоризирана бира. Монасите варяли бира от най-старото средновековие, страховската е кръстена на покровителя на ордена на премонстратите – Св. Норберт.

Трансфер до летище Прага за полет за София на България Ер в 16:30 ч. Пристига на летище София в 19:20 ч.

Условия за плащане: депозит - 30% от цената при записване; доплащане - до 30 дни преди заминаването.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Last minute оферти - Чехия |  Last minute оферти - Прага

Избрани оферти