Начало / Почивки / Почивки - Акаба

ЙОРДАНИЯ – ОТ ЧЕРВЕНО ДО МЪРТВО МОРЕ

Номер на оферта

/

235613

Дати & цени

21 ноември 2023 - 19 март 2024 г. - Цена от 1499 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ-АКАБА-СОФИЯ С „RYANAIR”;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 40Х25Х20СМ;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В АМАН;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ЛУКСОЗЕН КЕМПСАЙТ В ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В АКАБА;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
САФАРИ С ДЖИПОВЕ ВЪВ ВАДИ РУМ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ТУРОВЕТЕ;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА;
ТРАНСФЕРИ ПО ПРОГРАМАТА;
ТРАНСПОРТ С АВТОБУС;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЙОРДАНСКА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА;
ВСИЧКИ ТАКСИ ЗА ВЛИЗАНЕ/ИЗЛИЗАНЕ В ЙОРДАНИЯ.

Цената не включва

RYANAIR PRIORITY - 2 БРОЯ РЪЧЕН САЛОНЕН БАГАЖ - ЕДИН С РАЗМЕРИ 40Х20Х25 СМ И ЕДИН С РАЗМЕРИ 55Х40Х20 СМ ДО 10 КГ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55 СМ X 40 СМ X 20 СМ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ С РАЗМЕРИ 119 СМ X 119 СМ X 81 СМ.;
ОБЯДИ;
РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ С ПРОЗРАЧНО ДЪНО ПО ЧЕРВЕНО МОРЕ С ВКЛЮЧЕН ОБЯД – 97 ЛВ. НА ЧОВЕК;
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР (35 USD НА ТУРИСТ ЗА ЦЯЛАТА ЕКСКУРЗИЯ);
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СЕ ИЗИСКВАТ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 1 нощувка със закуска и вечеря в луксозен кемсайт във Вади Рум, 2 нощувки със закуска и вечеря в Аман, 1 нощувка със закуска и вечеря в Акаба и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Ажлун,Джераш, планината Небо, Аман, Мадаба, Петра, Вади Рум, Мъртво море, Акаба. Настаняването е в хотели три или четири звезди на база полупансион. Лети се с директен полет София-Акаба-София на авиокомпания „Раянеър“ с включен 1 брой ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х25х20см. Вътрешните трансфери в Йордания се извършват с автобус.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТИ И ЦЕНИ:
21.11.2023 - 25.11.2023 - ранно записване до 15.09.2023 г.;
12.12.2023 - 16.12.2023 - ранно записване до 31.10.2023 г.;
20.02.2024 - 24.02.2024 - ранно записване до 01.12.2023 г.;
19.03.2024 - 23.03.2024 - ранно записване до 31.12.2023 г.

ПРОМО ЦЕНИ – валидни при ранно записване.
Цена на човек в двойна стая: 1499 лв
Цена на трети възрастен в стая: 1499 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр.: 1453 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1473 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1749 лв

ЦЕНИ – валидни след изтичането сроковете за ранните засвания.
Цена на човек в двойна стая: 1625 лв
Цена на трети възрастен в стая: 1625 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр.: 1579 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1599 лв
Цена на човек в индивидуална стая: 1875 лв

===========================================================

ПРОГРАМА

===========================================================

ПЪРВИ ДЕН – 06:00 ч. – отпътуване от София с полет на авиокомпания Ryanair за Акаба. 09:00 ч. – пристигане на летището. Свободно време в Акаба или възможност за разходка с корабче с прозрачно дъно по Червено море с включен обяд (с доплащане 97 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 15 участника). Отпътуване за Вади Рум (60 км) - уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я още Лунната долина. Двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Пристигане и настаняване в луксозен кемпсайт в пустинята. Тук ще можете да прекарате една нощ в пустинята и да усетите невероятната атмосфера.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Петра (100 км). Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатеите. Петра, наричана още Розовия град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Отпътуване за Аман (235 км). Настаняване в хотела в Аман. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Аман. Посещение на Цитаделата на Аман - тя е на най-високият хълм в града, Джaбaл ал Кала, на около 850 метра надморска височина. Тази местност е обитавана от бронзовата епоха и цитаделата е заобиколена от стена, която е преустройвана няколко пъти през различни исторически периоди и е дълга 1700 метра. Отпътуване към Джераш и замъка Ажлун. Посещение на останките на Джераш – един от най-добре запазените римски градове в света. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, хиподрума, форума, театъра, храма на Зевс, нимфеума. Отпътуване към замъка Ажлун, който представлява впечатляваща ислямска защитна крепост построена през ХII век по време на кръстоносните походи. Крепостта е разположена на висок хълм от където се разкрива прекрасната панорама към долината на река Йордан. Завръщане в Аман. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Мадаба, наричан още „градът на мозайките“. Това византийско епископство приютява 14 църкви с огромна художествена стойност. Посещение на православната църква „Св. Георги“ с мозайки от VI век, представляващи географска карта на региона. Продължаване към планината Небо – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Отпътуване към Мъртво море. Свободно време за плаж и кални бани на брега на Мъртво море (на разположение има душове и кабини за преобличане). Калта на Мъртво море е била част от възстановителните и разкрасяващи процедури в Обетованата земя още от времето на Савската царица (X век пр. Хр.). Клеопатра също е идвала тук за лековитата кал. Завръщане в Акаба (275 км). Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до летище Акаба за полет до София с излитане в 09:40 ч. Пристигане в София в 12:50 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през юли 2023. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно. Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Примерни хотели използвани по програмата:
Вади Рум: Luxury Rum Magic, Al Sultana Luxury Camp или подобен;
Аман: Amman Rawa Hotel Suites 4* или подобен;
Акаба: City Tower Aqaba 4* или подобен.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,78 лв. за щатски долар към 17.07.2023 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Местна Валута: Йордански динар

Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на пътуване. Туроператорът съдейства за издаване на Йорданска туристическа виза.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Намаление за деца до 11г. в стая с двама възрастни и намаление за деца до 11г. в стая с един възрастен.

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Акаба |  Почивки - Йордания |  Почивки - Акаба |  Пролет 2023 - Йордания |  Пролет 2023 - Акаба

Избрани оферти