Начало / Статии / Статии - Йордания

7 дестинации, до които вече пътуваме без ваксина и тест

Автор

/

Това, което чакаме вече две години, вече е факт: има държави, до които можем да пътуваме без изискване за сертификат или ваксина. 

Снимка: iStock by Getty Images

Преминаването на границата в страните от следващия списък е както преди март 2020 г. - нужно е само да покажете валидния си паспорт. На територията на самите страни също почти всички или всички ограничения вече са отпаднали - носене на маски, ограничено работно време и достъп до заведенията, изисквания за тестване и самоизолация. 

Ако ви е домъчняло за екскурзия като едно време, ето къде можете да се отправите в следващите седмици. 

Дания

Снимка: iStock by Getty Images

Дания е дестинация за каране на колело, за среща със съвременния дизайн, с иновативни градове и модерно изкуство. Човек и природа съществуват в почти съвършена хармония в страната, дала на света Ханс Кристиан Андерсен, който си има невероятен приказен музей. Викинги, лего и дворци спокойно могат да се превърнат в тема на пътешествието ви до Дания, а посещението в уникалния увеселителен 

Вижте актуални оферти за екскурзии в Дания!

Швеция

Снимка: iStock by Getty Images

Швеция е дестинация за наблюдение на Северното сияние (все още имате възможност да го направите - в най-северните части на страната явлението може да се наблюдава до началото на април), за срещи с викинги, за дегустация на скандинавска кухня и безгрижно скитане сред природата - свободно достъпна за всички дори и в частни имоти. 

Вижте актуални оферти за екскурзии в Швеция!

Норвегия

Снимка: iStock by Getty Images

Норвегия е страна на чудесата - както природни, така и сътворени от човека. Запознайте се с тях, като започнете от Берген, Осло и Олесун, а след това прекарате няколко дни сред дивата природа. Спиращите дъха гледки от фиордите и пътуването с легендарната железница Флам са едни от най-ярките акценти на всяко пътуване до страната.

Вижте актуални оферти за екскурзии в Норвегия!

Словения

Снимка: iStock by Getty Images

Словения е първата от балканските държави, която отмени всички ограничения, свързани с COVID-19. 

Симпатичната, цветна столица Любляна, езерото и замъкът Блед, пещерата Постойна са само някои от забележителностите в страната, които привличат туристи от цял свят. 

Вижте актуални оферти за екскурзии в Словения!

Швейцария

Снимка: iStock by Getty Images

В Швейцария остават в сила само две правила - за носене на маски в обществения транспорт и за самоизолация за 5 дни в случай на позитивен тест за COVID-19. 

Ски пистите, алпийските хижи, шоколадовите ателиета и пълни с история и забавление градове като Монтрьо, Лозана, Люцерн и Берн са готови да посрещнат както любителите на зимните спортове, така и почитателите на обиколните екскурзии.

Вижте актуални оферти за екскурзии в Швейцария!

Йордания

Снимка: iStock by Getty Images

От 1 март 2022 г. влизането в Йордания става без изисквания за тест или ваксина, Единственото, което ще се изисква от пътниците, е да подпишат декларация, че ще се самоизолират при поява на симптоми на COVID-19. 

Страната е първата в Близкия изток, която сваля ограниченията, за да посрещне в по-спокойна обстановка туристите, желаещи да видят древния град в скалите Петра, пустинята Уади Рум и плажовете на Червено и Мъртво море. 

Вижте актуални оферти за екскурзии в Йордания!

Австрия 

Снимка: iStock by Getty Images

Австрия е последна в този списък, тъй като облекченият режим за пътуване до нея влиза в сила от 5 март 2022 г. Доскоро това беше една от европейските страни с най-строги изисквания, което оказа влияние на провеждането на коледните базари, новогодишните тържества и ски сезона. 

Сега ски пистите и културните бижута на Виена, Залцбург, Инсбрук, Грац са достъпни за всички. 

Вижте актуални оферти за екскурзии в Австрия!

>
24 февруари 2022 г.

Тагове

любопитно

полезно

ваканция

новини

Пътуване и Ковид

почивка

Забележителности наоколо

Избрани оферти