Начало / Почивки / Почивки - Дубай

Луксозна почивка в Рас Ал Хайма с полет от София

Номер на оферта

/

236921

Дати & цени

01 април 2024 г. - Цена от 2848 лв.
14 април 2024 г. - Цена от 2848 лв.
03 май 2024 г. - Цена от 2750 лв.

Цената включва

Самолетен билет София-Дубай-София с авиокомпания FLY DUBAI с включени летищни такси, 1 брой ръчен багаж с размери до 55х38х20 см и до 7 кг., 1 чекиран багаж до 20 кг;
Трансфери летище – хотел – летище;
7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор;
Обслужване от представител на фирмата партньор;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.

Цената не включва

Туристическа такса - заплаща се задължително и лично от туриста при напускане на хотела (10 дирхама за хотел 3*, 15 дирхама за хотел 4*, 20 дирхама за хотел 5* на вечер, на стая);
Допълнителни екскурзии – заявяват се предварително в България;
Разходи от личен характер;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително;
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Дубай - Рас Ал Хайма - Дубай - София

8 дни / 7 нощувки

Дати на отпътуване:
01.04.2024г.; 14.04.2024г.; 03.05.2024г.
ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: от 2750 лева
===========================================================

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ

Marjan Island Resort And SPA 5* - със закуска - цени от 2750 лева;

Hampton By Hilton Marjan Island 4* - със закуска, обяд и вечеря - цени от 2874 лева;

DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island 5* - със закуска и вечеря - цени от 2956 лева;

Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort 5* - All inclusive - цени от 3571 лева;

*Предлагат се и други хотели, освен посочените. За информация, моля, изпратете запитване!

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

============================================================

Рас ал-Хайма е част от Обединените арабски емирства (ОАЕ). Емирството е в северната част на ОАЕ, граничеща Оман е анклав на Мусандам . Обхваща площ от 1684 кв. км. Столицата и дом на повечето жители също се нарича Рас ал-Хайма. Емирството е с население над 210 000 души. Разделен е на две основни части - старият Рас ал-Хайма и Nakheel, от двете страни на реката. Емирството се обслужва от международното летище Рас ал-Хайма. Рас ал-Хайма е местообитание на много хора в продължение на няколко хилядолетия и има много исторически и археологически обекти в цялото емирство, датиращи от различни периоди, включително останки от 3 хилядолетие пр.н.е. Рас ал-Хайма се превръща в нова туристическа дестинация. Рас ал-Хайма е дом на пет звездни хотели и курорти, включително Хилтън хотели, Rotana или Banyan Tree. През септември 2010 г. отваря врати първият воден парк Ice Land. Открит е да предлага възможност за отдих както на местните жители, така и за посетители.

В Рас ал Хайма няма петрол, но е най-богатото емирство на извори заради разположената на негова територия планина Хаджар. Именно водата е най-голямото му богатство, защото е превърната в пари като се бутилира и продава и в другите емирства. Рас ал Хайма не е назад и спрямо световната мода - СПА туризма. Официален език е арабският, но навсякъде се използва английски. Гражданите на Рас ал Хайма и идващите туристи не са подложени на сух режим, както в останалите емирства. Алкохол се сервира навсякъде, а може да бъде закупен и от магазините. В Дубай е позволен само в ресторанти, дискотеки и барове, където има предимно чужденци, а в магазини не се продава. В Рас ал Хайма хората и бизнесът са освободени от всякакви данъци и такси. Освен това разполага и със свободна безмитна зона.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / София - Рас ал Хайма
Заминаване от летище София Т2 с директен полет на авиокомпания FLY DUBAI до Дубай. Посрещане на летището от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела в Рас ал Хайма, настаняване и нощувка.

ВТОРИ ДЕН - СЕДМИ ДЕН / Рас ал Хайма
Закуска. Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии. Нощувка.

ОСМИ ДЕН / Рас ал Хайма - София
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Дубай за обратен полет до България. Пристигане в София.

Полетно разписание: Авиокомпания Fly Dubai
Номер на полет Маршрут Излита Каца
FZ 1758 СофияДубай 16:10 22:10
FZ 1757 ДубайСофия 10:45 15:15
*Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Сафари в пустинята с включено барбекю (безалкохолните напитки са включени в цената) - цена 116 лева за възрастен и 100 лева за дете до 10 години
Това е незабравимо арабско приключение, което Ви отвежда далеч от шумния Дубай, сред златисти пясъчни дюни. Отпътуване с луксозни джипове 4х4 и достигате за около 30 мин. до пустинята. Тук започва истинско приключение сред дюните, невероятен смях и забавления. Фотопауза за снимане на залеза над дюните. Пристигате в бедуинско селище, където Ви очаква посрещане с арабско кафе и фурми и вечеря барбекю под открито небе. Тук можете да се облечете в традиционни арабски дрехи, да пояздите камили, да покарате сърф или ски по пясъчните склонове, да си направите временна татуировка с къна, да пушите наргиле. Преди да се завърнете в Рас Ал Хайма ще потанцувате местни танци на фона на арабска музика.

Разходка с лодка - 1 час около остров Ал Марджан. Цена 73 лева на човек.
Цената включва: трансфер от и до хотела, безалкохолни напитки и вода.
Минимум за провеждане на екскурзията 10 човека.

Открийте Диба - цял ден, цена 134 лева за възрастен и 119 лева за дете от 7 до 11 години
Разходка до Диба, плаж и шнорхелинг през деня. Фото спирка с изглед към планината Ал Хаджар и спирка на пазар за плодове.
Цената включва: трансфер от и до хотела, оборудване за шнорхелинг, плажна хавлия, обяд, безалкохолни и вода, арабско кафе.

Най-дългата Zipline в света – цена на човек 262 лева (при минимум 2-ма записани)
Джебел Джайс е най-високата планина в ОАЕ, дом на най-дългата Zipline в света, сертифицирана от световните рекорди на Гинес! Търсачите на силни усещания и адреналина ще пътуват със скорост от 120 км/ч до 150 км/ч на височина от 1680 метра над морското равнище на върха на планината Джебел Джайс. Спускането започва, като ще бъдете снабдени със специално оборудване и след проведен инструктаж. Самото спускане отнема около две до три минути. Пристигате на окачена платформа за кацане, където ще бъдете прехвърлени на втора линия, която ще ви отведе обратно на земята.
Цената включва: трансфер от и до хотела.

Вечеря в ресторант ПУРО
„Чистата храна е в основата на нашето меню“ – вечеря със спираща дъха гледка на остров Ал Марджан. Най-високия ресторант в емирство Рас Ал Хайма.
Меню А – Супа от леща с крутони, корейско пържено пиле, телешки ребра, пудинг тофифи и фреш от портокал / безалкохолни напитки / вода – цена на човек 86 лева
Меню B – Пикантни скариди темпура ИЛИ корейско пържено пиле, свежа салата Пуро, телешки къси ребра на барбекю ИЛИ сьомга или скариди, пудинг тофифи или тирамису, фреш от портокал / безалкохолни напитки / вода – цена на човек 98 лева.
Меню C – Пикантни скариди темпура, свежа салата Пуро, телешки къси ребра на барбекю, смачкани пресни картофи / сезонни зеленчуци, мини тирамису, фреш от портокал / безалкохолни напитки / вода – цена на човек 92 лева.
Меню D – Пикантни скариди темпура, корейско пържено пиле, свежа салата Пуро, телешки къси ребра на барбекю, сладка чили глазирана сьомга, пилешко масала, Пене Алфредо, мини тирамису, Пана Кота малина, фреш от портокал / безалкохолни напитки / вода – цена на човек 113 лева.
Цената не включва трансфер от и до хотела – 62 лева на човек.

Шнорхелинг и риболов - цена 187 лева за възрастен и 147 лева за дете от 7 до 11 години - целодневна екскурзия
Цената включва: трансфер от и до хотела, 3 часа шнорхелинг и риболов с лодка, свободно време на плажа, обяд, безалкохолни и вода, арабско кафе, плажна хавлия, фото спирка с изглед към планината Ал Хаджар и спирка на пазар за плодове.

Посещение на фермата за перли Сувайди - цена на човек 176 лева.
Фермата за перли Suwaidi Pearls се намира в малкото рибарско селце Ал Рамс, което се е сгушило в дъното на величествената планинска верига Ал Хаджар в Рас Ал Хайма. Създадена през 2005 г. от Абдула Ал Сувайди, първият арабски земеделски производител на перли. За първи път в историята регионът сега отглежда арабски перли и в околните морета. Това историческо развитие свързва миналото с бъдещето и е определящото пътуване от исторически природни перли до бисерите на региона днес. Фермата Сувайди е отворила врати за обществеността, за да сподели уникалното културно наследство на бисерната индустрия, обяснявайки историческата еволюция и приканвайки гостите да разгледат подводните съкровища на естествената лагуна.

Поход в планината Джебел Джайс със или без нощувка в Лагер 1770
Цена на човек с включена нощувка в палатков лагер – 296 лева.
Цена на човек без нощувка – 216 лева.

Нивото на трудност на тези каньони е 4 от 10, а разстоянието, което се изминава около 3 км. Изисква се добро физическо състояние. Изкачването е от 1770 м до 1890 метра. Не се изисква специална екипировка. Продължителността на похода е час и половина.
Цената включва: трансфер от и до хотела, поход по залез до красива гледка към планинските вериги Оман и РАК, автентична емирска вечеря в лагер 1770 с лагерен огън и добра компания, йога клас и нощувка при желание.
Задължително вземете с вас: удобни дрехи, топло яке за тези, които ще нощуват в планината. Вечер температурата в лагер 1770 е под 18 градуса.

Плитководен риболов - 4 часа - 203 лева на човек
Цената е валидна при минимум 6 и максимум 6 човека на лодка.
Отдалечаване от брега 22 километра, дълбочина 33 метра. Правят се три различни спирки.
Цената включва: трансфер от и до хотела, оборудване за риболов, безалкохолни напитки и вода.

Плитководен риболов - 6 часа - 231 лева на човек
Цената е валидна при минимум 6 и максимум 6 човека на лодка.
Отдалечаване от брега 22 километра, дълбочина 33 метра. Правят се три различни спирки.
Цената включва: трансфер от и до хотела, оборудване за риболов, безалкохолни напитки и вода.

Дълбоководен риболов - 6 часа - 281 лева на човек
Цената е валидна при минимум 6 и максимум 6 човека на лодка.
Отдалечаване от брега 48 километра, дълбочина 75 метра.
Цената включва: трансфер от и до хотела, оборудване за риболов, безалкохолни напитки и вода.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 20 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната.
Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%.
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване.
Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава.
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до ОАЕ е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане.
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "Аксиом" АД, застрахователна полица № 231370010 от дата 27.07.2023 г.;
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: дирхам
=========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=========================================================

Допълнителна информация

РАННО ЗАПИСВАНЕ

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Почивки - Дубай (ОАЕ) |  Почивки - Дубай |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Дубай

Избрани оферти