Начало / Почивки / Почивки - Родос

Мини почивка на остров Родос

Номер на оферта

/

241736

Дати & цени

21 септември 2024 - 25 септември 2024 г. - Цена от 880 лв.

Цената включва

*Самолетен билет София–Родос–София с летищни такси и 1 брой малък багаж с размери 40/30/20 см
*4 нощувки със закуски в хотел 3* в гр. Родос, остров Родос
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

*Трансфер летище-хотел-летище – около 6 евро в двете посоки с градски транспорт
*Допълнителен багаж на борда или чекиран – заявява се при подписване на договора
- Priority: oколо 115 лв. в двете посоки за допълнителна чанта 55 х 40 х 20 см до 10 кг.
- Регистриран: около 115 лв. в двете посоки за допълнителна чанта 55 х 40 х 20 см до 10 кг.
- Регистриран: около 150 лв. в двете посоки за допълнителна чанта до 120 х 120 х 80 см до 20 кг.
*Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро – по 2 лв. на ден /по желание, заявява се и се заплаща при подписване на договора/
*Допълнителни екскурзии на място:
-Целодневна екскурзия до Камирос – около 25 евро на човек /включва транспорт с градски автобус и входна такса/
-Целодневна екскурзия до Линдос – около 15 евро на човек /включва транспорт с градски автобус и разходка в града/
-Целодневна екскурзия до Долината на пеперудите – около 20 евро на човек /включва транспорт с градски автобус и входна такса/
*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или поради други форсмажорни обстоятелства.
*NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Добре дошли на острова на рицарите! Наситен с много история, величествена архитектура, прекрасни плажове, аромат на рози и вкусна морска храна – Родос предлага всичко, от което се нуждаете за една прекрасна почивка
=============================================================================
ДАТИ:
21.09.2024 – 25.09.2024

ЦЕНИ:
*Възрастен в двойна и тройна стая: 880 лв.
*Възрастен в единична стая: 1230 лв.
*Дете до 12 г. с двама възрастни в стая: 770 лв.
=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

1 ден: СофияРодос
Отпътуване от Летище София, Терминал 2 в 12.55 часа. Кацане на летището в Родос 14.30 часа. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разглеждане на града.
Родос е най-големият град на острова и негова столица. Старият град е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Там има следи от византийско, венецианско и османско присъствие – църкви, джамии, укрепления, фонтани. Разходка покрай Kрeпocттa ?т пристaнищетo до Двореца нa вeликия магистър, yни?алнaта Улица нa рицарите, Aрxе?лoгичeckия музей, бaстиони, църкви, пл?щади и бeзименни мал?и уличkи, oтрyпaни съc сувенирни магазини, кaфeнета и ресторанти.
Нощувка.

2 ден:
Закуска. Свободно време за плаж. Възможност за допълнителна екскурзия до руините на Камирос.
Руините на Камирос, най-старият от гръцките градове, се намират на северозападния бряг на острова. Той достига връх на икономически просперитет през 6 век пр. Хр., но след това центърът на търговията постепенно се измества към развиващия се Родос, а земетресения от 2 век пр. Хр. го разрушават напълно. Из руините на Камирос можете да видите трите нива на града. Горната част е заета от акропола, останките от храма на Атина от Камейра и резервоар за вода с покрита колонада. На средната тераса са останките на основната част на селището, а в долната е храмът на Аполон, пазарен площад и други обществени сгради.
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден:
Закуска. Свободно време за плаж. Възможност за допълнителна екскурзия до Линдос.
Това е най-живописният град на острова. Калдъръмените му улички, белите къщи, маслинови дръвчета, малки църкви, както и цветята, които се подават от всеки прозорец, създават невероятна атмосфера. В Линдос е запазен много от автентичния дух на Родос, но все пак можете да откриете модерни хотели, ресторанти и барове. Градът има и два плажа, подходящи за гмуркане или просто за почивка.
Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден:
Закуска. Свободно време за плаж. Възможност за допълнителна екскурзия до долината на пеперудите.
Долината на пеперудите е уникален резерват не само в Гърция, но и в Европа. Намира се на около 25 км от град Родос. До 18 век е носила името на Пелеканос. Според легендата това е бил роб, който заради несподелена любов е сложил край на живота си. Днес Долината на пеперудите е райско кътче и е дом на стoтици хиляди пеперуди от подвид на Euplagia quadripunctaria rhodosensis. Те са по стволовете на дърветата, на скалите, по листата и във въздуха. Долината е потънала в буйна растителност, потоци, езера и водопади. Посетителите преминават през мостчета, сенчести алеи и добре оформени пътеки с дървени парапети.
Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден:
Закуска. Освобождаване на стаите до 12 часа. Свободен ден за плаж или разходки из града. Трансфер до летището за полет до София в 22.00 часа. Кацане на Терминал 2 в 23.40 часа.
==============================================================================
Депозит: 50% при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Родос |  Почивки - Гърция |  Почивки - Родос |  Почивка на море 2024 - Гърция |  Почивка на море 2024 - Родос

Избрани оферти