Начало / Статии / Статии - Гърция

Пътуваме до Гърция за Великден и майски празници: ето 9 идеи

Автор

/

Ето девет идеи накъде можете да се отправите в Гърция през май - със самолет, автобус или собствения си автомобил.

Халкидики

Снимка: iStock by Getty Images

Халкидики е абсолютната класика българите, които обичат гръцкото море. Трите ръкава, Атон, Ситония и Касандра са с различна атмосфера и всеки може да открие своето ъгълче на спокойствие (или за парти) на Тризъбеца. Предимство е, че може да пътувате с кола и по пътя да спирате когато и за каквото пожелаете.

Открийте своята идеална почивка на Халкидики тук!

Корфу

Корфу има най-цветните великденски традиции в цяла Гърция. И макар да не е сигурно доколко правилата ще позволяват улични веселби, островът е прекрасно зелено място, на което да си отдъхнете след дългата сива зима.

Открийте своята идеална почивка на Корфу тук!

Лефкада

Изумруденият остров също е от сравнително близките гръцки дестинации, до които може да се стигне както с организиран автобусен транспорт, така и със собствен автомобил. Друго предимство е изобилието от бюджетни варианти за настаняване на Лефкада.

Открийте своята идеална почивка на Лефкада тук!

Кавала

Кавала е един от най-близките гръцки градове с плаж, който получава бонус точки за това, че е голям, оживен град, а не курортно село. От пристанището на Кавала можете да хванете и ферибот за близки и далечни острови.

Открийте своята идеална почивка в Кавала тук!

Крит

Слънце, хотел с басейн или с гледка към морето, древна история - остров Крит има много неща, с които да направи почивните ви дни през май по-приятни.

Открийте своята идеална почивка на Крит тук!

Санторини

Вулканичният остров Санторини с белосаните си къщи, нацъфтелите си в ярколилаво храсти и легендарните си залези ви очаква още сега.

Открийте своята идеална почивка на Санторини тук!

Закинтос

Островът със световноизвестния си залив с корабокруширалия кораб и емблематичните си сини води ви очаква още през май.

Открийте своята идеална почивка на Закинтос тук!

Миконос

Почитателите на Миконос с нетърпение ще очакват отварянето на плажните барове на острова - една от най-легендарните дестинации за нощен живот по гръцкото крайбрежие. Никой обаче не може да ви вземе неземната гледка на залязващото зад белите вятърни мелници слънце.

Открийте своята идеална почивка на Миконос тук!

Евия

Снимка: iStock by Getty Images

Посрещнете великденските празници на слънчевия остров Евия. Насладете се на слънцето, плажовете и останките от древния живот на острова, който днес е свързан със сушата с атрактивен мост.

Открийте своята идеална почивка на Евия тук!

>
28 февруари 2023 г.

Тагове

екзотика

острови

плажове

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти