Начало / Почивки / Почивки - Саранда

Почивка в Саранда, Албания

Номер на оферта

/

237240

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания
- 6 нощувки със закуски и вечери в хотел Dodona 4*
- Полудневна екскурзия до Саранда
- Екскурзовдско обслужване по маршрута и водач от агенцията

Цената не включва

- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден /по желание, заплаща се предварително/
- Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 10 евро на турист (вкл. входен билет) при минимум 20 туристи
- Трансфер до Ксамил – 5 евро на турист при минимум 20 туристи
- Екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 20 евро (не вкл. входни такси) при минимум 20 туристи
- Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 70 евро при минимум 30 туриста
- Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
- Попълване от агенцията на PLF, HES и всякакви формуляри, изисквани при влизане в съответната държава: 10 лв. на документ
- *NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Пътуването ни до Саранда, прелестен морски град, е през Гърция, по магистралата Виа Егнатия. За разлика от албанските курорти на север, пътят от България дотук е почти изцяло по магистрала.

Албания е новият туристически хит на Балканите! Тази удивителна страна има огромен потенциал: фантастичен ландшафт, кристално море, планини, езера, исторически и архитектурни паметници, където времето като че ли е спряло в едно романтично, необозримо минало. Параноидният режим на изолация на Енвер Ходжа оставя на страната трудно наследство, ето защо дълги години след 1992 и установяването на плаха демокрация страната не е готова да посреща туристи. Но сега, 25 години след промените, ситуацията е коренно различна! Чистите плажове на Йонийско море, уникалните традиции, гостоприемните жители, историческите обекти, включени в списъка на световното културно наследство, ви очакват! Градът е красиво разположен на живописен залив с формата на подкова. Точно срещу Саранда, на разстояние само 2 морски мили, се вижда о-в Корфу. По протежението на целия залив се простира красивият крайбрежен булевард на града, който е пешеходна зона, с дължина от почти километър. От множеството кафенета, сгушени под прекрасните огромни палми, сред зеленина и цветя, се открива невероятно красива панорамна гледка към залива и към о-в Корфу.

ДАТА: 01.09.2022

7 ДНИ / 6 НОЩУВКИ

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна и тройна стая - 590 лв.
- Възрастен в единична стая – 750 лв.
- Дете до 12 г., настанено с двама възрастни – 350 лв.

===========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===========================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 СофияКулата – Янина – Саранда
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, от “Руски паметник”. Пътуването е през територията на Гърция по магистрала Е90. Пристигане в Саранда след обяд. Настаняване в хотел Dodona 4*. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Саранда
Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта.
След обяд, около 16:30 часа – разходка в курорта Саранда, една от най-важните туристически атракции на Aлбанската ривиера. Разположен е на открит залив на Йонийско море. Намира се на две морски мили от гръцкия остров Корфу. Населението на Саранда е около 32000 жители. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Саранда - Бутринт
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия до Бутринт. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 Саранда - Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж. По желание екскурзия до курорта Ксамил. Свободно време за разходка и плаж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Ксамил – Синьото око – Гирокастра – Ксамил
Закуска. Свободно време или по желание: полудневна екскурзия до Гирокастра, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Връщане в Саранда. По пътя – посещение на Синьото око – малко езеро, разположено сред местност с невероятна природна красота. Следобед – свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Саранда - Корфу
Закуска. Свободно време за плаж и разходки или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион. Завръщане в Ксамил привечер. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Ксамил – Янина – София
Закуска. В 09:30 часа отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

===========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резеравции:
*Депозит: 30% от пакетната цена при записване
*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

*Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
*За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
*Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане.
*Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. *Туроператорът не носи отговорност при промяната им. *Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
*Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

===========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Саранда |  Почивки - Албания |  Почивки - Саранда |  Лято в чужбина - Албания |  Лято в чужбина - Саранда

Избрани оферти