Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Автобусна екскурзия до Албания - обиколна програма

Номер на оферта

/

149217

Дати & цени

01 май 2024 г. - Цена от 735 лв.
19 септември 2024 г. - Цена от 740 лв.
16 октомври 2024 г. - Цена от 720 лв.

Цената включва

транспорт с автобус
4 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 1 – в Поградец, 1 – в Дуръс, 1 – във Вльора, 1 – в Саранда
4 вечери в ресторанти на хотела/местни ресторанти
туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута – разходка в Поградец, посещение на Круя, Тирана, Круя, манастира Арденица, Берат, Бутринт, Гирокастро, разходка в Дуръс
мед.застраховка с покритие 10 000 EUR
водач от агенцията

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата

Програма на пътуването

София – Поградец – Eлбасан – Круя - ТиранаДуръс - Арденица - Берат - Вльора - Гирокастро - Бутринт - Саранда - София

5 дни / 4 нощувки / 4 закуски/ 4 вечери

ДАТИ - ЦЕНА на човек в двойна стая:
01.05.2024 - 735 лв.
19.09.2024 - 740 лв.
16.10.2024 - 720 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Добре дошли в Албания!
Албания е разположена на стратегическо място на Балканския полуостров, на важен кръстопът, водещ от северна Италия до Константинопол, столицата на света по времето на Византийската империя, а по – късно Истанбул. По тази причина множество завоеватели са минали по тези земи, оставайки следи от своята култура, които са видими и до днес. В сърцето на Средиземно море, на Адриатическо и Йонийско море, Албания се превръща в един от най – интересните дестинации в света. Все още непокътната от глобалицацията, туристите ще бъдат вдъхновени от невероятна смесица от култури и цивилизации, което прави тази страна уникално място за посещение.

=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден София - Поградец
Отпътуване в 07.00 ч от пл. „Ал. Невски” в София. Пътувайки през територията на Р Северна Македония ще научите повече за историческите паметници в страната. В късния следобед пристигане в първото погранично селище Поградец, Албания. То е едно от най-очарователните курорти на страната, заради местоположението си на Охридското езеро – екосистема с уникална флора и фауна. През 1980 г. Поградец е обявен от Юнеско за място на Световното природно и култулно наследство. Градът се намира в подножието на планината Мокра и принадлежи към едноименната историко-географска област Мокра, част от която е в Р С Македония. Тук има две църкви: едната, посветена на Св. Богородица в старата част на града, и другата църква, която празнува храмовия си празник на Възкресение Христово, както и две джамии. Плажът на Поградец започва от центъра на града и продължава с крайбрежната алея Първи май, където можете да се разходите. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден Елбасан – Круя - ТиранаДуръс
Закуска. Ранно отпътуване от Поградец в посока Круя. По пътя ще чуете основна информация за градовете Корча и Елбасан, ще се насладите на гледката на непристъпните албански планини, осеяни с бункери след 1948 г. Пристигане в Круя – родното място на националния герой Скендербег и посещение на крепостта и стария базар - едни от най-забележителните исторически места в Албания, защото през XV в. Скендербег превръща Круя в своя столица и символ на съпротивата срещу османските турци. Крепостта остава единственото непревзето от османците място на Балканите и едва след смъртта на Скендербег защитниците ? слагат оръжие. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване към Тирана. Съвременната столица на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег в сърцето на града. Интерес тук представляват: паметникът на националния герой на Албания Георги Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На отиване към хотела – кратка спирка за разходка в крайбрежния албански град Дуръс, в който основните забележителности са Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Настаняване в хотел в крайбрежния албански град Дуръс. Вечеря. Нощувка.

3 ден Дуръс – Арденица - Берат - Вльора
Закуска. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци братята Константин и Атанас от Корча през 1744 г. Там ще видите уникалния стенопис, изобразяващ Св. Седмочисленици и Св. Йоан Кукузел, който има сериозна връзка колкото с техния култ, толкова и с българската история. Продължаване за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение, със своята уникалност и културно наследство е един от най-интересните градове в Албания. Посещение на крепостта, разходка из града и разглеждане на някои от старите джамии и църкви. Пристигане във Вльора, разположен на албанската ривиера. Този китен град с древно име Авлон, днес модерен курорт, разположен на Адриатическото крайбрежие, е второто по големина пристанище в Албания след Дуръс. Илирийското селище е било известно с производството на маслини, зехтин и сол. Тук могат да се видят паметника на Независимостта, паметника на Исмаил Чемали и Червената джамия (XVI в.). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден Гирокастро – Бутринт - Саранда
Закуска. Отпътуване за Гирокастро, град, населяван и от гръцко население. Името му произхожда от Аргирокастро – сребърна крепост на гръцки език. Известен е със старата си част – архитектурен резерват (UNESCO) и като родно място на най-големия бункерофил в човешката история, авторитарния комунистически лидер Енвер Ходжа. Възможност за посещение на калето и музея на въоръжението. Продължаване за Саранда и разглеждане на археологическия обект Бутринт (UNESCO) - антично селище, обособено в едноименния Национален парк с класически амфитеатър, баптистериум, раннохристиянска базилика (IV в.), терми, крепостни съоръжения и много други постройки от древността. Настаняване в хотел в Саранда. Разходка из центъра на Саранда. Разположен в малък залив на брега на Йонийско море, този град очарова с величествената гледка към о. Корфу. Вечеря. Нощувка.

5 ден СарандаСофия
Закуска. Отпътуване за България през Гърция. По пътя ще чуете за сложната история на географските области Епир и Македония, както и за историческото понятие Кутмичевица. Пристигане в България около 22.00 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая – 180 лв.
медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 12 лв.
повишение на транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Намаление за: дете до 9.99 год. с двама възрастни в стая - 155 лв.
3-ти възрастен – 20 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: депозит – 250 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.

Използвани транспортни средства по програмата: • автобус

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Майски празници - Албания |  Майски празници - Дуръс

Избрани оферти