Начало / Статии / Статии - Албания

7 плажа на Адриатическо море, където да събирате тен

Автор

/

Някои си имат любими плажове, други - любими държави за плаж, а трети - цели любими морета.

Адриатическо море има своите почитатели. То се простира между Италия и Балканския полуостров и водите му мият бреговете на Италия, Албания, Хърватия, Черна гора, Босна и Херцеговина и Словения.

Ако харесвате разнообразното крайбрежие на Адриатика, вижте 7 от неговите плажове, на които можете да събирате тен това лято.

Златни Рат, Хърватия

Снимка: iStock by Getty Images

Един разкошен пясъчен ръкав се е протегнал към морето и ви очаква да дойдете и да проверите защо толкова много посетители от цял свят се връщат на плажа Златни рат (Златен нос) всяка година. Един от най-красивите плажове в Хърватия се намира на остров Брач, до който се стига с ферибот от Сплит.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Хърватия!

Лидо ди Йезоло, Италия

Снимка: iStock by Getty Images

Лидо ди Йезоло е една от най-популярните дестинации за плаж в северната част на Италия. Намира се на 30-ина минути от Венеция и представлява крайбрежната част на град Йезоло. Невероятната 15-километрова пясъчна ивица и 3-километрова борова гора са високо ценени от европейските туристи още от 19-и век.

Вижте най-добрите оферти за почивка в района на Венеция и Лидо ди Йезоло!

Краличина, Будва

Снимка: iStock by Getty Images

Този плаж в Будва дължи името си на югославската кралица Мария, която имала летен дворец тук. През по-голямата част от деня белите пясъци са засенчени от кипариси и маслинови дръвчета, а до брега има добре поддържано парково пространство. Плажът е частен за гостите на хотела, намиращ се тук, и до него може да се стигне само с лодка. Външните посетители плащат дневна такса, за да получат достъп до плажа.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Черна гора!

Джипе, Албания

Снимка: iStock by Getty Images

Плажът Джипе е кръстен на едноименния 800-метров каньон, издълбан през скалите от едно невинно на пръв поглед поточе. Каньонът е широк между 10 и 20 метра и завършва на морския бряг. Тук водата е кристално чиста и изумително синя. Плажът е заобиколен от хълмове и дървета от всички страни и рядко е претъпкан с хора.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Албания!

Стинива, Хърватия

Този плаж сякаш е специално създаден за снимки и за благоговение пред архитектурните умения на природата. Стинива е почти изцяло преграден като с параван от два грамадни скални масива, водата е от най-синьото синьо, а зад гърба си имате зеленина. До остров Вис се стига с ферибот от Сплит, а до самия плаж Стинива можете да стигнете с колело, с такси или с лодка от пристанището.

Бане, Хърватия

Бане е сред най-популярните хърватски плажове. Разположен е на минути от историческия център на Дубровник и от него се разкрива гледка към остров Локрум и градското пристанище. През деня Бане разполага с всичко необходимо за чудесен ден на плажа - ресторанти, барове, каяци, надуваеми лодки, водни ски, парасейлинг и други. След залез се превръща в гореща точка за нощния живот на Дубровник.

Неум, Босна и Херцеговина

Снимка: iStock by Getty Images

Неум е бюджетна опция за онези, които обичат Адриатическото крайбрежие, топлото море и спокойната почивка. Градчето се намира близо до някои от популярните атракции в Босна и Хърватия, както и не толкова далеч от покритите със сняг върхове на Прен планина. Почти неизвестен на чужденците, Неум успява да поддържа много приемливи цени, особено като имате предвид, че се намирате на същото крайбрежие, където са Сплит и Дубровник.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Босна и Херцеговина!

>
25 март 2024 г.

Тагове

летен туризъм

любопитно

плажове

семеен туризъм

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти