Начало / Статии / Статии - Мавриций

10 неща, които да не забравяте на екзотична почивка

Автор

/

Тръгнете ли на екзотична почивка през зимата, е нужно малко повече време за стягане на багажа. Гардеробът ви е пълен с пуловери и жилетки, а вие трябва да извадите банските и късите панталони. Когато се подготвяте за пътуване до дестинация, където сезонът е различен, има по-голяма вероятност да забравите нещо. За да сте сигурни, че всичко най-важно е в куфара, вижте нашия бърз списък за багаж за екзотична почивка:

Снимка: iStock by Getty Images

Слънцезащитен крем

Снимка: iStock by Getty Images

Мнозина забравят за защитата от слънчевите лъчи през зимата, но тръгнете ли на юг, слънцезащитният крем е първото нещо, което трябва да подготвите в багажа си. Ако в студените зимни дни не ви се излиза навън, за да се заредите с нужната козметика за път, можете да я поръчате бързо и лесно с безплатна доставка от https://makeup.bg/

Бански, джапанки и кърпи

Когато си представяте топлите тюркоазеносини води на Карибите или Индийския океан, със сигурност се сещате да приготвите и бански. Често обаче плажната кърпа и джапанките остават у дома. В това няма нищо лошо, особено ако искате да допълните колекцията си от плажни принадлежности, закупени от всички краища на света - джапанки от Бразилия, цветни памучни кърпи за плаж от Занзибар - защо не?

Тънко одеяло

Има нещо, което е характерно за почти всички топли тропически страни. В жегата и изгарящото слънце местните автобуси и молове поддържат много ниски температури, за да осигурят прохлада на клиентите си. Това е супер, освен ако не ви се налага да прекарате няколко часа в климатизиран автобус на 17 градуса, когато сте облечени като за 27. Едно тънко поларено одеяло ще ви спаси в тези ситуации.

Репелент

Снимка: iStock by Getty Images

Тропици, екзотика, комари. Тези три неща вървят заедно и е добре да сте подготвени за набезите на местната фауна. Когато избирате репелент, изрично споменете, ако ще го ползвате в тропически район - комарите в различните части на света са различни и препаратите, предпазващи от ухапванията им, също.

Външна батерия

Външната батерия ще ви спаси, когато се окажете на някое неземно красиво място, а сте забравили да заредите телефона си до край. Не рискувайте да останете без батерия и без снимки точно когато най-много ви се иска да запазите спомените си.

Дребни пари

Когато обменяте пари, често взимате от местната валута само едри банкноти. В много страни това може да се окаже проблем, особено ако искате да ползвате тоалетна или да си купите дребни сувенири от улични продавачи. Подгответе се и с няколко дребни банкноти и монети, ако е възможно.

Удобни затворени обувки

Макар да е изкушаващо да вземете само джапанките в куфара, винаги е добра идея да имате и чифт удобни затворени обувки, които ще ви бъдат нужни за допълнителните екскурзии и приключения, на които ще се запишете - за преход в национален парк или джунгла, за качване по скалисти местности или неравни пътеки.

Лек дъждобран

Снимка: iStock by Getty Images

На много от екзотичните дестинации през нашата зима се пада сухият сезон, но кратки проливни дъждове не са изключени. Макар че те обикновено са топли и последвани от слънчеви следобеди, ако не обичате да се мокрите, сложете един лек дъждобран в багажа си за всеки случай.

Шише за вода

Вместо да купувате десетки пластмасови бутилки за вода, вземете със себе си многократна бутилка от метал, стъкло или устойчива пластмаса и станете част от решаването на проблема със замърсяването на Земята с пластмаса.

Картички от България

Снимка: iStock by Getty Images

Вземете няколко картички от България или от родния си град и ги надпишете на милите и сърдечни хора, които ще срещнете по време на почивката си. Това е мил жест, който понякога значи повече от бакшиш.

>
05 януари 2022 г.

Тагове

екзотика

полезно

романтика

Забележителности наоколо

Избрани оферти