Начало / Статии / Статии - Мавриций

Сватбено пътешествие на остров Мавриций - уникални преживявания за младоженци (и не само)

Автор

/

Ще кажем само три неща:

Остров.

Океан.

Райска почивка на Мавриций.

Има неща на тоя свят, за които човек трябва да си угоди поне веднъж и Мавриций е сред тях. И какъв по-подходящ момент за това от предстоящото ви сватбено пътешествие (или така модерния предсватбен меден месец, или пък просто следващото ви пътуване)!

За да не си мислите, че не ви се ходи на Мавриций, сме ви спретнали един скромен списък с уникални неща, които можете да правите някъде там, в Индийския океан. Някои наистина ще ви изненадат!

Подводен скутер

Възможно е дори да не знаете, че сте искали да управлявате свой собствен подводен скутер, но... съжалявам, вече имате ново приключение в списъка с неща, които да изпитате в този живот. Подводният скутер е нещо като мини подводница, която след кратка инструкция, ще имате възможност да управлявате сами.

Танцът „сега“

Няма как да не чуете местната музика „сега“, докато сте на острова, а най-добре да усвоите и някои движения. На много места ще попаднете на организирани танцови вечери с ритъма от специални тъпани и танцьори, вихрещи се около запален огън на плажа.

Каране на водни ски

Винаги е освежаващо да се пробвате нещо ново. Някои хотели на Мавриций дори предлагат водни ски безплатно за своите гости.

Улична храна

Опитването на улична храна е приключение навсякъде по света, но на Мавриций направо ще си оближете пръстите. Местната кухня е събрала вкусове и аромати от Азия, Африка и Европа.

Разходка с лъвове

Природен парк Касела е място, където можете да отидете на разходка с лъвове. Тази вълнуваща среща е и достатъчно безопасна – зад гърба ви през цялото време има добре обучен екип от специалисти.

Скок с парашут

Виждали сте снимки на онази вода с цвят, изфабрикуван на фотошоп... само дето всичко е истинско, а от птичи поглед направо е неземно! Ако си падате по екстремните занимания, гледките тук си заслужават.

Плуване с делфини

Ограден от своя бетонен свят, човек все повече копнее да се доближи до природата там, където всичко е натурално. Плуването с делфини е едно от най-зареждащите преживявания, които можете да си подарите – само попитайте в хотела си къде е най-близкото място, където организират такива приключения.

Седемцветната земя

Клиширано свързваме Мавриций с океан и плажове, но тук се крият и много други чудеса. Седемцветната земя (Sevencolored Earth) е място, заобиколено от гора, където вулканичната дейност е забъркала такава алхимия, че са се получили пясъчни дюни със седем ясно различими цвята – червен, кафяв, виолетов, зелен, син, пурпурен и жълт.

Вижте още: Почивка на остров Мавриций!

Виж още: 

Почивка на Малдивите

Почивка на Сейшелите

Почивка на Карибите

Почивка на Канарски острови

>
31 октомври 2019 г.

Тагове

екзотика

острови

романтика

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти