Начало / Статии / Статии - България

7 идеи за пътуване-изненада, което да организирате за любим човек

Автор

/

Всеки има поне по един такъв приятел, който цени много повече преживяванията, отколкото предметите. Който обича да пътува, но има стар, раздрънкан телефон с напукан дисплей. Който може с часове да ви разказва за джунглите на Шри Ланка, но не знае кой сезон на Биг Брадър тече в момента.

Сещате се.

Дойде ли рожденият ден на такъв приятел, най-добрият подарък, който можеш да му подготвите, е една хубава изненада-пътуване.

Ето няколко идеи как може да го направите. 

1. Купете ваучер за екскурзия

Всяка туристическа агенция с удоволствие ще изготви подаръчен ваучер за екскурзия или почивка, който да подариш. 

2. "Отвлечете" рожденика на неизвестна дестинация

Организирайте компания и под претекст, че се виждате за почерпка, отвлечете приятеля си на някое място, което предварително сте избрали.

3. Подарете екстремно преживяване - полет с балон, скок с бънджи, полет с делтапланер...

За да е още по-вълнуващо, може на място да сте организирали и допълнителни атракции за екстремните си приятели. Повечето хора обожават да летят, а погледът отвисоко е едно от онези преживявания, които се помнят дълго. 

4. Заведете го/я на винена дегустация. 

Изберете някоя от десетките винарни в България, които предлагат дегустации на място, резервирайте обиколка или просто поръчайте ваучер, който рожденикът да ползва, когато пожелае. Или вдигнете нивото, като направо отседнете в някоя винарна, насред безкрайни лозови масиви. Нека има и басейн за разкош. 

5. Добавете лукс, който човекът по принцип не би си позволил

Тук не става дори дума за две седмици на Малдивите, а за онова малко нещо, за което въпросният обект на изненадата винаги казва "О, не, не мога да си го позволя!". Карта за спа центъра на скъп хотел, наем на кабрио вместо на най-евтината кола, 4-звезден вместо 3-звезден хотел...

6. Отидете на фестивал или карнавал

Това може да бъде всичко от билети за Tomorrowland до карнавала в Ксанти и Фестивала на чушката и домата в Куртово Конаре. Фестивалите имат този приятен страничен ефект на еуфоричност, който ще допринесе за незабравимия рожден ден. Потърсете събития около датата на празника на любимия човек, който искате да зарадвате. 

7. Отидете на нощен пикник, за да гледате звездите

Предвидете свещи или лампички на батерийки/соларни лампи, за да добавите приятна атмосфера. Когато приключите с хапването, може да загасите всички лампи и свщи и да се отдадете на гледане на звезди. Ето 11 креативни идеи за пикник.

Този материал е част от 12-месечното предизвикателство за пътешественици на NasamNatam.com 

>
05 януари 2024 г.

Тагове

любопитно

романтика

изненади

Забележителности наоколо

Избрани оферти