Начало / Статии / Статии - Андора

Антигуа и Барбуда – почивка с всички плажни блаженства

Автор

/

Карибската островна държава Антигуа и Барбуда има територия от едва 280 кв. км, на които са събрани всички плажни блаженства – зимни температури около 24 градуса и летни около 30-те, малко дъждове, коралови рифове, плажове с божествен, мек пясък... Най-големият остров е Антигуа със столица Сейнт Джон, втори по големина е Барбуда, а наоколо са разпръснати десетки по-малки островчета.

История в няколко реда

През 1784 г. адмирал Хорейшо Нелсън основава най-важната британска военна база на Карибите без да подозира, че 200 години по-късно тук никой няма да мисли за война, а само за плаж, коктейли и гмуркане. Много от военните наблюдателници и съоръжения са си все още по местата, като предлагат едни от най-добрите панорамни гледки (защото военните са хора с чувство за естетика и усет към хубавите пейзажи).

Плажове на Антигуа и Барбуда

Казват, че на Антигуа има 365 плжа – по един за всеки ден от годината. Ако планирате толкова дълъг престой там, може да ги преброите и да ни кажете дали бройката е точна. На островите има както плажовве с всички удобства (шезлонги, барове, водни спортове), така и по-закътани местенца, за които обаче ще трябва да се сприятелите с някой местен, който да ви ги покаже. На Барбуда се намира 16-километровата ивица с розов пясък, както и няколко ослепителнобели плажа.

Гмуркане сред коралови рифове

И Антигуа, и Барбуда са заобиколени от запазени коралови рифове и корабокруширали плавателни съдове за приключенско гмуркане. Най-популярен е търговският кораб Андес, потънал през 1905 г. и разположен на едва 9 м дълбочина. Видимостта е до 40 м, а богатият подводен живот е мечта за всеки гмуркач.

Карнавалът на Антигуа

Десет дни на цветове, луда музика и танци от сутринта и до сутринта – всяка година в края на юли и началото на август пикът на лятото се отбелязва с невероятния карнавал на Антигуа. Подробна информация и програма за карнавала тук.

>
02 август 2017 г.

Тагове

екзотика

остров

Забележителности наоколо

Избрани оферти