Начало / Статии / Статии - Кения

Частни дивечови резервати - в сянката на връх Кения

Автор

/

В подножието на връх Кения в Централните високи земи неколцина щастливи гости могат да се наслаждават на омагьосващите гледки на хребет след хребет и на свободата да виждат диви животни върху необятни частни резервати – огромни стада от слонове и жирафи до зебри и антилопи.

Частни дивечови резервати, Исиоло, Кения

„Борана Лодж“ и „Лева Уилдърнис“, две съседни ранчо за едър рогат добитък, обхващащи над 400 000 декара от Северна Кения, предлагат разходки с коли, водени от превъзходни местни следотърсачи и водачи; рядко ще видите друго возило, един почти нечуван лукс в относително претъпканите с туристи национални паркове на Източна Африка в днешно време. И двете предлагат конни експедиции върху търпеливи кобили, които дават възможност за много близък досег с живеещите тук диви животни, както и вълнуващи нощни разходки под балдахин от звезди до място, което може би сте пропуснали през деня.

Фамилията с природозащитни наклонности Крейг, собственици на разпрострялото се на 240 000 декара ранчо „Лева Уилдърнис“ в резервата „Лева Даунс“, е преобразила част от своята ферма, заедно с някои съседни държавни земи, в резервата за носорози „Нгаре Сергои“. Надзиратели с радиотелефони пазят трийсет и шест черни и бели носорога от бракониерите. Гостите от съседното ранчо „Борана Лодж“ са добре дошли тук.

Къде: Исиоло, Централни високи земи (4 часа северно от Найроби с кола), Кения
Най-добро време: средата на юли до ноември и средата на декември до март.
 

>
18 август 2011 г.

Тагове

диви животни

екзотика

национални паркове

резервати

сафари

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти