Начало / Статии / Статии -

Кейптаун - забавления без край

Автор

/

Кейптаун

 Кейптаун е един разнообразен град, за който се смята че е място, където се сливат много и различни култура от Южна Африка. Трудно ще намерите причина за да не се влюбите в този емблематичен град. Особеното около Кейптаун е това, че самия град е сгушен между океана и спираща дъха планина.

Забележителностите, които не бива да се пропускат в Кейптаун са:


Планината Тейбъл

Почти всеки посетил Кейптаун иска да види много обсъжданата и възхвалявана планина Тейбъл. Тук ще можете да се сдобиете със спиращи дъха гледки, които да ви държат в плен дълго време. Можете да стигнете до върха на планината с лифт, а там имате възможността да се спуснете по различни маршрути за да усетите дъха на планината.
 

 

Крайбрежната линия V&A

Слънчевите лъчи и морето винаги са били привлекателни за хората. Най – известният и исторически значим е брега V&A . Той се намира на няколко километра от стадиона на града. Там можете да намерите различни заведения, в които да се отпуснете като например магазини, ресторанти, клубове и туристически забележителности. На крайбрежната линия V&A се намира и старото пристанище на Кейптаун.
 

 

Остров Робен

Разходка с лодка ще ви отведе до остров Робен – едно от местата, на което можете да видите и почувствате надеждата, триумфа и свободата на Южна Африка. В миналото островът е бил използван като затвор на политически активисти. Тук са били затваряни, за много години, хора като Нелсън Мандела, Оливър Тамбо, Уолтър Сисулу, Гован Мбеки и много други, които не са съгласили с апартейда. След този период остров Робен се превръща в туристическа атракция.
 

Cape Point

Cape Point осигурява уникална гледка към града, която може да бъде определена като нещо, което трябва да бъде видяно задължително. Може да планирате пикник в парка или на плажа, разходка или поход в планината или да си подарите обяд в ресторанта „Два океана“, където се открива също живописна гледка. Оттук ще имате възможността да видите и най – мощният фар в Южна Африка.

 

Лозята Constantia

Провинцията Западен Кейп е известна като дом на някои от най – изтънчените винарни в страната. Ако посетите Кейптаун и не посетите поне една от тези изби, то пътуването ви ще остане непълно и незавършено.

Едно от тези места са Лозята Constantia – дом на някои от най – старите изби и ресторанти. Предградието Constantiа е доста китно и е разположено на полегатите склонове на планината Тейбъл.
 

Стадионът Green Point

Стадионът Green Point е най – красивото място, където ще се провеждат футболните срещи. Разположен е в един от популярните квартали на Кейптаун. На този стадион ще се проведе една от срещите на полуфиналите на Световното първенство по футбол 2010 в Южна Африка.

Стадионът Green Point ще е и основната сцена за провеждане на различни събития и концерти.

 

Сайт на български език, където можете да следите Световното първенство по футбол

13 април 2010 г.

Тагове

Кейптаун

Световно първенство по футбол 2010

ЮАР

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН