Начало / Статии / Статии -

Кейптаун - забавления без край

Автор

/

Кейптаун

 Кейптаун е един разнообразен град, за който се смята че е място, където се сливат много и различни култура от Южна Африка. Трудно ще намерите причина за да не се влюбите в този емблематичен град. Особеното около Кейптаун е това, че самия град е сгушен между океана и спираща дъха планина.

Забележителностите, които не бива да се пропускат в Кейптаун са:


Планината Тейбъл

Почти всеки посетил Кейптаун иска да види много обсъжданата и възхвалявана планина Тейбъл. Тук ще можете да се сдобиете със спиращи дъха гледки, които да ви държат в плен дълго време. Можете да стигнете до върха на планината с лифт, а там имате възможността да се спуснете по различни маршрути за да усетите дъха на планината.
 

 

Крайбрежната линия V&A

Слънчевите лъчи и морето винаги са били привлекателни за хората. Най – известният и исторически значим е брега V&A . Той се намира на няколко километра от стадиона на града. Там можете да намерите различни заведения, в които да се отпуснете като например магазини, ресторанти, клубове и туристически забележителности. На крайбрежната линия V&A се намира и старото пристанище на Кейптаун.
 

 

Остров Робен

Разходка с лодка ще ви отведе до остров Робен – едно от местата, на което можете да видите и почувствате надеждата, триумфа и свободата на Южна Африка. В миналото островът е бил използван като затвор на политически активисти. Тук са били затваряни, за много години, хора като Нелсън Мандела, Оливър Тамбо, Уолтър Сисулу, Гован Мбеки и много други, които не са съгласили с апартейда. След този период остров Робен се превръща в туристическа атракция.
 

Cape Point

Cape Point осигурява уникална гледка към града, която може да бъде определена като нещо, което трябва да бъде видяно задължително. Може да планирате пикник в парка или на плажа, разходка или поход в планината или да си подарите обяд в ресторанта „Два океана“, където се открива също живописна гледка. Оттук ще имате възможността да видите и най – мощният фар в Южна Африка.

 

Лозята Constantia

Провинцията Западен Кейп е известна като дом на някои от най – изтънчените винарни в страната. Ако посетите Кейптаун и не посетите поне една от тези изби, то пътуването ви ще остане непълно и незавършено.

Едно от тези места са Лозята Constantia – дом на някои от най – старите изби и ресторанти. Предградието Constantiа е доста китно и е разположено на полегатите склонове на планината Тейбъл.
 

Стадионът Green Point

Стадионът Green Point е най – красивото място, където ще се провеждат футболните срещи. Разположен е в един от популярните квартали на Кейптаун. На този стадион ще се проведе една от срещите на полуфиналите на Световното първенство по футбол 2010 в Южна Африка.

Стадионът Green Point ще е и основната сцена за провеждане на различни събития и концерти.

 

Сайт на български език, където можете да следите Световното първенство по футбол

>
13 април 2010 г.

Тагове

Кейптаун

Световно първенство по футбол 2010

ЮАР

Забележителности наоколо

Избрани оферти