Начало / Статии / Статии - ЮАР

Денонощен разкош в ЮАР

Автор

/

Разположен високо върху хълм в залива Бантри и предлагащ гледки към едно от най-красивите крайбрежия в света, „Елерман Хаус“ е най-хубавият южноафрикански бутиков хотел. Огромни прозорци във всяка от седемте разкошно обзаведени стаи държат гледките в центъра на внима нието, като същевременно пропускат потоци слънчева светлина.

„Елерман Хаус“ - ЮАР
 

Хотелът е построен през 1912 г. като частен дом на британски корабен магнат; максимум четиринайсет щастливи гости са глезени в изискана среда и с прекрасна вечеря за капак. Атмосферата е донякъде близка до тази на някое местенце във френската Ривиера, макар че тук произведенията на изкуството са от изтъкнати южноафрикански художници. Вътрешни дворове и безупречно поддържани тераси водят надолу към един басейн, чийто цвят пасва на смайващото море.

Кейптаун е на десет минути с кабинков лифт оттук, така че се отправете за следобеден чай в градския хотел „Маунт Нелсън“. Откакто е отворила врати през 1899 г., сградата с розова мазилка е посрещала най-блестящата, колоритна и знаменита клиентела на Кейптаун.

„Маунт Нелсън“ е средището, около което традиционно се върти градският социален живот, а ако трябва само веднъж да пиете следобеден чай в страната, направете го тук. Чаят се сервира вътре или навън, върху елегантната градинска веранда. Той е вакханалия от сладкиши, кейкове и изтънчени хапки в сюрреални количества.

Английската атмосфера остава прелестно непокътната и, въпреки своето централно градско разположение, вие сте луксозно заобиколен от 24 декара градини, пълни с рози и хибискуси с размера на дървета.

Къде: „Елерман Хаус“ и „Маунт Нелсън“, Кейптаун, ЮАР.

>
16 март 2011 г.

Тагове

гастрономия

лукс

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти