Начало / Статии / Статии - ЮАР

Боулдърс бийч – прочутите пингвини на Южна Африка

Автор

/

Не е нужно да ходите чак до Антарктида, за да видите пингвини. Има ги и на едно неочаквано място, където температурите са далеч от антарктическите - Южна Африка.

За да се запознаете с южноафриканските пингвини, е необходима малка отбивка от Кейптаун – до градчето Саймънс Таун, където се намира прочутия със своите черно-бели обитатели плаж Боулдърс Бийч.

Сред огромните скали и ситния пясък тук живее колония от около 2000 застрашени африкански пингвина. Мястото е част от националния парк Тейбъл Маунтин и за да влезете, се заплаща такса. Парковите служители се грижат плажът винаги да е чист, а пингвините да не бъдат безпокоени от туристите. Тук рядко има твърде много хора, а срещата със симпатичните пингвини безспорно е най-вълнуваща за малките посетители.

Специална пътека минава покрай животните и техните гнезда. Някога ги наричали „магарешки“ пингвини заради подобния на рев на магаре вик, който издават. След това обаче били прекръстени с по-дипломатичното африкански пингвини.

Освен с редките си обитатели плажът е известен с огромните си заоблени скали на възраст от 540 милиона години, както и с малките басейни, оформили се в скалите.

Недалеч от Боулдърс Бийч се намира друга отлична локация за наблюдение на пингвини – Фокси Бийч.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до ЮАР!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до ЮАР!

>
08 октомври 2014 г.

Тагове

екзотика

живописни пътешествия

животни

романтични места

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти