Начало / Статии / Статии - ЮАР

Винарската област Константия край Кейптаун - угасете своята жажда стилно

Автор

/

На двайсет минути, но на светлинни години далеч от центъра на Кейптаун, Константия предлага идиличен вкус на винарска провинция, която премахва необходимостта да пътувате на изток към по-обширните лозарски масиви близо до Паарл. Тръгналите на еднодневна екскурзия няма да съжаляват, ако отседнат в „Селърс-Хохенорт“, исторически провинциален хотел, разположен на фона на гористите източни склонове на планината Тейбъл и приютил избите от ХVІІІ в. на бившето винарско имение на губернатора на Кейп и господарска къща с три фронтона.

Гостите ще се насладят на стилна почивка в селска местност тук, заобиколени от овощни градини, лозя и красиво оформени градини от рози, петунии и каладиуми. Макар атмосферата да е непринудена и отпускаща, всичко е първокласно, а вечеря в „Селърс“, известния ресторант на хотела, може би ще бъде една от най-паметните в ЮАР. Подвластен на френски и английски влияния, младият готвач използва изобилието в Кейп на пресни морски дарове, дивеч и зеленчуци.

Друга превъзходна за епикурейците дестинация в Константия е „Бойтенвервахтинг“. Усукващото езика на фльонга име на това прочуто винарско имение и неговия едноименен ресторант е старохоландско и означава „отвъд очакванията“ – но кой ти е очаквал антилопско и щраусово месо? Превъзходна италианска или френска кухня може да откриете и на други места в страната, но ако искате по чудесен начин да ви се напомни, че сте в Южна Африка – там, гдето Южна Африка и Индийският океан се срещат, където агнето мирише на тревите и билките, които е пасло, и където африканският омар е просто знаменит – тогава елате в „Бойтенвервахтинг“. От местата край прозорците се виждат акри лозя, извисяващи се дъбове и стръмните зъбери на планината Константия. Ако дойдете по-рано през деня за дегустация на вино, купете една от ресторантските кошници за пикник и си устройте славен обяд върху чудесните ливади на имението.

Константия
Най-добро време: септември-май.

Виж актуалните оферти за пътуване до Кейптаун!

Виж още:

Екскурзия в Австралия

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в Чили

>
25 август 2010 г.

Тагове

винен туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти