Начало / Статии / Статии - ЮАР

Лозята и избите на Кейп - енофилска одисея в ЮАР

Автор

/

Едно винено сафари съчетава две от най-големите съкровища на Южна Африка: чудесният винарски регион Кейп и неговата превъзходна регионална кухня, смесица от кулинарни умения на датчани, французи, британци, португалци, немци и малайци. Големите имения и малките, изтънчени, легендарни градове Стеленбош (Stellenbosch), Паарл (Paarl) и Франшхук (Franschhoek), до които лесно се стига от Кейптаун, имат своите корени дълбоко в холандската и френскохугенотската глава от история на страната, датираща от средата на ХVІІ в.

Кейптаун - ЮАР

Изисканите холандски чифлици в Кейп са разположени на фона на планини с гранитни върхове, гори и хълмисти лозя. Често пъти те от векове принадлежат на обработващите ги семейства, чиито частни изби могат да бъдат посетени и да бъдат уредени специални дегустации. Едно посещение в „Гроот Констанция“, най-старото винарско имение в страната – първоначално собственост на Симон ван дер Стел, първия губернатор на холандската колония тук, – предлага шанса да опитате някои от най-хубавите вина в света, както и да се запознаете с богата историческа и архитектурна традиция.

В Паарл отседнете в „Гран Рош“, една от безспорните перли на Южна Африка. Комплексът от исторически сгради с фронтони (чието ядро е холандска резиденция, датираща от 1707 г.) и гордият с наградата за хотел на годината персонал създават възхитителна атмосфера в тази завидно живописна местност. Изтънченият хотелски ресторант „Босман“ привлича епикурейците от Кейптаун, които изобщо не се колебаят да пристигнат с вертолет тук, за да се насладят на едни от най-изтънчените кулинарни преживявания в страната.

Къде: започват на 40 км източно от Кейптаун, ЮАР.
Най-добро време: септември-май.

Виж актуалните оферти за пътуване в ЮАР!

Виж още:

Екскурзия в Австралия

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в САЩ

>
28 септември 2010 г.

Тагове

винен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти