Начало / Статии / Статии - Австралия

Национален парк „Фрейсине“ и „Фрейсине Лодж“ - забавления сред природата

Автор

/

 „Фрейсине“ е най-старият крайбрежен парк в Тасмания, поразителна комбинация от червени гранитни планини, белопясъчни плажове и лазурносин океан. Ненатрапчиво сгушен в него е екосъобразният хотел „Фрейсине“, „губещият се хотел“, така внимателно изграден, че едва се вижда дори от няколко метра.

Национален парк

Луксозни къщички с тераси от секвоя са хармонично интегрирани в грабващата вниманието ви околна среда. Гостите могат да избират от цял куп дейности, свързани с природата, включително любуване на китовете, посещение на местата, където се скупчват пингвините и черните лебеди по време на размножителния си период, както и разходки с водач из горите, обитавани от двуутробни животни, яркоцветни папагали и шумно смеещи се кукабури.

Самостоятелна разходка през полята с диви цветя и към и по билото на планината извежда до великолепно място – заливът Уайнглас, една от най-красивите панорамни гледки в Австралия. Крайбрежието на „Фрейсине“ е известно със своите морски дарове – на главния готвач не му се налага се занимава много с местните раци с големината на омари, за да създаде достойна за награда вечеря на маса край прозореца с изглед към залива Грейт Ойстър по залез.

Къде: „Фрейсине Лодж“: 2 часа от Хоубарт и Лонсестън
Най-добро време: февруари-март; май-септември за любуване на китовете.

>
09 февруари 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

заливи

национални паркове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти