Начало / Статии / Статии - Коста Рика

Национален парк „Мануел Антонио“, Коста Рика

Автор

/

От десетките национални паркове на Коста Рика „Мануел Антонио“ отдавна е една от перлите, идилична комбинация от избуяла гора, белопясъчни плажове и богати коралови рифове. Пазителите на тази красива пустош днес се опитват да овладеят нейната популярност чрез ограничаване на броя на екотуристите и отклоняване на част от тях към други, по-малко посещавани паркове. „Мануел Антонио“ е един от най-малките паркове в Коста Рика и сред последните останали хабитати за червеногърбите маймуни саймири.

Малко паркове се гордеят с крайбрежно местоположение, но тук възможности за гмуркане с шнорхел или акваланг (без неопренов костюм), сърфиране и риболов колкото щеш. След посещение до дъждовната гора, както сте сгорещен и потен, няма нищо по-приятно от скок в освежителния океан... освен ако не сте били достатъчно късметлия да резервирате стая в „Ла Марипоса“, драматично разположен върху една стръмна скала над океана. Неговите шест построени на различни нива вили в средиземноморски стил са загърнати в избуяли хибискуси и бугенвилии и безупречно вписани върху склона. Изумителни 360-градусови панорами могат да отвлекат вниманието ви от превъзходните ястия, сервирани в трапезарията на открито. Толкова завладяващи са изгледите, че гостите се помайват дълго след като блестящите цветове на залеза изчезнат, както и чашата с коктейл „Маргарита“. Някои никога не слизат до „Мануел Антонио“, щастливи в своето птиче гнездо над всичко останало.

Национален парк „Мануел Антонио“: 3,5 часа с кола южно от San Jose (превоз от хотела в едната посока $150) или 20 минути по въздуха до Quepos. Хотел „Ла  Марипоса“ 
Най-добро време: декември-март и юни-август са сухи месеци.

>
24 март 2010 г.

Тагове

национални паркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти