Начало / Статии / Статии - САЩ

Потапяне във фаа Самоа - самоанския начин на живот

Автор

/

 

Пътешественици, търсещи фаа Самоа – самоанския начин на живот,  ще го открият в „Сафуа“, където за тях вероятно ще бъде вълнуващо, когато помагат при ежедневното пазаруване за хотела на местния пазар, на местните деца да си напишат домашните или посещават неделна служба със семейството на хазаина.

Незасегнатият от цивилизацията вулканичен остров Саваи е един от най-типичните за „Стара Полинезия“ острови в Тихия океан, а малкият, очарователен хотел „Сафуа“ е притежаван и управляван от най-информативния, най-осведомения и харизматичен чешит, Ваасили Моелаги Джексън.

Обгръщайки гостите с полинезийска топлина, Моелаги, говорещата шефка в иначе мъжкия съвет на нейната общност, е водеща сила в островното движение за запазване на местната култура и среда, което я прави идеален водач за местните обичаи. В нейния хотел всеки ден е шанс да помързелувате, да се присъедините към организиран излет до чудесни водопади или церемония в близко село, или дори да си направите самоанска татуировка.

Връхна точка на седмицата е легендарния уму пир на „Сафуа“; започва призори с прасенце сукалче, което се задушава в яма, а изобилните резултати радват Моелаги и нейните гости след църковната служба.


Къде: Саваи, Западни Самоа, САЩ
Най-добро време: април-октомври

>
12 юни 2012 г.

Тагове

острови

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти