Начало / Статии / Статии - Пуерто Рико

Пуерто Рико за начинаещи: какво да видите и направите

Автор

/

Пуерто Рико е южноамериканско бижу, което все още е познато на малцина българи.

Страната е като ковчеже със скъпоценности и има от всичко по много - древна история, красива колониална архитектура, невероятна кухня и гостоприемни хора.

Ако ви предстои да посетите за пръв път карибския остров, ето кои са някои от основните места, които да видите, и неща, които да направите.

Разгледайте стария Сан Хуан

Снимка: iStock by Getty Images

Сан Хуан е град на повече от 500 години, чийто стар град е цветен като картичка. Калдъръмените му улички и цветните фасади на историческите сгради ще ви карат да искате да видите още и още. Когато се уморите да обикаляте, седнете за чаша пуерториканско кафе в някое от уютните заведения в стария град.

Освен пеша, можете да разглеждате Сан Хуан и с безплатни голф колички, наречени Garita Cart. С тях можете да стигнете до крепостите Сан Фелипе дел Моро и Сан Кристобал или до резиденцията Ла Форталеса - най-старата колониална сграда, която все още се използва за държавни цели. Този изключителен дворец пази невероятни традиции, като например официални вечери само на светлината на свещи.

Вижте отвисоко тропическата гора Ел Юнке

Снимка: iStock by Getty Images

Тази тропическа гора с 25 водопада, няколко реки, скални рисунки на божествата на местните племена Таино и уникални птици се простира на площ от 28 000 хектара. Тук ще видите местния вид жаба коки и уникални птици. Можете да се разходите из Ел Юнке пеша, с гид, на гърба на кон или пък да се спуснете по въжен тролей, който ще ви покаже горните етажи на гората.

Яжте улична храна в Пиньонес

Съвсем близо до Сан Хуан ще откриете крайбрежния афрокарибски квартал Пиньонес, който е рай за почитателите на уличната храна. Оставете носа си да ви води до най-близкия фогон (фургон) или чинчоро (малки щандове за хапване на място), където се продава всичко от кокосови орехи, плантейн, скариди, раци и прясна риба, сготвени по различни начини.

Плувайте в биолуминесцентно море край Ла Паргуера

Снимка: iStock by Getty Images

Ла Паргуера е селце за търсачите на приключения. Тук можете да се гмуркате, да плувате с делфини или в биолуминисцентен залив (който свети нощем), да пиете пуерторикански коктейли на крайбрежната улица “Малекон”, да наблюдавате птици или да наемете лодка за обиколка на многобройните мангрови островчета в района.

Отидете на плаж на островите Виекуес и Кулебра

Снимка: iStock by Getty Images

Тези два острова се намират край бреговете на Пуерто Рико и са дом на едни от най-красивите плажове, на които можете да събирате тен в страната. Можете да стигнете с ферибот или с директен полет. На остров Виекуес се намира прочутият залив Москито, в който може да се наблюдава биолуминисценция.

Вижте актуални оферти за екзотична почивка!

>
19 март 2024 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

стари градове

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти