Начало / Статии / Статии - Русия

Транссибирският експрес - романтика по релсите

Автор

/

Най-дългата непрекъсната железопътна линия в света и едно от най-големите пътешествия с влак, Трансибирският експрес изминава почти 9500 км – една трета от обиколката на Земята – и пресича осем часови зони между Москва и Владивосток на Тихоокеанското крайбрежие, зона, затворена за чужденците и за повечето руснаци по съветско време.

Транссибирският експрес - Русия

Едно от наистина героичните инженерни постижения през последните 100 години, мрежата от линии пресича тайга, степ, пустиня и планина. Някога това е било трудно пътешествие с продължителност няколко месеца, но днес може да се наслаждавате на епичното пътуване с влак в луксозна и комфортна обстановка за две седмици в компанията на опитни водачи.

Три леко различни маршрута тръгват в две направления от Москва и Санкт Петербург в Западна Русия през Сибир до Далечния изток, с възможност за включване на Монголия и завършване (или започване) в Пекин. Всеки от тях позволява обстойно разглеждане на регионалните столици, затънтени градчета и селца.

Къде: в източна посока от Москва и Санкт Петербуг или на запад от Владивосток на Тихоокеанското крайбрежие, Пекин или Улан Батор в Монголия.
Най-добро време: ограничен брой тръгвания от края на май-средата на септември.

>
06 април 2011 г.

Тагове

любопитно

пътешествие с влак

пътешествия с влак

Забележителности наоколо

Избрани оферти