Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубровник

Дубровник - Будва - Котор- Цетине - Пераст - о-в Свети Стефан

Номер на оферта

/

215279

Дати & цени

Цената включва

Цената включва

· Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

· 3 нощувки със закуска и вечеря в хотел3* на Черногорската ривиера

· Медицинска застраховка „Помощ при пътува в чужбина” с покритие 5000 евро за лица до 65г

· пътни, гранични такси, чек пойнт;

· сити такса в Черна гора

· Екскурзионна програма Будва,фотопауза на остров Св.Стефан и Шкодренското езеро

· Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя

Цената не включва

Цената НЕ включва:

· входни такси за музеи и забележителности, билети за градски транспорт и лични разходи;

· доплащане за единична стая – 90 лв.;

· доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 5000 € за лица от 65г. – 70 г. – 6лв / от 70-79.99 год. – 8.00 лв.; лица 80 и повече години не се застраховат;

Програма на пътуването

Обявената цена е при отпътуване от София , при отпътуване от Варна цената е 299 лв.

МАРШРУТ: ВАРНА –ВЕЛИКО ТЪРНОВО - СОФИЯ - ПОДГОРИЦА - ОСТРОВ СВЕТИ СТЕФАН - БУДВА - КОТОР -ЦЕТИНЕ –ПЕРАСТ - ДУБРОВНИК



Програма



1 ден. Варна - ШуменВелико Търново

Отпътуване от Варна от ул.АнтимI около 13:00ч.

От Шуменоколо 14:00 от 5 ти км / При група от 12 човека от паркинга на БИЛА до ОМВ /

От Търговище около 14:45ч. от ОМВ на кръговото пътя за Велико Търново

От Велико Търново от Автогара Юг 16:10ч.

От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 17:00ч. Нощен Преход

ОтпътуванеотСофия от пл.Александър НевскизаЧернагораоколо 20:00ч.

Нощен преход.

2 ден СофияПодгорица-остров Свети Стефан – БудваКотор

Пътуване към Черногорската ривиера. Преминаване над остров Свети Стефан. Възможност за Фотопауза при прочутия остров , превърнат в днешно време в курорт и Шкодренското езеро в близост – най голямото езеро на Балканите . Продължаваме към Будва. Пристигане около обяд. / при възможност настаняване веднага , тъй като хотелите по принцип настаняват след 14 :00ч./ако няма възможност за настаняване освежаване в фоайето на хотела и Туристическа програма в Будва- едно от най-старите селища в Европа. - ПешеходнаобиколканаБудва с разглежданенаСредновековнатакрепостнастена, църквата „Св.Троица” , Католическатацърква „Св.Йоан” -Къмцърквата "СветиЙоан" от XVIII в. през 1867 г. е пристроенакамбанария, коятосъществувадоднес. Храмътразполага с богатабиблиотека, даващасведениязаисториятанаграда в краяна XVIII в.. Не е нужнодапропътуватеполовинатасвят, зададостигнетедоекзотичниместа. ЧерногорскиятградБудва и неговатаривиерасасъвсемблизо.ИзключителнокрасивагледкасеоткриваотЦитаделатав града (входнатакса 2 евро). Свободновремезаразходка и пазаруване вкокетните магазинчета . Надвечер връщане в хотела за почивка. Вечеря. Нощувка.



3 денБудва - КоторЦетине – старинният Пераст

Закуска. Свободно време или * По желание екскурзия до Цетине , Пераст и Котор

Град Цетине - Историческата и културна столица на Черна гора, градът ще ви очарова с история , култура и природа.Сгушен в малка карстова долина в подножието на планината Ловчен,град Цетине е една от немного познатите, но изключително интересни дестинации на Балканите.Малкият град има своята голяма история. Бил е столица на страната от признаването на независимостта й на Берлинския конгрес през 1878 г. до 1946 г.Една от забележителностите, които си заслужава да посетите, е Цетинският манастир, построен през 1701 година. Турците го унищожават няколко пъти, но всеки път бива възстановяван, дори и това да означава да бъде построен от основи. В манастира днес освен парченца от кръста на Христос, се пазят и дясната ръка на Свети Йоан Кръстител, и мощите на Свети Петър Цетински – един от видните покровители на Черна гора.В разрез с малките си размери, градът изобилства от музеи и галерии, има Художествена академия и красиви паркове, от които се открива великолепна гледка към планината Ловчен и едноименния национален природен парк.

Отпътуване за Пераст- Пераст е град с традиции и история намиращ се в Которскиязалив.В него се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова: Свети Георги и Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала . Легендата разказва как веднъж, когато рибари хвърлили мрежите си край остров "Св. Георги", в тях попаднала икона на Богородица. Внезапно се вдигнала буря. Мъжете едва стигнали живи до брега, но решили да направят на мястото изкуствен остров, на който да построят църква за подслон на иконата, която ги спасила. В продължение на 50г. хората от Пераст трупали камъни в морето, докато над вълните се издигнал "Богородица от скалите". Църквата била построена през XVII век и служела (може би още служи) и на католици, и на православни. Притежава десетки творби на ренесансови художници от Пераст и Италия..Шедьовърът на църквата е бродираната икона на Богородицас истински коси цели 20-25 години икона от ЯсинтаКунич– една от многото моряшки жени в Пераст. Когато мъжът й не се върнал от поредното плаване, Ясинта се зарекла да вези лика на Богородица, докато го чака. Вместо конци, използвала собствените си коси, които от времето и мъката бавно побелявали. Така ЯсинтаКунич, която така и не дочакала мъжа си, получила всички цветове, които й били нужни, за да избродира косите на Богородица и малкия Исус.

Легендата разказва, че когато довършила гоблена, жената ослепяла. Пераст е като малка Венеция , очарователен , пленяващ , аристократичен град с вълшебни гледки към Которския залив. Свободно време за разходка и обяд.

Отпътуване за Котор - средновековен град под егидата на ЮНЕСКО , разположен между крепостни стени. Пешеходнаразходкаизсредновековнияград и разглежданенацърквитеСвети Николай Чудотворец, СветаМария”, Католическатакатедрала "СветиТрифон" -построенапрез XII в. можедавислужизаориентиризлабиринтанаСтарияград. Възстановена е в романскистил с барокови и готическиелементи, следкатоповременаземетресениепрез 1667 г. частотфасадата и кулите й саразрушени, Часовниковатакула. Многоотплощадите в Котор, предимно в Старияград, иматзабавниименакатоПлощаднамарулята, Площаднамлякото, ПлощаднабрашнотоилиПлощаднакиното. Свободно време за самостоятелно разглеждане, пийване на ароматно кафе на брега на залива и разходка.Следобядотпътуване за хотела . Вечеря . Нощувка



3 ден Будва - Дубровник

Закуска.Свободно време или * По – желание екскурзия до Дубровник с местен екскурзовод на български език. Зарадисвоятакрасота и историческоминало, Дубровниксе е превърнал в единотнай-зашеметяващитекурортниградовенаБалканскияполуостров – град-музей, град-крепост, град-мечта. Дубровник е средновековенград с хилядолетнитрадиции, намиращсенакрайбрежиетонаДалмация, в най–южнатачастнаХърватска. ПанорамнаобиколканаДубровник с екскурзоводнабългарскиезик. Пешеходнапрограма с местенекскурзоводнабългарскиезик в Стария град : ПешеходнатаобиколканастаратачастнаДубровниквключвацърквитеСветиСпас и СветиВлах – светецът - защитникнаграда, паметникътГундулич, паметниканаОрландо, стариннатаулицаСтрадун, Францисканскияманастир, Доминиканскияманастир, галериятаКнежевдвор и ЙезуитскатацъркваСветиИгнасиус , Фонтана на Онуфрий , Дворецът Спонза в част , на който се е помещавал монетния двор на Републиката,както и първото училище на града. Свободновреме в старияградза разходка и обяд.

• ПожеланиеРазходка с корабчедоостровЛокрум – обявензанационаленпарк. Достигасе с корабчеотСтарияград.ТукможедавидитеБотаническаградина с ендемичнитропически и субропическирастителнивидовеотцелиясвят. Наостроваможедавидите и дасекъпете в малкоезерценаречено „Мъртвоморе”, с кристалночисти и спокойниводи, както и Крепостта, построенапрез 1806 г. отфранцузите. Това е най-високотомястонаострова – 98 м., откъдетосеоткривакрасивагледкакъмцелияостров и Дубровник..

Следобедотпътуване къмхотела.Вечеря .Нощувка.

4 ден БудваБългария

Закуска.Около 08:30ч. отпътуване за България. Пристигане в София вечерта в останалите градове по маршрута рано сутринта / на следващия ден /

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Дубровник |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Дубровник |  Пролет 2024 - Хърватия |  Пролет 2024 - Дубровник

Избрани оферти