Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Потвърдена за 11.03! Болоня-ФЛОРЕНЦИЯ-Пиза-Сиена-Чинкуе Тере, самолет, БГ група

Номер на оферта

/

215817

Дати & цени

Цената включва

Цената включва

Самолетен билет София - Болоня - София
Малък салонен багаж
4 нощувки със закуски и вечери в Монтекатини Терме
Туристическа обиколка в Болоня.
Групова застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване
Безжична аудио система по време на туристическите обиколки

Цената не включва

Цената не включва

Регистриран багаж до 20 кг. в размер на 120 лв за двете посоки.
Допълнителни туристически обиколки (по желание)
Трансфери Летище – Хотел – Летище / 15 Евро - задължително доплащане
Сити такса в размер между 2 евро и 4 евро на човек на ден - заплаща се на рецепция
Трансфери от и до Вашия град
Допълнителни екскурзии:

Целодневна обиколка Флоренция - 40 €, за деца - 20 €
Целодневна обиколка Чинкуе тере - 45 €, за деца - 20 €
Целодневна екскурзия до Пиза и Сиена“ – 45 €, за деца до 12г. - 20 €

Програма на пътуването

ПРОМО ОФЕРТА!

Пролет в Тоскана и Лигурската Ривиера, Чинкуе Терре,
самолетна екскурзия от София, ПОТВЪРДЕНА!

Болоня-ФЛОРЕНЦИЯ-Пиза-Сиена-Чинкуе Тере

5 дни / 4 нощувки

11.03.18 - 15.03.18

Цена за 1-ви записан : 595 лв.
Цена за 2-ри записан : 297 лв.


1 ДЕН: Полет СофияБолоня / Болоня - Монтекатини Терме: 125 км.

Възможност за двупосочен трансфер от Вашия град до Летище София. Сборен пункт Терминал 1 два часа преди полета. Отпътуване в 19:35 за Болоня с полет на авиокомпания "Wizz Air". Кацаме в 20:35 ч. Трансфер до хотела в Монтекатини Терме. Настаняване вечеря и нощувка.

2 ДЕН: Монтекатини Терме – Флоренция: 65 км

Закусваме, след което може да се включите в обиколката на Флоренция. Представяме Ви град, превърнал се в светилище на Ренесанса. Елате с нас на вълнуващо пътешествие във времето и опознайте Флоренция отблизо. Свободно време. Отпътуване обратно за Монтекатини Терме.Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН: Монтекатини Терме – Пиза: 54 км / ПизаСиена: 139 км / Сиена – Монтекатини: 116 км

Закусваме, след което може да се включите в обиколката на Пиза и Сиена.

Мястото, на което се намира Пиза е ключово. Днес това е централната част на Италия, област Тоскана, а преди векове за това парче земя са спорели много племена и народи. Разположено на кръстопътя на две реки – Арно и Керхио, то е стратегическо за различни международни връзки и търговия. Ние обаче няма да го посетим заради търговските му връзки, а заради онова, което може да ни предложи. Повечето хора са чували за прочутата Наклонена кула в Пиза. Малко обаче, знаят че тя е само един елемент от цял ансамбъл снежнобели средновековни сгради, наречен "Площадът на чудесата". Свободно време, след което отпътуваме за Сиена.

Сиена е съвършеният италиански град - средновековния дух и средиземноморската атмосфера създават неповторимия, романтичен облик на града. В центъра му се намират "Кампо", най-прославеният площад в Италия, на който се провеждат прочутите ежегодни конни надбягвания - палио, както и пълните с произведения на изкуството зали на величествения Градски дворец. Наблизо са Катедралата – наистина една от най-красивите готически сгради в Италия, и съкровищата на музея към нея, а заобикалящият ги вълшебен лабиринт от улици със замъци и спокойни кътчета дава възможност с часове да се разхождате безцелно и да разглеждате наоколо. Свободно време. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН: Монтекатини Терме – Чинкуе терре: 150 км.

Закусваме, след което може да се включите в обиколката на Чинкуе Тере. Отпътуване на юг от Киавари с влак към уникалния по рода си Национален парк Чинкуе тере. Тази панорамна обиколка по скалистото крайбрежие на Лигурия води през многобройни галерии до малки живописни градчета, съхранили своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие, което местните хора предават и на своите гости. Продължава се с корабче на юг от Чинкуе Тере към китното градче Портовенере с църквата Свети Петър,включени в списъка на ЮНЕСКО. Връщане в хотела в Монтекатини Терем. Вечеря.Нощувка.

5 ДЕН: Монтекатини Терме – Болоня: 125 км. / Полет Болоня - София

Закусваме и се отправяме към Болоня. Болоня се слави с най-добрата кухня в Италия, оттам идва и прозвището на града Дебеланата. Гъсто застроеният й център е приятна средновековна смесица от тухлени аркади, кули, църкви, дворци, и възхитителни музеи. Свободно време. Трансфер до летището в Болоня. Полет за София в 21:10 ч. Кацаме в 23:55 ч.

Дати и цени:
11.03.18, Хотел 3*, Нощувка, закуска и вечеря:
Човек в двойна стая - 595 лв.
Деца до 12г.* - 525 лв.
Единична стая - 715 лв.
Трети възрастен - 555 лв.

- Посочените цени са в лева, на човек за посочения период.
- Цената за дете е валидна при настаняване в двойна стая.


Тръгване от Вашия град до сборен пункт София (от Летище София):

Враца (от автогарата) / 20 лв.
Козлодуй (от автогарата) / 20 лв.
Ботевград (от Лукойл до магистралата) / 20 лв.
Луковит (от площада пред полицията) / 20 лв.
Плевен (от офиса на бул. Данаил Попов 12) / 20 лв.
Варна (ул. Антим I-ви, пред Археологическия музей) / 60 лв.

Пловдив (пред автогара “Юг”) / 30 лв.
Ст. Загора (от автогарата) / 30 лв.
Нова Загора / 30 лв.
Сливен (пред ЖП гарата) / 40 лв.
Ямбол (пред автогарата) / 40 лв.
Бургас (от OMV до хотел Мираж) / 50 лв.
* Цените са за двупосочни трансфери до София и обратно.

* Трансферите се осъществяват при минимален брой от 5 туриста, с изключение на гр. Плевен.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
1. Флоренция
Ден на провеждане:
на 2 -рия ден от екскурзията
Цена за възрастен:
40.00EUR
Цена за дете:
20.00EUR

Флоренция ще Ви смае с дворци, катедрали, градини и площади. С многобройните си шедьоври на изкуството, пазещи спомена за Ренесанса, за епохата на славните Медичи и ненадминатите Микеланджело, Донатело и Ботичели.
Обиколката ни започва от закритият мост Понте Векио, който се издига над река Арно още от 1345 г. Магазинчетата в него са били на рибари и месари, но Медичите ги прогонват зареди неприятната миризма и настаняват на тяхно място бижутери и златари. От тук движейки се по тесните улички ще стигнем до най-важните църкви на града. Първата е пантеонът на Флоренция - „Църквата Светия кръст“, където се намират надгробните паметници на Микеланджело, Галилей, Макиавели и Данте Алигиери. Катедралата “Санта Мария дел Фиорe” e една от най - големите в света с шедьовъра на ренесансовото изкуство - Купола на Брунелески. Камбанарията на катедралата, която е дело на Джото и неговите ученици, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град. Ще се докоснем и до „Портата на Рая“ , която е украсена с позлатен бронз, представящи различни библейски сюжети. Това са източните врати на Баптистерията "Сан Джовани Батиста", служила в епохата на Средновековието за кръщаване на гражданите на Флоренция. Продължаваме към сърцето на Флоренция и Площада на Синьорията, представляващ музей на изкуството на открито, заобиколен от скулптури на известни творци, сред които и копие на „Давид“ на Микеланджело. От далече ще познаете Старият дворец по часовниковата му кула. До него се намира и фонтана на Нептун. Тук ще Ви дадем свободно време, през което ще можете да се разходите до Площад Микеланджело, което е едно от най-романтичните места в града. Да посетите галерия "Уфици" – един от най- старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи и много други или просто да хапнете сладолед и да се любувате на гледката. Флоренция е в краката ви!

2. Чинкуе терре
Ден на провеждане:
на 4 -тия ден от екскурзията
Цена за възрастен:
45.00EUR
Цена за дете:
20.00EUR

Първото населено място по нашия маршрут е Монтеросо ал Маре, то е най-голямото и любимото на всички туристи.
Следващото - Вернаца е събрало в себе си освен природните красоти, и куп исторически забележителности.
В Манарола пък впечатлява импровизираното пристанище върху купчина голи скали. Мъничкият град е нещо, което трябва бъде видяно – смесица от пастелни къщи, които се изкачват нагоре по стената на мрачната стръмна скала, близо до най-плодородните лозя.

Следващото село Верназа е може би най-привлекателното в Чинкуе Терре. Всичко от неговите исторически атракции и размери правят този пристанищен град безспорно най-приятен от петте селца. За туристите Верназа прилича на умален, провинциален вариант на Венеция. Местните хора и днес използват малки лодки, за да да се придвижват, така както са правели в миналото техните предци.

Последното селище от нашата обиколка е Риомаджоре, което е най-голямото. Тук ще видим замъка, църквата Сан Джовани Батиста и Светилището на Дева Мария от Монтенеро. То е най-южната точка, от него тръгва Пътеката на любовта (Виа дел’аморе), която е много романтична. Докато минавате по нея, можете с любимия да „заключите” на парапета катинарче, на което сте написали имената си, като според вярванията така любовта ви ще бъде вечна.

Продължаваме с корабче на юг от Чинкуе Тере към китното градче Портовенере с църквата Свети Петър, включени в наследството на ЮНЕСКО. Тук намирал вдъхновение Байрон и не случайно. Надвечер се прибираме в хотела.

3. Полудневна екскурзия до Пиза и Сиена
Ден на провеждане:
на 5 -тия ден от екскурзията
Цена за възрастен:
45.00EUR
Цена за дете:
20.00EUR
Мястото, на което се намира Пиза е ключово. Днес това е централната част на Италия, област Тоскана, а преди векове за това парче земя са спорели много племена и народи. Разположено на кръстопътя на две реки – Арно и Керхио, то е стратегическо за различни международни връзки и търговия. Ние обаче няма да го посетим заради търговските му връзки, а заради онова, което може да ни предложи. Туристическата ни обиколка започва от зеленото поле на„Площада на чудесата“ върху което величествено се открояват белите мраморни постройки. Ще разгледаме катедралата на Пиза, която е и първата построена сграда от комплекса. Тук е и Баптистерията която е и най-голямата в Италия, посветена на Св. Йоан Кръстител. В нея могат да се видят внушителни статуи, както и изрисувани сцени от живота на Христос. И не на последно мястосредновековното гробище „Кампосанто“. Колкото и странно да Ви прозвучи то оглавява доста архитектурни класации заради красивия си вид. Ще Ви оставим и свободно време просто да полежите на тревата, да подпрете и Вие кулата, за да не падне или да се пробвате да я изкачите. Ако не страдате от клаустрофобия 295 стъпала ще Ви заведат до върха на кулата и пред Вас ще се разкрие целият град. Именно от върха на тази кула Галилео Галилей доказва теорията си за земната гравитация.

Отпътуване за Сиена. Запазениятсредновековен дух и средиземноморската атмосфера създават неповторимия, романтичен облик на града. Обитавана от повече от хиляда години, Сиена пази жив духа на богата си история и култура. Постройките, които са оцелели от времето на разцвета на града през Средновековието, са живото доказателство за богатството и разкоша от онези времена, когато са били вложени крупни суми за изграждането на един от най-внушителните градове в Италия. Готическата катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, Площад Публико с внушителсните си фрески и Torre del Mangia,откъдето можете да видите целия град, са само няколко от най-важните средновековни сгради в Сиена. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" - сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; Палацо Публико и Катедралата - една от най-красивите катедрали в Италия, смесица от романски и готически стил.

0078

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Пролет 2024 - Италия |  Пролет 2024 - Флоренция

Избрани оферти