Москва

Програма на събитията в Москва: www.afisha.ru/msk/

Март

Масленица
Масленица се отбелязва в продължение на една седмица преди Сирни Заговезни. Този празник е смесица от древните езически тържества за изпращане на зимата и по-късната християнска традиция. По време на Масленица в Москва всяка година се строи специално градче за празника с въртележки, традиционни руски игри и забави, шествия с руски кукери, улични музиканти и представления. По време на тържествата в изобилие се консумират традиционните за празника "блини" (палачинки). На самите Сирни Заговезни се иска прошка.
 
Май
Ден на победата
Всяка година на 9 май на Червения площад в Москва по повод Деня на победата срещу нацистка Германия се провежда мащабен военен парад с участието на руски и чуждестранни войски и въздушно шоу. Парадът е впечатляващ и привлича хиляди руснаци и чужденци.
 
Нощ в музея
Нощ в музея се е превърнала в традиционно за Москва събитие, когато цяла нощ над 150 музея и галерии в руската столица остават с отворени врати, а по улиците има пърформанси. 
Уебсайт: www.nochvmusee.ru
 
Юни
Международен фестивал на електронната музика "Пространство"
През юни или юли от 2006 г. ежегодно се провежда международният фестивал за електронна музика "Пространство". Фестивалът се провежда на открито 
Уебсайт: www.spacefestival.ru
 
Московски международен открит фестивал на книгата
Всяка година в средата на юни се провежда летният Московски международен открит фестивал на книгата.
Уебсайт: http://mmkf.finch.fm/
 
Декември
Фестивал на светлината
В навечерието на католическата Коледа (и тази по нов стил) в края на декември московските улици се превръщат в спектакъл, благодарение на Фестивал на светлината, в който стотици дървета биват украсени с празнични лампички. Забележете, че в Русия Коледа се отбелязва на 7 януари.
Забележителности около Москва
Свързани Пътеписи за Москва
Екскурзия до Москва през Юли - самолет
от 1298 лв.
Екскурзия до Москва през Юли - самолет
5 нощувки
Самолет