Забележителности в Москва

Московският Кремъл

4 от 8

Разгледайте Кремъл в Москва за ден - ето кои са основните забележителности в района, които да не прпопускате. 

Кремъл (Московский Кремль) е величествен архитектурно-исторически комплекс и символ на Русия, разположен на хълм над река Москва в центъра на столицата. Построен в миналото като отбранителна крепост с високи стени и кули, комплексът се разраства и променя непрекъснато през годините, като днес се ползва за официална резиденция на президента на Русия.

Територията на комплекса е оградена с високи защитни стени от червени тухли, на които има изградени 20 кули. Първоначално кулите били 18 на брой, но се увеличили до 20 през XVII век. Най-високата от тях е 71 м.

В Кремълския комплекс има много културно-исторически паметници, сред които Успенският, Благовещенският и Архангелсият събор, Оръжейната палата, Ивановския площад с известните Цар Камбана - най-голямата камбана в света, изработена специално за Успенския събор, чието тегло е 200 тона, и Цар Пушка - най-голямото оръдие в света.

Успенският събор е главният православен храм в Кремълския комплекс и първият каменен храм в Москва, построен през 15-и в. В миналото тук са се извършвали коронациите на царете, провъзгласяването на нови митрополити и патриарси, обявяването на важни държавнически решения.

Работно време и цени на билети: Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на Кремъл: www.kreml.ru.

Вижте списък с всички забележителности в Москва.

А тук са най-добрите ни оферти за пътуване до Москва.


Забележителности около Москва