Начало / Статии / Статии - Русия

Кремъл в Измайлово - комплекс от старинни сгради в Москва

Автор

/

Готови ли сте за разходката ви из огромната Руска федерация? Толкова огромна, че само столицата и Москва е с население над 12 милиона. Затова пък в нея са едни от най-нестандартните и интересни забележителности на държавата.

След като обиколите емблематичния Кремъл и Червения площад, е време да видите и как е изглеждал животът в Руската империя от времето на построяването на Кремъл. Културно-развлекателният комплекс от старинни сгради “Кремъл в Измайлово” се намира в историческия квартал (някога отделно селище) Измайлово.

Какво можете да видите там?

Комплексът е изграден като малък град с централна част с площад и прилежащите към него сгради. След като влезете в комплекса направете обиколка из целия парк. Всяка постройка има свое предназначение - било то музей, галерия или атракцион. И всичко това е обградено от копие на кремълските червени стени.

Още на влизане, което сте направили през голяма порта, ще видите високия храм “Св.Николай”. Сградата е построена изцяло от дърво по специална руска храмова архитектура. Това е и най-високият дървен храм в света.

Навсякъде из комплекса ще видите персонала, облечен в автентични традиционни руски и казашки облекла. Аниматори например събират деца за игри и търсене на скрити съкровища. Ако посетите атракциона с децата си, не пропускайте да им разкажете историята на Баба Яга и да ги заведете в къщата й, която ще видите, кацнала на един крак.

А докато децата ви се забавляват, не пропускайте Музея на водката. Намира се (интересно защо) точно до обредния дом, в който се провеждат често сватби. Музеят има богата колекция на водки от цяла Русия, а и не само. Освен това се организират и дегустации. Препоръчваме ви да пробвате и характерната за Русия медовина, която ще откриете в огромни казани с формата на дракон. Намират се точно срещу църквата “Св. Николай”.

Какво още?

Комплексът предлага още Музей на шоколада, Арт галерии и уъркшопове, Музей на миниатюрите и много други. Отделете си поне половин ден за спокойна разходка, защото сме сигурни, че няма да ви се тръгва от там.

Това, на което искаме да ви обърнем специално внимание, е частта извън крепостните стени на Кремъл. Поемете по посока на високата вятърна мелница и мачтовия кораб до нея. Оттам по дължина на външната стена на крепостта ще видите много продавачи на сувенири. Предлагат се най-разнообразни вещи, които можете да вземете за подарък. Цените са значително по-ниски от тези в централната част на Москва

А най-интересното идва накрая. Изкачете стълбите, намиращи се близо до големия мачтов кораб, и ще се озовете в типичен пазар за антики. Много търговци предлагат свои лични вещи като кристални чаши или руски стъклени украшения за елха( спомняте си ги нали?). Предлагат се също и много интересни мебели, които вече са с по-висока цена, но и доказана възраст. За съжаление ще ви излезе доста солено да ги пренесете до България (нали вече пътуваме със самолети, а не с влакове до Русия). И все пак можете да ги разгледате и да изберете нещо малко за спомен от това интересно преживяване. Като на всеки пазар, и тук можете да преговаряте за цените.

Полезна информация:

Работи без почивен ден от 10 до 20 часа. Актуална информация за цени на билети и работно време на Кремъл в Измайлово вижте на официалния сайт на комплекса: www.kremlin-izmailovo.com. Най-близката метростанция е Партизанская, Измайлово.

Вижте списък с всички забележителности в Москва.

А тук са най-добрите ни екскурзии до Москва.

 

>
13 юли 2018 г.

Тагове

архитектура

Руски музей

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти