Начало / Статии / Статии - Русия

Оръжейната палата в Кремъл, Москва

Автор

/

Щом се поокопитите след осъзнаването, че действително сте тук, сред укрепените стени на Кремъл, тръгнете към Оръжейната палата за зашеметяващо ударно препускане през начина на живот на богатите и знаменити царе.

Тук се съхраняват повече от 4000 предмета от ХІІ в. до 1917 г. За щастие някои от най-интересните и представителни експонати са изложени първи (в зала 2), така че ще може да ги видите, докато все още сетивата ви не са претоварени.

Ще видите смайваща колекция от десет яйца на Фаберже, сложни минисветове, поръчани като подаръци от царете на гениалния бижутер Петер Карл Фаберже, който става придворен златар през 1885 г. Главният експонат тук е едно изящно сребърно яйце, гравирано с картата на Транссибирската железопътна линия.

Задължителната „изненада“ вътре бил действащ модел на влак с кристални прозорци и миниатюрен червен рубин за фар на локомотива. Трябва да си купите отделен билет, за да видите умопомрачителните царски корони на династията Романови в лошо обозначения Елмазен фонд (Алмазный фонд).

Липсват писмени обяснения, но няма да ви отнеме много време да се ориентирате към скиптъра на Екатерина Велика – увенчан от диаманта „Орлов“, подарък от нейния любовник граф Орлов – и инкрустираната й с диаманти корона. Непременно вижте диаманта „Шах“, подарен на цар Николай І от шаха на Иран.

Адрес: Кремъл, Москва

Работно време и цени на билети: Оръжейната палата е затворена в четвъртък. Влиза се в определени часове. Броят посетители е ограничен за деня, така че е добра идея да си купите предварително през сайта на Кремъл. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на Кремъл: www.kreml.ru

Вижте списък с всички забележителности в Москва.

А тук са най-добрите ни екскурзии до Москва.

>
19 юли 2018 г.

Тагове

музеи

Руски музей

история

Забележителности наоколо

Избрани оферти