Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ереван

АРМЕНИЯ – СТРАНА НА ЧУДЕСАТА

Номер на оферта

/

239612

Дати & цени

Цената включва

• Трансфер летище - хотел – летище в Ереван
• Транспорт с комфортен туристически автобус
• 7 нощувки със закуски в 3* или 4* хотел в Ереван
• Всички екскурзии, включени в програмата
• Посещение на винарна с включена дегустация на вино
• Демонстрация на приготвяне на лаваш
• Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи с руски и английски език.

Цената не включва

• Самолетен билет София - Ереван - София на авиокомпания "Wizz Air, или друга авиокомпания, избрана от пътуващите туристи.
• Обеди и вечери
• Градски транспорт
• Разходи от личен характер
• Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
• Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-7 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс с лимит на отговорност 10 000 EUR
• Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
• За лица над 60 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

30.04-11.06- СРЯДА, НЕДЕЛЯ
13.06-16.09- ВТОРНИК, СЪБОТА
27.09-25.10- СРЯДА, НЕДЕЛЯ


ГАРАНТИРАНО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ТУРИСТИЧЕСКИ ГРУПИ В АРМЕНИЯ
МИНИМАЛНО КОЛИЧЕСТВО ТУРИСТИ- ЕДИН ЧОВЕК
ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА В РАЗПИСАНИЕТО НА ЕКСКУРЗИИТЕ
При пристигане в събота екскурзията Езеро Севан (Севанаванк) - Дилижан (Гошаванк, Агарцин) се сменя с Цахкадзор – Озеро Севан)
1 ден- Отпътуване от София-сутринта. Пристигане в Ереван. Трансфер и настаняване в избрания хотел.
2 ден - Ереван - Гарни (приготвяне на лаваш) - Гегхард – Ереван
Закуска в хотела. Екскурзия до необикновено красивия езически храм на Слънцето (I в. сл. Хр.) в Гарни. Построен в гръцки стил с характерна колонада от всички страни и разположен на върха на хълм, отделен от планинската верига с дълбока клисура, той представлява необикновена по своята красота гледка, понякога изглеждаща нереална. Крепостта Гарни служи като лятна резиденция на кралския двор на Аршакидите. Разрушена от силно земетресение през 1679 г., по-късно през 1969-1974 г. храмът е реставриран. Запазена е част от крепостната стена, която е опасвала храма, както и руините на царския дворец и баните. Интересен е мозаечният под на съблекалнята и надписът върху него: "Работихме, без да получим нищо". Разглеждане на уникалната, изсечена в скалата, църква Св. Гегард (XII-XIII век), което в превод означава „свещено копие“ .Храмът се намира високо в планината в живописното дефиле на река Азат. Това е шедьовър на арменската средновековна архитектура. Представлява комплекс, състоящ се от основна църква, две пещерни църкви, както и гробница. В първия пещерен храм от скалата блика студен извор, който и до днес е обект на поклонение. Смята се, че неговата светена вода лекува болести, подмладява, дарява красота. Манастирът Гегард е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство (2000 г.).
Посещение на селска къща. Демонстрация на печене на арменски хляб-лаваш.
3 ден-Ереван-Гюмри (Музей на градския бита, Черната крепост, разходка из старинните улички
Закуска в хотела. Пътуване до Гюмри. Това е вторият по големина град в Армения, разположен на 130 км от Ереван в Ширакски район. Гюмри е град, който свято почита народните традиции и се отличава със сърдечно гостоприемство. Разходка из историческия квартал Кумайри, който е едно от малкото места в Армения със запазена автентична градска арменска архитектура. В района има повече от хиляда сгради от 18-ти и 19-ти век. Разглеждане на музея на градския бит, черната крепост и разходка по старите улици на града. Връщане в Ереван.
4 ден - Ечмиадзин (Рипсиме, Гаяне, Катедралната църква отвън, музей "Сокровищата на Ечмиадзин") - Звартноц – Ереван
Закуска в хотела. Посещение на Ечмиадзин (днес Вагаршапат). Негов притегателен център е големият манастирски комплекс – седалище на главата на Арменската апостолическа църква. Манастирският комплекс на Ечмиадзин се състои от няколко десетки сгради и църкви. Първата църквата е построена на това място веднага след покръстването на Армения през 301 г от Св. Григорий Просветител. През 5 век църквата е заменена от нова, която е в основата и на сегашния храм (част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство). Посещение на храма „Звартноц” от 7 в., смятан за едно от чудесата на арменската архитектура. Днес са оцелели само долната част от стените и отделни фрагменти. Връщане в Ереван
5 ден – Закуска в хотела. Свободен ден в Ереван
6 ден – Закуска в хотела. Ереван - Хор Вирап - Нораванк - "Hin Areni" винарна (екскурзия и дегустация) – Ереван
Посещение на Хор Вирап – мястото, където Св. Григорий Просветител е затворен за 13 години от арменския крал за проповядване на християнската религия. Тук ще видите една от най-живописните гледки към планината Арарат. Обиколката продължава през провинция Вайоц Дзор, която е най-известният лозарски регион в Армения. Посещение на манастира Нораванк – шедьовър на средновековната арменска архитектура, основан през 13 век, това е един от най-известните манастири в Армения, основен религиозен и културен център в миналото, който е бил резиденция на князете от династията Орбелян. Почивка за дегустация на вино във винарна"Hin Areni" , която е известна с пивкото си сухо червено вино. Връщане в Ереван. Нощувка.
7 ден – Закуска в хотела. За пристигане във вторник, сряда, неделя Ереван - езеро Севан (Севанаванк) - Дилижан (Гошаванк, Агарцин) – Ереван
Екскурзия до високопланинското езеро Севан - едно от чудесата на Армения. Това ослепително синьо езеро се намира високо в планината. Студено и величествено, то е изпълнен с необяснима красота. Нищо чудно, че много художници избират Севан за обект на своето изкуство. Посещение на манастира Севанаванк. Екскурзия до планинския курорт Дилижан. Разположен е високо в планината (1200-1500м), покрита с девствени борови гори. Разглеждане на манастирския комплекс Агарцин (XIII век). Агарцин е най-изолираният и откъснат от външния свят манастир, който включва група от манастирски сгради, които са близо една до друга. Внезапно изникнал сред гъстите дървета, манастирът създава приказно впечатление за изгубен свят. Следва посещение на средновековния манастир Гошаванк (XIII век). Манастирът е издигнат на мястото на древния манастир Гетик, разрушен от земетресение, в изграждането на който е участвал изключителният учен и писател на средновековна Армения Мхитар Гош. Манастирът е кръстен на него. Ансамбълът от сгради на манастира включва църквата "Св. Аствацацин" (Богородица от 1196 г.), църквата "Св. Григор" (1231 г.), църквата "Св. Григор Просветител" (1241 г.), книгохранилище с камбанария (1291 г.), училищна сграда, параклис и галерия (XIII в.). Връщане в Ереван.
За пристигащите в събота - Цахкадзор – езеро Севан- Цахкадзор е ски курорт в Армения, разположен на живописните склонове на планината Танегиз, на надморска височина от 1840 м, което е с 10 метра по-ниско от най-високата ски станция във френския курорт Куршевел. Курортът се намира на 50 км от международното летище Звартноц в Ереван. Доминиращи височини в околността - 2800м.
8 ден –Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12 часа. Свободно време. Трансфер до летището. Отлитане за България
ЦЕНА НА ЧОВЕК-ПРИСЪЕДИНЕН КЪМ ТУРИСТИЧЕСКИ ГРУПИ
Ani Central Inn, или подобен на него 3*
В ДВОЙНА СТАЯ -675 ЕВРО/1350ЛВ.
ТРЕТИ ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ- 595 ЕВРО/1190лв.
SGL-990ЕВРО/1980лв.
Ani Plaza, Меридиан или подобен на тях 4*
В ДВОЙНА СТАЯ -755 ЕВРО/1550лв.
ТРЕТИ ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ- 645 ЕВРО/1290лв.
SGL-995ЕВРО/1990лв.

Пояснения:
• Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
• Часово време: София – 12 ч., Ереван - 14 ч.
• Екскурзията се провежда при минимум 1 записан турист.
• Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
• Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
• Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

* Описанието и фотографиите имат информационен характер и се базират на сведенията, предоставени от нашите партньори.
* Туроператорът не носи отговорност за достоверността и качеството на информацията, предоставена но от нашите арменски партньори.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Армения |  Оферти - Ереван |  Екскурзии - Армения |  Екскурзии - Ереван |  Лято в чужбина - Армения |  Лято в чужбина - Ереван

Избрани оферти