Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Бели нощи в Санкт-Петербург и Хелзинки

Номер на оферта

/

231483

Дати & цени

Програма на пътуването

Бели нощи в Санкт-Петербург и Хелзинки

с директен полет от Варна

24 - 29 юни 2020

6дни / 5 нощувки



Санкт-Петербург - северната столица на Русия е несравнимо красива със своята атмосфера и аристократизъм. Историческият център е включен в списъка на ЮНЕСКО, Ермитажът - най-големият в света музей на изкуството, е една от основните и най-посещавани забележителности, с които се гордее градът.

Хелзинки- столица и най-голям град на Финландия изпъква като културен, научноизследователски и образователен център на страната. Не пропускайте да опитате шоколадовите изкушения на прочутата фабрика „Фазер“ и да усетите духа на финландската архитектура и начин на живот…

Програмата впечатлява с великолепието на две северни столици – така различни и същевременно географски близки. Не пропускайте съвременен модернизъм с руски класицизъм – една интересна колаборация:)



Пакетна цена за ранни записвания от 2595 лева

до изчерпване на местата по тази тарифа





Пакетната цена е на човек в двойна стая и включва:


самолетен билет на авиокомпания Norwegian Варна- Хелзинки с вкл.летищни такси, един чекиран багаж до 20кг и ръчен багаж до 8кг;
самолетен билет на авиокомпания Aeroflot Санкт Петербург- Бургас с летищни такси, включен един чекиран багаж до 23к г и ръчен багаж до 8кг;
1 нощувка със закуска в хотел кат.4* в Хелзинки;
4 нощувки със закуски в хотел кат.4* в Санкт-Петербруг;
медицинска застраховка „асистанс“ до 30 000 евро;
трансфери по програмата, включително и трансфер Бургас-Варна;
билет за високоскоростен влак „Алегро“ Хелзинки-Санкт-Петербург;
богата екскурзионна програма с екскурзовод на български език;
транспорт до обектите по програмата и входни билети;
водач от фирмата –организатор, от Варна, при мин.група от 20 души;


Цената не включва:


Стойността на руската виза за български граждани със срок на издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 цветна снимка паспортен формат;
обяди, вечери и други, неупоменати в програмата; както и лични разходи;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.;


Полетно разписание /в местни времена/:


24 юни ВарнаХелзинки 11:40 – 14:40 (D8493)

29 юни Санкт-Петербург – Бургас 18.05 – 21:30 (SU 6607)



Предварителна туристическа програма:


Първи ден - 24.06.2020

Полет от Варна за Хелзинки с авиокомпания „Norwegian“. Пристигане в Хелзинки.Посрещане от местния партньор и обзорна екскурзия на града; пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад, Скалната църква - една от най-големите атракции за туристи – вдъхновяващо произведение на модерната архитектура, която провокира интереса на гостите с необичайния си дизайн. Църквата е вкопана в гранитна скала, откъдето идва и името ? – Скалната църква. Тя е по проект на братята Тимо и Туомо Суомалайнен и е завършена през не така далечната 1969 г. Отдалеч е видна единствено по медното си кубе, което се подава над каменните й стени. Привечер - настаняване в хотела.

Свободно време за вечеря. Нощувка.



Втори ден - 25.06.2020

Закуска в хотела. Трансфер до жп.гара и отпътуване с високоскоростен влак „Алегро“ Хелзинки- Санкт-Петербург. Късен следобед пристигане в Санкт-Петербург. Посрещане от партньор и настаняване в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.



Трети ден - 26.06.2020

Закуска в хотела. Представяне на града, наричан "прозореца към Европа".

В 11.00часа започва обзорната автобусна екскурзия на Санкт-Петербург

(Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора”).

От 14.00ч до 15.00ч - Посещение и беседа в Исаакиевский собор.

След 15.00ч - свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.


Четвърти ден - 27.06.2020

Закуска в хотела.

11.00ч - Среща с екскурзовода в лобито на хотела.

От 11.30ч до 14.30ч посещение на Ермитажа-Зимният дворец (Обзорна екскурзия в Ермитажа (основната сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл, обхващащ пет исторически сгради. Официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева, Ермитажът съхранява около 3 милиона художествени произведения на изкуството и световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време за доразглеждане по желание.

След 15.00ч - свободно време. Нощувка.



Пети ден - 28.06.2020

Закуска в хотела.

В 08.00ч - Среща с екскурзовода в лобито на хотела.

08.30ч стартиране на екскурзията до Петерхоф -разположен на южния бряг на Финския залив, на около 30 км от Петербург, дворецът привлича хиляди туристи със своите паркове, пищни бални зали и фонтани. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори, представлява ансамбъл от дворци, най-известен е Големият дворец -разрушен от нацистите, той е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Разходката включва: разглеждане на Големия дворец и Долния парк.

От 12.30ч - свободно време на територията на Петродворец.

Връщане в хотела около 14.30-15.00ч. Свободно време. Нощувка.



Шести ден - 29.06.2020

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.

В 10.30ч среща с екскурзовода в лобито на хотела и отпътуване за Царско село.

От 12.00ч до 14.00ч Екскурзия в Екатеринския дворец и парка в Царско село.

Отправяне на последна разходка из Петербургските потайности – Царско Село – обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика –намира се в едно от извънградските имения на царската династия в гр. Пушкин. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета; Картинната галерия; Кехлибарената стая - смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО.

В 15.00ч Край на програмата и отпътуване за летище Пулково, за регистрация.

В 18.00ч Полет за Бургас. 21.30 Кацане в Бургас и трансфер до Варна.



*Заб.: Програмата е предварителна и може да претърпи промени в поредността на дните.



Информация за хотелите:

Хотел Sokos Vasilevsky 4* или подобен в Санкт-Петербург

https://www.sokoshotels.fi/ru/sankt-peterburg

Част от веригата Сокос, доказани и изпитани във времето дизайнерски хотели, в центъра на Санкт-Петербург и на пешеходно разстояние от Зимния дворец-Ермитаж и Невски проспект. Хотелът предлага богата закуска, на разположение са също така сауна, фитнес зала и интернет.



Хотел Scandic Grand Marina Hotel 4* или подобенв в Хелзинки

https://www.scandichotels.com/hotels/finland/helsinki/scandic-grand-marina

Разположен в комуникативен център

SCANDIC GRAND MARINA - хотелът е разположен в близост до центъра на Хелзинки, до морето в квартал Катаянокка до хелзинките SkyWheel, Allas Sea Pool, катедралата Успенски и пазарния площад. Хотелът е на отлично място, идеално за посещение на забележителностите на града, пазаруване или наслада на градските ресторанти и нощен живот. Хотелът предлага интернет достъп, фитнес зала, сауна и 24-часов магазин.





Условия за записване и начин на плащане:

Депозит 50% от стойността на пакета.
Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване. Необходими документи за записване: валиден паспорт не по-малко от 6 месеца от датата на връщане в България– минимум до 31 декември 2020г. За деца, ненавършили 18год., пътуващи с единия родител, се изисква нотариално - заверено пълномощно.



ТО препоръчва Застраховка „Отмяна на пътуването“, около 2,5% от пакетната цена.


Цената е валидна за ранни записвания до изчерпване на местата и се препотвърждава при конкретната резервация.


Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид, в срок до 7 дни след края на пътуването.


Форсмажор: АБ Травел ООД не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Оферти от Варна - Русия |  Оферти от Варна - Санкт Петербург

Избрани оферти