Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Исландия - Ледената земя - 5 нощувки - Водач на български!

Номер на оферта

/

174984

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси за полет София – Франкфурт - Рейкявик – Франкфурт - София, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж с макс.размери 55х38х20 ;
4 нощувки в Foss Hotel Reykjavik 4*+ в Рейкявик със закуска;
1 нощувка в хотел Klaustur в Южна Исландия със закуска и вечеря с тристепенно меню с типична исландска кухня;
Трансфери летище – хотел – летище;
Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия;
Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“;
Наблюдение на китове с частен китоловен кораб;
Посещение Златният кръг;
Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл;
Посещение на Южна Исландия;
Вечеря в Южна Исландия с типична исландска кухня;
Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия – 01/ за Синята лагуна включва – чаша вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа.
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро с покритие Ковид;
Транспорт с автобус по описаната програма;
Водач – преводач от страна на туроператора;
Екскурзоводски услуги по описаната програма;

Цената не включва

Лични разходи;
Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон - 120 лева. Заявява се и се заплаща предварително преди отпътуване.

Програма на пътуването

ИСЛАНДИЯ - Земя на митове и легенди, Ледената земя

7 дни / 5 нощувки

ДАТА: 01.05.2024 – 07.05.2024г. - Последни 4 места

Промо цена 2099 евро за последни места с приспадната отстъпка в размер на 450 евро на човек в двойна стая.

Настаняване в хотел Foss Hotel Reykjavik 4*+ в Рейкявик

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Предимства на програмата и включени в пакетната цена услуги:

-Настаняване в 4* хотели с топ локации и много добри отзиви;
-Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия;
-Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“;
-Наблюдение на китове с частен китоловен кораб;
-Посещение на Златният кръг;
-Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл;
-Посещение на Южна Исландия;
-Вечеря в Южна Исландия с типична исландска кухня;
-Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия – геотермалната зона Синята Лагунa с включени – чаша шампанизирано вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа.

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите Исландия, вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най-търсените туристически дестинации в света и сезонът за посещение на острова е целогодишен.

=================================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 СофияРейкявик

Среща на летище София за полет до Рейкявик в 18:45ч. през Франкфурт . Полет за Рейкявик в 21:50ч. Пристигане в Рейкявик в 23:30ч местно време и трансфер до хотел Foss Hotel Reykjavik 4*+. От момента, в който стъпите в Foss Hotel Reykjavik, ще усетите комфорта и уюта на този брилянтeн хотел. Перфектно разположен в централната част на Рейкявик и в близост до търговската улица. Стаите са нови, модерни и комфортно обзаведени, а в ресторанта ще намерите вкусни исландски и скандинавски ястия. Настаняване и нощувка.

Ден 2 Рейкявик Закуска

Закуска. Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя” старинната къща Хьофди - станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г. , скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата)- причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение ( включена входна такса в обсерваторията). Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците.

Следобяд ще се качим на професионален китоловен кораб и ще се отправим на едно забележително пътешествие за наблюдение на китове и китоподобни делфини ( включено в пакетната цена ). От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Турът ни ще завърши на марината, където ще имаме възможност за пешеходна разходка, покупки на сувенири или вечеря. Нощувка.

Ден 3 Златният кръг Закуска

Закуска.Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

Ден 4 Национален парк Вахтнайокутъл Закуска и вечеря

Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30-40 мин.) с доплащане 120 лв за възрастни . Нощувка в хотел Klaustur.

Ден 5 Южна Исландия Закуска

Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик.

Ден 6 Рейкянес – Синята Лагуна Закуска

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до полуостров Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindav?k, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky"s Bridge, който свързва два континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи, чаша пенливо вино и маска за лице). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 18:00ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.

Ден 7 Полет за София в 00:25 ч. Пристигане във Франкфурт в 05:55ч. Полет от Франкфурт в 08:05ч и пристигане в София в 11:15ч.

==================================================================

Хотели използвани по програмата :

Рейкявик – Foss Hotel Reykjavik 4*+. От момента, в който стъпите в Foss Hotel Reykjavik, ще усетите комфорта и уюта на този брилянетн хотел. Перфектно разположен в централната част на Рейкявик в близост до търговската улица. Стаите са нови, модерни и комфортно обзаведени, а в ресторанта ще намерите вкусни исландски и скандинавски ястия.

Южна Исландия - хотел Klaustur. Разположен в Южна Исландия, близо до каньона Fja?r?rgl?fur, H?tel Klaustur е модерен хотел с 56 стаи и исторически апартамент Err?. Киркюбейарклаустур, или "Клаустур", както обикновено го наричат местните жители, е малко градче в южната част на Исландия и е дом на около 120 души. Градчето се намира на път № 1, известен още като Околовръстния път, и е единственото място между Вик в Мирдал и Хьофн с идеална локация за туристите, които посещават Южна Исландия.

==================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
София 18:45 – Франкфурт 20:10
Франкфурт 21:50 - Рейкявик 23:30
Рейкявик 00:25 – Франкфурт 05:55
Франкфурт 08:05 – София 11:15

Условия:
При записване се внася 1500 лева депозит;
Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване;
Офертата важи при минимум записани 16 туристи;
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди датата на тръгване;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Срокове за анулации и неустойки:

При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
Между 59-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
При по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Екзотична почивка 2024 - Исландия |  Екзотична почивка 2024 - Рейкявик

Избрани оферти