Начало / Статии / Статии - Русия

Празникът на Санкт Петербург - градът, построен върху блато

Автор

/

Когато Петър Велики заповядва в делтата на река Нева да бъде построен град, мнозина не приемат идеята добре. Годината била 1703-та, а по това време районът приличал на голямо блато - последното място, което някой здравомислещ човек би избрал за тази цел. Царят обаче не само успял, но и създал един велик град, който днес повече от 5 милиона души наричат свой дом.

Всяка година на 27 май жителите на Санкт Петербург отбелязват празника на града си с пищни тържества. Няма спор, лудостта на Петър Велики заслужава фанфари и фойерверки!

Краят на май е точно моментът, в който времето в Санкт Петербург започва да се затопля приятно, така че човек да забрави, че се намира чак толкова на север. Дори само шляене по улиците на града е празник за душата. Добавете към това величествените сгради и площади, купищата изкуство и история в музеите и галериите и празничната украса по улиците - май току-що ви създадохме планове за пътуване за този месец!

Санкт Петербург и без друго си е културната и арт столица на Русия, но около празника на града разнообразието и изобилието могат да ви накарат да си мечтаете някой вече да е изобретил клонирането, за да бъдете на няколко места едновременно.

През последните години се установи традиция на 27 май да се провежда грандиозен концерт на открито със световни имена от класическата музика. Мястото на събитието е една от главните забележителности в Санкт Петербург - Дворцовият площад. Десетки други оперни, балетни и театрални представления също отбелязват празника. Билетите свършват бързо, така че е добра идея да се снабдите по-рано.

Друга зрелищна традиция е ретро парадът с автомобили и превозни средства от цяла Русия и съседните държави. Процесията от класически МПС-та е като машина на времето, а след края на парада всички се паркират на открито, за да може всеки да ги разгледа и да се снима с тях.

Около 23 часа започва празничната заря. Фойерверките се изстрелват от няколко места в града и са голямо събитие. Добрите места за наблюдаване се запълват рано. Разпитайте в хотела си за някои по-малко известни наблюдателни позиции, които само местните знаят.

И понеже от много забележителности и емоции се огладнява, градът си има и фестивал на сладоледа, който се провежда на площад Островски. Там ще откриете толкова видове сладолед, че спокойно може да не ядете нищо друго този ден.

Знаят руснаците как се празнува. Отидете и вие да видите.

>>> Вижте актуална оферта за пътуване до Санкт Петербург за празника на града! >>>

Виж още: 

Екскурзии - Москва

Круизи - Русия

Екскурзии - Скандинавия

>
03 април 2019 г.

Тагове

любопитно

Русия

празници

Забележителности наоколо

Избрани оферти