Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бейрут

Ливан - Близкоизточна екзотика - история, плаж и нощен живот

Номер на оферта

/

235523

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Истанбул-Бейрут-Истанбул-София с редовен полет на авиокомпания Търкиш Еърлайнс;
1 бр. ръчен багаж до 8 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 30 кг.;
5 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване;
Входни такси на посещаваните обекти;
Англо или руско-говорящ гид;
Трансфер летище Бейрут - хотел - летище Бейрут;
Всички трансфери по програмата;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Разходи от личен характер;
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 20 лв.
Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ
==========================================================
Mozart 3* - цена от 2637 лева
Casa D"or Hotel 4* - цена от 2764 лева
Warwick Palm beach hotel 4* - цена от 2876 лева
Crowne Plaza Beirut 5* - цена от 3048 лева

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

ПЪРВИ ДЕН - София- Бейрут
Излитане от София за Истанбул за последващ полет до Бейрут с авиокомпания Търкиш Еърлайнс. Кацане в Бейрут. Посрещане от представител на компанията партньор. Трансфер до избрания хотел. Настаняване, нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Обиколка на град Бейрут - Баалбек - Ксара
След закуска отпътуване за посещение на столицата на Ливан: Бейрут. Ще посетите Скалата на гълъбите, Крайбрежното авеню, а след това центъра на града, където ще намерите един от най-големите проекти за реконструкция в света и ще посетите Националния музей. Продължавате към долината Бекаа, за да стигнете до най-големите исторически забележителности в света: ще посетите Баалбек, за да видите руините. Най-голямото римско съкровище на Ливан, броено сред чудесата на древния свят. Древното селище включва храмовете на Юпитер, Бакхус и Венера, със забележителния Велик двор и Шестоъгълната предградина. Ще продължете към винарна Ксара, за да опитате от ливанската продукция, да посетите винарната и историческите пещери и да опитате местното вино. Ксара съхранява богатото винопроизводство на Ливан в продължение на повече от 150 години, полагайки основите на модерната ливанска винарска индустрия. Основана е през 1857 г. от йезуитски свещеници, които произвеждат първото сухо червено вино в страната.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Джейта - Хариса - Библос
Закуска в хотела и отпътуване към пещерите Джейта, красиво природно чудо, и най-добрите пещери в Близкия изток. Трансфер с кабинковия лифт до пещерите, които се състоят от две части, долна и горна галерии. Долните се посещават с разходка с лодка, докато горните пещери - пеша. Ще се насладите на освежаваща хладна температура, звука от бързаща вода, колони и скулптури, образувани от вода и време, подкрепени от ефективна система за осветление, позволяваща да се видят най-горните покриви. След това ще продължите към Хариса, изкачвайки се с кабинковия лифт до Светата статуя на Нотр Дам за спираща дъха гледка към Джуния и Бейрут. Следобед ще поемете към Библос, най-старият град в света, непрекъснато обитаван от 5000 години. В град Библос ще посетите: Цитаделата, църквата Свети Йоан и старото пристанище.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Сидон - Тир
Закуска и отпътуване към Сидон, жизненоважен търговски и административен център. Неговата звезда е замъкът на кръстоносците с изглед към пристанището. Старият град все още стои със своите алеи и своите сукове (пазари), които са запазили своите черти от Средновековието. Древната му история е неясна не само поради липса на археологически разкопки, но и поради ограбването на неговите антики и антични паметници в края на ХІХ и началото на ХХ век. Ще продължите към Тир, който преди това е бил остров. Основните обекти, които представляват интерес, са Триумфалната арка, Хиподрумът и разкопките, връщащи ни назад във времето, когато градът е бил населяван от кръстоносци, римляни, гърци и византийската епоха.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Бейрут
Закуска. Свободно време.

ШЕСТИ ДЕН Бейрут – София
Закуска, трансфер до летище за полет до Истанбул и последващ полет до София.
Пакетните цени са на човек, в лева:
"Mozart" hotel- цени от 2637 лева
"Casa D"or Hotel"- цени от 2764 лева
"Warwick Palm beach hotel"- цени от 2876 лева
"Crowne Plaza Beirut"- цени от 3048 лева

Полетно разписание
Номер на полет Маршрут Излита в Каца в
TK1030 София-Истанбул 21:25 22:55
TK 830 Истанбул-Бейрут 01:50 03:40
TK 831 Бейрут-Истанбул 02:40 04:45
TK1027 Истанбул -София 07:40 08:50
Полетното разписание подлежи на препотвърждение

ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Цената е валидна при група от минимум 2 плащащи туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
При несъбиране на минималния брой записани туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни.
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни.
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Българските граждани могат да получат безплатна едномесечна туристическа виза на летището в Бейрут или на сухопътните граници на Ливан, с възможност за продължаването й с два месеца, при условие, че представят закупен двупосочен билет,хотелска резервация или адрес на настаняване.
Внимание! Притежатели на паспорти, в които има положени израелски визи, не се допускат в страната, независимо от статута на пътуващия.
Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50% .
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване.
Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава.
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места едно до друго в самолета.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Ливан е необходимо да притежавате международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане, в който няма положена израелска виза. Виза се поставя на място на летище. Към днешна дата е безплатна.
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: ливанска лира.

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

Тагове

Оферти - Ливан |  Оферти - Бейрут |  Екскурзии - Ливан |  Екскурзии - Бейрут |  Лято в чужбина - Ливан |  Лято в чужбина - Бейрут

Избрани оферти