Начало / Екскурзии / Екскурзии - Варна

Черноморска Магия - Варна, Балчик и Калиакра - автобус

Номер на оферта

/

232524

Дати & цени

22 септември 2022 г. - Цена от 319 лв.

Цената включва

• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 3 нощувки със закуски и вечери без включени напитки в хотел **** в района на Варна;
• Туристическа програма в Девня, Варна и Балчик;
• Посещение и фотопауза на нос Калиакра;
• Посещение на Аладжа манастир;
• Посещение на Исторически парк;
• Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

• Разходи от личен характер;
• Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Входни такси за посещаваните обекти:
           - Музей на мозайките в Девня – възрастни – 3 лв., деца – 2 лв.;
           - Военноморски музей – възрастни – 5 лв., ученици и пенсионери – 2 лв.;
           - Ботаническата градина и Двореца в Балчик – около 15 лв.;
           - Аладжа манастир – възрастни – 5 лв., деца – 2 лв.
           - Исторически парк - възрастни - 30лв., пенсионери - 15лв., деца - 15лв.
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

Черноморска Магия - Варна, Балчик и Калиакра

Транспорт: Автобус

4 дни / 3 нощувки

Тръгване от: София

ДАТА: 22.09.2022

ЦЕНА на човек: 319 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


ПРОГРАМА

1 ден 22.09.2022 София – Девня - Варна
Отпътуване от гр. София в 06:00 ч. в посока гр. Девня. Градът се намира на около 30 км от гр. Варна в малка долина, заградена от ниски варовикови хълмове, последните склонове на Стара планина и на Добруджанското плато, отворени единствено на изток към Белославското езеро, а оттам и към морето. На територията на община Девня се намират няколко от най-големите химически заводи в България. По желание посещение на Музея на мозайките в Девня, където са изложени персонажи и сцени от гръко-римската митология, екзотични животни и птици. Измежду най-запазените експонати са: „Горгона-Медуза”, „Сатир и Антиопа”, „Сезони” и др. Свободно време за обяд. Отпътуване за гр. Варна. Разглеждане на забележителностите на града – Катедралния храм Св. Успение Богородично (един от символите на града. Първият камък при изграждането на храма е положил княз Александър I Батенберг през 1880 г.); Паметника на цар Калоян – една от най-красивите и най-нови забележителности в морската столица.
Военноморския музей - посетителите могат да видят оригинални древни котви и корабни останки, извадени от дъното на Черно море, корабни носови украшения, униформи на моряци и офицери. Настолни модели показват разнообразието на корабния състав на военния и търговския флот в различни периоди. Свободно време за разходка в Морската градина. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден 23.09.2022 ВарнаБалчик – Калиакра – Варна
Закуска. Отпътуване за нос Калиакра. Нос Калиакра представлява удължен и стесняващ се скалист полуостров, вдаден на около 2 км навътре в морето. Това е едно от най-атрактивните за туристите място по Черноморието заради богатата история, запазената природа и красивите панорамни гледки. Склоновете на нос Калиакра се спускат на 60-70 м височина направо във водата. Вълните са издълбали в подножието им пещери и арки, които могат да се достигнат само откъм морето. В миналото тези пещери-тунели били свързани с крепостта и през тях се товарели и разтоварвали кораби. Свободно време за снимки.
Отпътуване за Балчик – малък живописен град, разположен терасовидно на брега на Черно море. Това е един от най-древните европейски градове. Създаден е около средата на 6 в. пр. Хр. преди повече от 2600 години от гръцки колонисти върху руините на много по-ранно селище. Градът бил наречен на гръцкия бог на виното и веселието Дионис – Дионисополис. Посещение на Ботаническата градина и Двореца - бивша лятна резиденция на румънската кралица Мария Александрина де Единбург. Университетската ботаническа градина се простира на площ от 194 дка и разполага с над 3500 растителни вида, които се увеличават непрекъснато.  Свободно време за разходка и обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден 24.09.2022 Варна – Аладжа манастир – Варна
Закуска. Отпътуване за Аладжа манастир. Манастирът възниква около 12 в., когато там започва заселването на аскетите-монаси. Пещерите му обаче са обитавани още през ранно византийската епоха и оттогава датират първите археологически материали, намерени там – монети и няколко керамични парчета. През годините на Втората българска държава под влияние на исихасткото движение скалната обител достигнала своя най-голям разцвет. Животът в манастира заглъхва в началото или в средата на османското владичество. Понастоящем Аладжа манастир е нефункциониращ, без монаси и превърнат в паметник на културата и музей. Заради срутвания и слагания сегашнитя вид на манастира е по-различен от първоначалния. Днес могат да се различат останките на 20-на помещения и 3 църкви, разположени на две нива, свързани помежду си със стълбища, изсечени в скалите. Свободно време за снимки. Връщане в хотела и свободно време за плаж. Вечеря Нощувка.

4 ден 02.05.2022 Варна – Неофит Рилски – София
Закуска. Отпътуване за Исторически парк - с. Неофит Рилски. Тук ще се докоснем до различни епохи от развитието на България. Това не е обикновен атракцион, а уникален културно-исторически парк, където можете да проследите развитието от неолита до Второто Българско Царство. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
• Дете до 11,99 г., настанено с двама възрастни в една стая – минус 30 лв.
Доплащане:
• Настаняване в единична стая – плюс 90 лв.
 
Забележки:
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
• Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
• Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Варна |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Варна |  22 септември - 2022 - България |  22 септември - 2022 - Варна

Избрани оферти