Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Прага със самолет от Варна - 4 нощувки

Номер на оферта

/

240026

Дати & цени

14 август 2024 г. - Цена от 1249 лв.

Цената включва

• Самолетен билет Варна – Прага - Варна с авиокомпания България Еър с ръчен багаж 10 кг и чекиран 23 кг;
• Трансфери летище – хотел – летище;
• 4 нощувки със закуски в централен хотел - Central Hotel Prague 3* в Прага или подобен
• Пешеходна обиколка на Прага;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г.

Цената не включва

• Градски такси – заплащат се задължително на рецепция при настаняване в съответния хотел – 2 евро на човек на вечер (цената подлежи на препотвърждение);
• Допълнителни екскурзии по желание;
• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 74 г. - 6 лева
• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 75 до 85 години - 18 лева.
• Входни такси за посещаваните обекти;
• Карлови Вари с екскурзовод на български език – 156 лева на човек;
• Дрезден с екскурзовод на български език – 176 лева на човек;
• Романтичен круиз по река Вълтава –59 лева на човек;
• Специален пакет от 3 екскурзии – 391 лева на човек;
• Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.

Програма на пътуването

ЮНСКО СЛЪНЦЕ В ЗЛАТНА ПРАГА

Маршрут: ВарнаПрагаКарлови ВариДрезденПрагаВарна

5 дни / 4 нощувки

ДАТА: 14.08.2024 – Последни места!

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ: 639 EUR / 1249 лв. при записване до 15.05.2024 г.
Стандартна пакетна цена от: 1349 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: Варна - Прага
Полет от Варна в 14.05 ч. с авиокомпания България еър. Пристигане в чешката столица в 15.10 ч. Трансфер от летището до хотела и настаняване. Нощувка в Прага.

Ден 2: Опознай Прага
Закуска и класическа полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български език.
Разходката започва от Храдчани –   миналото седалище на чешките крале, понастоящем и на президентството. По време на тази разходка в Храдчани ще бъде посетен Храдчанският площад с уникалната панорама на Прага, дворцовият комплекс  Пражки Храд – най-голям според рекордите на Гинес, готическата катедрала Св. Вит Вацлав и Войтех.  По Кралския път   ще навлезем  в Мала Страна  към улица Нерудова - една от най-романтичните и красиви улици в Прага, изпъстрена с прекрасни барокови сгради и дворци. Там ще видим и домът, в който е живял д-р  Петър Берон – създател на Рибния буквар. Следва Малостранския площад с величествения бароков храм св. Николай, перла на бароковото изкуство в  Чехия.  Храмът е създаден в излюзорен италиански бароков стил и е невероятно въздействащ.. Нашата разходка из улиците на Мала Страна ще  продължи към ул. Кармелитска, където ще посетим великолепният храм Дева Мария Победоносна, в който е съхранена скулптурата на малкия Исус Христос, т.н. Бамбино ди Прага. За нея съществуват легенди, че е уникална,  защото сбъдва желани.
Следващият обект, който ще видим, е романската църква Дева Мария под синджирите, следва орденът на Малтийските рицари и прочутата стена на Джон Ленън.
Ще преминем  през мостчето с мелницата на Малтийските рицари и се насочим към Карловия мост – четвъртият най-стар средновековен мост в Европа.  Наслаждаваме се на невероятната панорама, която остава зад нас,  двата средновековни града Храдчани и Мала страна, също и на великолепните скулптури на моста и панорамата, която се открива пред нас, включваща стария и новия град.
Отправяме се към калдъръмените улички на Стария град, изпъстрени със средновековни сгради и великолепни магазинчета. Следващият обект е Малкият площад –  тук ще видим известното  Рок кафе и най-дълбокият бароков кладенец в Прага, романтичният  ренесансов Ротов дом.  Преминаваме  по старинните улици на Прага до  Староместския площад с прочутия часовник Орлой, Тинския храм, палат Кински, къщата при Минутата и още други прекрасни други архитектурни произведения на изкуството. Нашата разходка завърша на Вацлавския площад в Новия град.
Свободно време.
Опция:  Срещу допълнително заплащане романтичен круиз по река Вълтава с бутиков кораб. По време на това приятно пътешествие се предлагат сладолед, типичен чешки сладкиш, напитки по избор, кафе, чай и разбира се бира.

Ден 3: Прага - Карлови Вари
След закуска отпътуване с екскурзовод на български език  за световноизвестния балнеоложки курорт Карлови Вари. Създаден през XIV век от императора на Свещената Римска империя Карл IV. По сила и лековитост на минералната вода, Карлови Вари се нарежда между световни курорти като Баден Баден, Сейнт Мориц, Лугано. Курортът е бил любимо място за почивка на Петър Велики, Джакомо Казанова, цар Фердинанд, виенската императрица Сиси и др. знаменитости. Днес се посещава от благородници със синя кръв, а по време на световноизвестния филмов фестивал „Кристалният глобус” гости на Карлови Вари са холивудски актьори, режисьори, продуценти. Карлови Вари е популярен и със своите порцеланови и стъкларски заводи, както и с известния ликьор Бехеровка. Сред обектите, които ще разгледаме, е прочутият хотел Пуб, дизайнерски украсените минерални извори и руския квартал с православната църква Св.св.Петър и Павел.
По желание, срещу доплащане: Фолклорна вечер с традиционна чешка кухня и неограничено количество напитки: безакохолни, бира, вино. В цената е включен и трансферът от хотела до ресторанта и обратно.
Нощувка.

Ден 4: Дрезден - Венецията на Елба
Закуска. Целодневна екскурзия с гид на български език до немския град Дрезден –„Венецията на Елба”. Един великолепен град, който успя през годините да излекува раните си от Втората световна война и да съчетае модерния архитектурен облик с бароковия стил от дългото управление на сакските херцози. По време на пешеходния тур ще видим бароковия комплекс Цвингер с известната галерия на „Старите майстори” с картини на Тинторето, Рафаел, Рубенс и много други световноизвестни художници. В Цвингера ще посетим една от най-старите порцеланови колекции в Европа. Следва дворецът на графиня Козел и Театралния площад с невероятно красивата Земперова опера. По време на обиколката ще видим църквата Хофкирхе,Шествието на князете – стена, направена от 25 000 порцеланови плочки, изработени във фабриката за порцелан в близкия до Дрезден град Майсен. По желание може да посетим и двореца, в който се намира една от най-големите съкровищници в Европа – Зелените сводове. За финал на обиколката ни из Дрезден сме предвидили католическата катедрала Фрауенкирхе, изцяло възстановена с лични дарения след бомбардировката на града по време на Втората световна война.
Свободно време и завръщане в Прага.
Нощувка.

Ден 5: Прага
Закуска. Свободен ден за разходка из Прага. Или възможност за допълнителна екскурзия по желание. Полет на България еър в 16.00 ч. от Прага и каца във Варна в 19.15 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ
• След записването до 31-вия ден преди отпътуването – 30% от стойността на резервацията
• От 30-тия ден до 1-вия ден преди отпътуването – 100% от стойността на резервацията

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ
• След записването до 31-вия ден преди отпътуването – размера на внесения депозит
• От 30-тия ден до 1-вия ден преди отпътуването – 100% от стойността на резервацията

ДРУГИ УСЛОВИЯ
• Минимален брой участници за провеждане на програмата: 12 души;
• Минимален брой участници за допълнителна екскурзия: 10 души;
• Eкскурзиите се записват в България месец преди датата на отпътуване;
• Туроператорът си запазва правото да прави промени в цените и реда на екскурзиите;
• Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 3 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

=============================================================

Допълнителни екскурзии

Дрезден с екскурзовод на български език  
включва придвижване с обществен транспорт заедно с екскурзовод на български език
176 лв.

Карлови Вари с екскурзовод на български език  
включва придвижване с обществен транспорт заедно с екскурзовод на български език
156 лв.

Романтичен круиз по река Вълтава
59 лв.

Специален пакет от 3 екскурзии  
Дрезден, Карлови Вари и корабче по р. Вълтава
352 лв.

Фолклорна вечер с традиционна чешка кухня и неограничено количество напитки: безакохолни, бира, вино.  
В цената е включен и трансферът от хотела до ресторанта и обратно.
137 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Оферти от Варна - Чехия |  Оферти от Варна - Прага

Избрани оферти