Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пловдив

ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО В СТАРИЯ ПЛОВДИВ

Номер на оферта

/

232101

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус или микробус
Посещение на Фестивал "Дефиле на младото вино";
Пешеходна разходка из Стария град;
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
Туристическа застраховка на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:

Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти;

Програма на пътуването

ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО В СТАРИЯ ПЛОВДИВ
ФЕСТИВАЛ ЗА ЦЕНИТЕЛИ И ЛЮБИТЕЛИ НА РАЗЛИЧНИ РЕКОЛТИ ВИНА, ИСТОРИЯТА И КУЛТУРАТА НА ГРАД ПЛОВДИВ
ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ
ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ: 21.11.2020
ТОП ЦЕНА: 30 ЛВ
Програма
1-ви ден
Отпътуване в 7:00 ч. от Национален стадион Васил Левски- София. Пристигане в Пловдив.
На това място през ХІІ в.пр.Хр. тракийското племе беси съзава светилище, а около него се оформа един от първите градски центрове в Югоизточна Европа. Тракийците му дават името Евмолпия. Около средата на ІV в. Филип Македонски превзема Тракия и кръщава града на себе си – Филипопол. Римляните пък му дават името Тримоциум, което означава град на трите хълма. С идването на славяните града отново е със сменено име – Пълдин или Плоудин. От там всъщност идва днешното Пловдив. Вечността на града се усеща най-добре в Стария град. По старите калдъръмени улички за се извисили старите възрожденски къщи, всяка от които днес е музей пазещ историята и съкровищата на този изумителен град. Пловдивските къщи са строени по уникална техника наречена гевгирен – дървена конструкция с пълнеж от непечени тухли.
За първи път Фестивала „Дефиле на младото вино” се провежда през 2009 г. с 16 участника в 6 възрожденски къщи. Винопроизводителите са разположени в дворните пространства и вътре в самите възрожденските къщи в Стария град – музеи, ресторанти и галерии. Събитието е едно от най-масовите и важни за винения туризъм в страната.
В събитието участват още производители на мед, колбаси, сирена, хляб, минерална вода, кетъринг фирми и известни шеф-готвачи допълват дегустацията на винените напитки и обогатяват винената култура на посетителите.
Част от фестивала „Дните на младото вино” е културна програма с атрактивни събития в градска среда като танцови атракции, изложби, филмови прожекции, и др.,
Дефиле на младото вино“ започва с Дионисиево шествие, което потегля от площада пред Общината към Стария град. Там ще бъде отворена и първата бъчва младо вино и ще бъде дадено начало на дегустациите.
Следва танцово-музикална програма и приветствия на официалните гости на фестивала. Официалните лица повеждат ценителите на хубавото българско вино по къщите, приютили майсторите на виното. Първите два дни на събитието /петък и събота/ винените дегустации продължават до 19 часа, а в неделя до 18 часа.
„Вечер на майсторите на виното” е специално организирано събитие, на което се обявяват наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента, определен от дегустационната комисия.
За да бъде включена и оценката на потребителите в отделна класация, се предоставят анкетни карти, които дегустиралите попълват за розе, бяло и червено вино, а късметлиите получават награда – бутилка селектирано младо вино и брандиран тирбушон.
В уютната възрожденска атмосфера на неповторимите къщи в Стария град на Пловдив всеки ценител на виното може да се потопи в романтичната атмосфера на града и да се наслади на достойнствата на традиционната българска напитка.
По време на фестивала ще имате възможност да дегустирате бяло, червено и розе вина на едни от най-добрите български винарски изби. Пешеходна разходка в Стария град – Античния театър, посещение на църквата „Св. Св. Константин и Елена“ и Етнографския музей. Свободно време за обяд. Отпътуване за София. Пристигане вечерта .

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Пловдив |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Пловдив |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Пловдив

Избрани оферти