Начало / Статии / Статии - България

Три пътувания, които да организирате тази есен

Автор

/

Пътуването носи вдъхновение, зарежда с настроение и ви среща с невероятни хора, които иначе едва ли ще познавате.

Вдъхновение за това ще откриете в книгата “203 предизвикателства за пътешественици”. Едно от предизвикателствата в нея включва по една идея за пътуване за всеки месец от годината.

Ето какво е предвидено за есенните месеци:

Септември: Планирайте голямо пътуване

Има пътешествия, които изискват голяма подготовка и организация. Такива са например посещение на северна страна, за да наблюдавате Северното сияние или пък посещение на Кения по време на голямата миграция на животните.

Когато резервирате такъв тип пътуване, уверете се, че пакетът включва бързо и лесно възстановяване на парите при евентуален провал на екскурзията.

Октомври: Посетете дестинация, която отлагате отдавна

Често се случва така, че отлагаме най-много да посетим тези места, които са ни най-близо под предлог “Винаги мога да отида там, ей го къде е!”. 

Ноември: Оставете се в ръцете на случайността

Има много начини да оставите пътуването си в ръцете на съдбата и да се наслаждавате на този тип туризъм без очаквания. 

Можете също така да стегнете лек багаж за уикенда и да тръгнете в случайна посока с колата, като спрете за разходка и нощувка на първото място, което ви се стори интересно по някаква причина. Най-авантюристично настроените могат да използват зарче, за да определят посоката или да хвърлят със затворени очи стрела върху картата на България и да отидат там, където се забие тя.

Вижте актуални оферти за почивка в България!

>
29 септември 2023 г.

Тагове

любопитно

полезно

новини

пътуване

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти