Начало / Статии / Статии - България

Три пътувания, които да организирате тази есен

Автор

/

Повече от година и половина след началото на пандемията пътуването си остава трудно и сложно за организиране, особено ако целта ви е извън България.

Точно в моментите, когато ви се струва, че вече нямате сили и мотивация да ходите където и да било, имате най-много нужда да го направите. Пътуването носи вдъхновение, зарежда с настроение и ви среща с невероятни хора, които иначе едва ли ще познавате.

Мерките се затягат на много места тази есен, но въпреки това има много екскурзии и големи пътешествия, които все още можете да осъществите.

Фокусирайте се върху възможностите, а не върху ограниченията. Вдъхновение за това ще откриете в книгата “203 предизвикателства за пътешественици”. Едно от предизвикателствата в нея включва по една идея за пътуване за всеки месец от годината.

Ето какво е предвидено за есенните месеци:

Септември: Планирайте голямо пътуване

Планирането е едно от най-трудните неща по време на пандемията, но има пътешествия, които изискват голяма подготовка и организация. Такива са например посещение на северна страна, за да наблюдавате Северното сияние или пък посещение на Кения по време на голямата миграция на животните.

Когато резервирате такъв тип пътуване, уверете се, че пакетът включва бързо и лесно възстановяване на парите при евентуален провал на екскурзията заради епидемичната обстановка.

Октомври: Посетете дестинация, която отлагате отдавна

Често се случва така, че отлагаме най-много да посетим тези места, които са ни най-близо под предлог “Винаги мога да отида там, ей го къде е!”. Ограниченията около коронавируса са достатъчна причина да се обърнете към всичко отложено - не само защото най-вероятно ви е под ръка, а и защото ако има един ценен урок, на който ни научи пандемията, това е колко важно е да живеем тук и сега.

Ноември: Оставете се в ръцете на случайността

Има много начини да оставите пътуването си в ръцете на съдбата и да се наслаждавате на този тип туризъм без очаквания. Организирането на екскурзии в последния момент се превърна в запазена марка на пандемията - видите ли намаление, нова “зелена зона”, свободен уикенд или друга внезапно появила се възможност, не се чудете.

Можете също така да стегнете лек багаж за уикенда и да тръгнете в случайна посока с колата, като спрете за разходка и нощувка на първото място, което ви се стори интересно по някаква причина. Най-авантюристично настроените могат да използват зарче, за да определят посоката или да хвърлят със затворени очи стрела върху картата на България и да отидат там, където се забие тя.

Вижте актуални оферти за почивка в България!

>
14 септември 2021 г.

Тагове

любопитно

полезно

новини

пътуване

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти