Начало / Статии / Статии - България

5 причини поне веднъж да посрещнете Коледа в хотел

Автор

/

Коледа е времето, което е най-силно обвързано със спазването на традиции. Но именно този факт ви дава шанс да направите пауза, да разнообразите обичайното и да опитате нещо ново.

Снимка: iStock by Getty Images

Много хотели предлагат специални пакети за Бъдни вечер и Коледа. Ако все още не сте прекарвали този празник в хотелски комплекс, вижте следващите няколко предимства и опитайте - поне веднъж.

Няма да се налага да готвите

Снимка: iStock by Getty Images

Приготовлението за Бъдни вечер и Коледа спокойно може да отнеме цяла седмица, както и да ощети бюджета ви със сериозна сума. Ако опишете всички разходи, които правите за коледната трапеза, може да се окаже, че празнично меню в ресторант ще ви излезе по-евтино! При това ще можете да опитате различни ястия и да си поръчате това, което ви се яде, а не непременно това, което традицията повелява.

Нито да чистите или миете чиниите

Посрещането на Коледа в хотел ви освобождава от всички негативни задължения покрай празниците. Няма нужда да пускате прахосмукачка, да миете подовете и прозорците, никакви купища чинии, нито дори загорял боб или целодневно слагане и вдигане на масата.

Сега е моментът да се възползвате да изпънете крака, да поседите в спа центъра, да се отпуснете с масаж или вана и да спите до късно.

Разнообразието само подсилва традициите

Снимка: iStock by Getty Images

Това, че една година няма да сте у дома за Коледа, не означава, че традициите в семейството ще са съсипани за вечни времена. Освен това, има определени периоди - преди да се появят малките деца и след като малките деца пораснат, когато на човек му се иска да не се занимава с нищо по празниците - просто да седне и някой да се е погрижил за всичко.

Това ще остане в семейните архиви като една различна Коледа, а празникът у дома ще е още по-мил на следващата година (освен ако толкова ви хареса, че го превърнете в нова традиция).

Кога иначе ще отидете на спа на Коледа?

Снимка: iStock by Getty Images

Сложете си коледната шапка и банския и избягайте за малко от празничния шум в спа центъра на хотела си. Семейството ви сигурно е прекрасно и вие го обичате, но твърде многото време, прекарано заедно с роднини по празниците, може да опъне нервите и на най-спокойните хора. Дайте си почивка, поплувайте в басейна, отпуснете се в сауната… а след това ще сте заредени със сили и настроение за семейната сбирка.

Има място за всички

На пръв поглед престоят в хотел не звучи като най-сплотяващото преживяване, но ако го направите, ще видите, че е точно обратното.

Има място за всички, които искат да се присъединят. Няма нужда да си ходите на гости и някой да не пие, защото ще шофира. Ако на някой му дойде в повече от шумното събиране, може да се разходи, да покара ски или да се прибере за малко в стаята си. А накрая всички са на едно място и се събират, за да си споделят преживяното през годината и от последните дни.

Вижте най-добрите предложения за Коледа в България!

>
06 декември 2021 г.

Тагове

зимен туризъм

коледа

полезно

Забележителности наоколо

Избрани оферти