Начало / Екскурзии / Екскурзии - Златоград

ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ В ЗЛАТОГРАД 2019 ранни записвания

Номер на оферта

/

230162

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус

- екскурзоводско облужване

-2 нощувки със закуски на блок маса в хотел *** в Златоград

- курортна такса

-посещение на Чирпански манастир, природен феномен Скалните гъби, Ареален комплекс в Златоград, Кристална зала в Мадан и Араповския манастир

Цената не включва

входни такси в посещаваните обекти по програма или по желание Кристална зала в Мадан-2 лева

Програма на пътуването

от 149.00 лв.
Програма на екскурзията

МАРШРУТ: София-Чирпански манастир-Скални гъби-Златоград-Кристална зала в Мадан-Араповски манастир-София

3 дни/2 нощувки/2 закуски

ДАТИ: 21-23 СЕПТЕМВРИ 2019



Излел е Делю хайдутин,

хайдутин ян кеседжия.

Гюлсюме Делю заръча:

- Варди са, Делю, чувай са,

канят са да та примажат,

деридеренски аяне,

аяне, кабадаие:

сребърен куршум ти леят,

та ще та, Делю, удрият.

- Гюлсюме, любе Гюлсюме,

не са е родил чилякън,

дену ще Деля примаже.

https://www.youtube.com/watch?v=jnxUYsf6GuU&feature=share&fbclid=IwAR0MNbENkirpwzii0qhTjICUczOQbbNv4YzS1sDUm3C3yl2WUYUdP4LNFdo

През 1977 г. песента, в изпълнение на народната певица Валя Балканска е включена в Златната плоча, която американските космически апарати „Вояджър 2“ и „Вояджър 1“ изпратиха като музикално послание от Земята към далечния космос.



С това пътуване ще имате удоволствието да бъдете участници в тазгодишните ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ и във възстановката „Един пазарен ден преди 100 години”, където облечени в автентични народни носии, занаятчиите от старата чаршия ще предложат продукти и предмети, дело на техните ръце и ум, ще послушате родопската каба гайда и концерт с изпълнения на гост-музиканти от Гърция (бузуки), ще поиграете на родопското хоро, ще посетите най-старата църква в Родопите, килийното училище, ще се смесите с дами и господа, облечени както „ЕДНО ВРЕМЕ“ , ще опитате прочутото златоградско въртяно кафе в „Старото кафене, с две думи-ще се потопите в атмосфератата на градчето преди един век, ще имате възможност да посетите най-стария манастир в Европа-Чирпанския "Свети Атанасий", ще съберете от безценния минерал зеолит при величествените Скални гъби, ще докоснете с ръка скъпоценните камъни, с които е богата Родопа планинав Кристалната зала, ще се поклоните на чудотворните икони, изографисани от най-добрите иконописци на България в Араповския манастир.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!

ПРОГРАМА:

1 ДЕН.21.09.2019 Отпътуване от стадион Васил Левски в 7,30 часа по магистрала Тракия. Пристигане в Чирпанския манастир в село Златна ливада. Той е действащ женски православен манастир. В него се съхраняват египетската икона на св. Атанасий и копие на Реймското евангелие. Основан е през 344 г. сл. Хр., по римско време и един от най-старите манастири в Европа. Смята се, че водата в манастирското аязмо е лековита. В скалите над манастира има разположена постница, която е достъпна за посетителите.Разглеждане, време за съзерцание. Продължаваме. По пътя фотопауза на Скалните гъби- преди десетки милиони години в следствие на подводна вулканична дейност са се образували скалите – риолитови туфи. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на въздействието на дъжда, вятъра и слънцето и тези стихии оформили днешните им форми, прилични на гигантски гъби. Различните минерали в скалата са причина за разнообразните цветове и нюанси. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел в центъра на града. Нощувка.



2 ДЕН. 22.09.2019 Закуска. Туристическа програма в Златоград - пешеходна разходка до паметника на Делю войвода и запознаване с легендата за хайдутина, най-старата църква в Родопите, килийното училище, свещолеярната и разглеждане на Стария град със занаятчийските работилници. В 10,30 часа в Етнографски ареален комплекс/ЕАК/ започва празникът - Възстановка „Един пазарен ден преди 100 години”. Свободно време за участие в празника-самодейни народни състави, изпълнители от цяла България идват в Златоград за да участват в събитието.Следобяд възможност за пешеходна разходка до един от четирите параклиса над града. Нощувка.

3 ДЕН. 23.09.2019 Закуска. Напускане на хотела и отпътуване от Златоград посока Смолян. Пристигане в град Мадан и посещение на единствения по рода си минен музей с Кристалната зала, където са изложени изключителни образци на минерали, събирани дълги години в родопските рудници. Почивка при Араповския манастир. Неговата храмова светица е Света Неделя и датира от 1856 г. Намира се близо до Асеновград, в покрайнините на Родопите. Комплексът е образуван от няколко двуетажни, триетажни жилищни и стопански сгради и голяма църква. До северната порта се намира аязмото, от което според местно поверие извира лековита вода. В двора на манастира се намира триетажна кула, която според преданията е построена от Ангел войвода.. Пристигане на стадиона в София привечер.



Цена: 149 лева на човек в двойна или тройна стая

Доплащане за единична стая за двете нощувки- 50 лева/човек
ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 35 ТУРИСТИ. СРОК НА ПОТВЪРЖДЕНИЕ 7 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЯНА РЕДА НА ПРОВЕЖДАНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ.Входните такси са валидни при публикуването на офертата и туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна от страна на управата на местните туристически обекти.

Носете удобни обувки, народна носия или дрехи, извадени от скриновете на баби и дядовци и разбира се добро настроение!

Намаление ЗА ТУРИСТИ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ 115 ЛЕВА на човек в двойна/тройна стая. Туристите ползват 2 нощувки със закуски на блок маса без туристическа програма.



Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Златоград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Златоград |  22 септември - 2023 - България |  22 септември - 2023 - Златоград

Избрани оферти