Начало / Екскурзии / Екскурзии - Панама

Дайвинг в Панама

Номер на оферта

/

240242

Дати & цени

Цената включва

*Трансфери по програмата с англоговорящ шофьор
*Настаняване в хотели със закуски.
*Данъци
*Екскурзии по програмата с рускоговорящ или англоговорящ екскурзовод.
*Входна такса за Панамския канал.
*Обяд на остров Коиба
*Дайвинг (включва оборудване) в посочените места.

Цената не включва

*Самолетни билети до Панама Сити.
*Застраховка асистънс с опция за корона вирус при избран от туристите застраховател.
*Желателно е да бъде сключена застраховка отмяна на пътуването при избран от туристите застраховател.
*Лични разходи.
*Трансфери до летището в София.
*Изходна такса за напускане на Панама-40щатски долара от човек.

Програма на пътуването

03.11-20.02.2024

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1. Панама-Сити
Пристигане на международно летище Tocumen. Посрещане и трансфер до хотела в в Панама Сити.
День 2. Обзорна екскурзия в града (6 часа)
Закуска в хотела. Обзорна екскурзия в Панама Сити с рускоговорящ екскурзовод с посещение на Панамския канал.
Град Панама Сити е основан от конквистадорите през XVI век и е първият испански град и пристанище на Тихия океан. Днес в страната има два града Панома: Стара Панама (Panama Viejo) и Нова Панама. В Стара Панама е пълно с развалини на църкви, които са строени в началото на XVII век, а също така манастири и мостове. Нова Панама е прекрасен съвременен град, особена чост от който е добре запазената Колониална част (Каско Антигуо), където има много сгради от времето на колониалната епоха. Тази част от Нова Панама е обявена за историческо наследство и се намира под охраната на ЮНЕСКО.
6-часовата обзорна екскурсия из града включва: шлюзовете Мирафлорес, наблюдение на управлението и движението на кораби през тях. Ще посетите музея на Панамския канал и центъра за посетители на Мирафлорес, където ще се запознаете с работата на това грандиозно съоръжение на 20 век, което е наречено «осмото чудо на света».
Ще се разходим из старинната и съвременната част на града. Ще посетим жилищния квартал на канала, така наречената екс зона, където са живеели американците, които са се занимавали със строителството на канала, и ще се разходим по една от най-красивите улици на столицата – крайбрежния булевард Балбоа.
Каско Антигуо – е най-колоритният район на града, той е уникален със своите тесни улички, площади и паркове , където и до ден днешен се е съхранила частица от историята на страната , който за кой ли път преживява възраждане и реконструкция. Ще се спрем пред Националния театър, чиято сграда е един от най-изразителните образци на неоклассицизма в Панама. Ще се разходим по Паласа де Франция, ще посетим Църквата Сан Хосе и ще чуем историята за спасението но уникалния Златен Олтар. Ще можем да разгледаме забележителната композиция, която показва Раждането на Христос, която е завършена на Рождество през 2017г. На площад Боливар се извисява паметника на освободитела Симон Боливар - национален герой на много от страните в Централна и Южна Америка. Нашият маршрут ще продължи към Катедралния площад, където се извисява Катедралния събор, който е отворен отново през 2019г след реставрация. Тук се намират и музеят на Панамския канал и Кметството. След това ще се отправим към Косу Амадор – най-удивителният район на Панама-сити, който по-рано се е състоял от три отделни островчета в океана: Наос, Перико и Фламенко и ще се върнем в хотела. Свободно време. Вечеря за своя сметка.
Ден 3.,4. Санта Каталина Дайвинг (2 дайва на ден)
Санта Каталина е рибарско селище на тихоокеанското крайбрежие на Панама. Прохладните течения на Санта Каталина, заедно с отличните вълни от световна класа привличат тук много сърфисти, даивери и любители на плажния отдих от цял свят.
Закуска в хотела . Дайвинг на Коиба. Нощувка в Санта Каталина. Остров Коиба – е най-големия необитаем остров в света, и най-големият остров с вулканичен произход на тихоокеанското крайбрежие на Централна Америка. Островът принадлежи на Панама и е известен още под името островът на Дявола. Площта на острова е 503 кв.м. и заедно с разположените близо до него по-малко острови Коиба образува архипелаг, който е със статут на национален парк. Преди време на острова е имало затвор (оттук и дяволското име на острова) и островът е бил надостъпен за туристите, поради което природата се е съхранила в автентичния си вид. Островът е покрит с девствени тропически гори и мангови храсти и е заобиколен от плажове с бял пясък. Тук можете да видите 80% от уникалната местна флора. Има голямо разнообразие от редки представители на животни и птици, много от които са ендемични. В Националния парк Коиба има 36 вида бозайници, около 40 вида земноводни и влечуги и около 150 птици. Само тук можете да видите златния заек и колумбийския войник, както и доста рядко срещаните птици - хищническата harpy и червената арака. В крайбрежните морски води има много риба, във връзка с което островът е интересен за любителите на спортния риболов. Гмуркането и наблюдението на дълбините на залива, горгонските колонии, охлюви, скариди, раци, колоритни риби и звезда са, може би, основното развлечение на остров Коиба.
Местният коралов риф покрива площ от 135 хектара. Това е най-красивият и голям риф на територията на Централна Америка.
Специфична особеност на локалното гмуркане е фактът, че на Коиба се смесват няколко тихоокеански течения. Ето защо, можете да видите stingrays и бяло-акула акули, морски костенурки, barracuda, рибарници и риба тон. От юни до септември става възможно да се наблюдават гърбични китове, да се срещнат орките, делфините, тигрите, акулите и водните акули. Като цяло, според информацията на изследователите на крайбрежните води, на Коиба има 760 вида морски животни..
Цялото това богатство е резерват от 1991 година, а от 2005 года е той е добавен към списъка на специално защитените природни обекти на ЮНЕСКО като световно наследство. Условия за дайвинг: Практически от брега започва рязко спускане в дълбоки води, и започва открития океан, така, че рекреационен дайвинг в пелагическа среда е възможен само близко до брега. Температурата, видимостта, солеността и питателността са подложени на постоянни изменения. Приливите и отливите са до 5м. и са на всеки 6 часа. В зоната на действие, както беше споменато по-рано има течения. Видимостта е от 5 до 35 м. в зависимост от мястото. Температурата на водата при повърхността е 27 градуса през цялата година. Минимална сертификация за дайвинг на Коиба - Open Water Diver.
Ден 5. Санта Каталина- Бокете
След закуска в хотела трансфер до Бокете (5 часа)
По пътя две екскурзии по избор. След екскурзиите настаняване в хотела.
1. Кафе тур- Посещение на кафена плантация –Kotova-на местен език означава планина намира се на 1700м. надморска височина и е една от плантациите, намиращи се близо до вулкана Бару. По склоновете на вулкана растат няколко сорта кафе. По време на екскурзията ще можете да видите целия процес на производство на кафе –от зрънце до готов продукт и ще имате възможност да дегустирате няколко сорта кафе.
2. Rom La Solera tour
Втората екскурзия по избор евъв фабрика за производство на ром. Ще имате възможност да посетите специалните скадове, където отлежава в планината ромът La Solera в бъчви за коняк и уиски. Екскурзоводът ще ви разкаже за историята на производството на този ром и ще имате възможност да дегустирате различни сорвоте от различни годишни реколти.
Ден 6. Бокате- Алмиранте
След закуска в хотела ще имате възможност да посетите една от дете екскурзии . След екскурзиите трансфер ва Алмиранте и настаняване в хотела
Canopy tour
Канопи тур по река Рио Кристал на височина 1700м.- това е страхотно супскане на въжета над дървета и пропасти (общата държина на маршрута е 4,5 км. И той е от 12 сегмента.
Puentes Colgantes (висящите мостове)
Чакат ви 6 моста над тропическата гора, 6 пътечки между тях по облачната влажна гора, по тях ще се изкачвате все по-високо и по-високо(общата дължина на маршрута е 4,5 км.) тук има ресторант ,в който можете да обядвате.
Ден 7. Алмиранте Закуска в хотела (2 дайва)
Ден 8 Закуска в хотела исвободен ден. Можете допълнително да поръчате дайвинг на три места извън рифа.
• Tiger Rock
• Polo Caverns
• Dolphin Rock
За осъществяването на този дайвинг трябва да има група от 5 човека, и всичко зависи от времето в деня на потапянето. То се извършва постоянно през септември и октомври. Заплаща се допълнително и не влиза в основния пакет (180$ от човек)
Ден 9. Алмиранте- Панама Сити
Закуска в хотела и трансфер да аерогарата за излитане за Панама Сити. Трансфер до хотела и свободна вечер.
Ден 10. Закуска в хотела и трансфер до летището за полет до България през Амстердам. Нощувка в Амстердам.
Ден 11. Излитане от Амстердам за София.
Цена на програмата на човек при настаняване в 12 DBL –3168USD

=============================================================

В Цената влизат:
*Трансфери по програмата с англоговорящ шофьор
*Настаняване в хотели със закуски.
*Данъци
*Екскурзии по програмата с рускоговорящ или англоговорящ екскурзовод.
*Входна такса за Панамския канал.
*Обяд на остров Коиба
*Дайвинг (включва оборудване) в посочените места.
*Нощувка в Амстердам
В цената не влизат:
*Самолетни билети до Панама Сити.
*Изхранване, невключено в програмата.
*Застраховка асистънс с опция за корона вирус при избран от туристите застраховател.
*Желателно е да бъде сключена застраховка отмяна на пътуването при избран от туристите застраховател.
*Лични разходи.
*Трансфери до летището в София.
Бележки:
*Туроператорът има право да смени посочените в програмата хотели с други хотели от същата категория.
*Туроператорът си запазва правото да променя реда на екскурзиите в зависимост от програмата на турнето.
*Цените подлежат на промяна, крайната цена на обиколката ще бъде посочена при потвърждаване на всички услуги и проверка на цената на полетите на датата на резервиране на обиколката.
*Приемащата страна не носи отговорност за пропуснати закуски в хотелите при напускане рано сутринта в случай на ранен полет или екскурзия

Туроператорът не носи отговорност за достоверността на информацията, предоставена ни от нашите бразилски партньори.
За неизрядни документи и непридвидими обстоятелства по време на пътуването туроператорът не носи отговорнист!
Имунизации: Жълта треска и денге- задължителна; препоръчителни- хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, менингококова инфекция

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Панама |  Оферти - Панама |  Екскурзии - Панама |  Екскурзии - Панама |  Алтернативен туризъм - Панама |  Алтернативен туризъм - Панама

Избрани оферти