Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Екскурзия до Индия - обиколна програма

Номер на оферта

/

239424

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Истанбул-Делхи-Истанбул-София на Турски авиолинии или подобен
Летищни такси
Ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 20 кг
Билет за влак Делхи-Варанаси-Делхи
Всички трансфери по програмата, с включени всички пътни, паркинг и др. такси
1 нощувка със закуски в хотел в Агра
2 нощувки със закуски в хотел в Джайпур
1 нощувка със закуски в хотел във Варанаси
3 нощувки със закуски в хотел в Делхи
5 вечери в хотела
1 вечеря във влака
1 прощална вечеря в ресторант в Делхи
Входни такси на упоменатите в програмата обекти за посещение
2 бутилки минерална вода на човек на ден
Професионален екскурзовод с английски език
Съпровождащ представител на агенцията при група от минимум 15 туриста
Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва

Застраховка помощ при пътуване за лица над 65 г.- 15 лв.
Изхранване в хотела в Мадрид
Индивидуални трансфери
Допълнителни екскурзии
Лични разходи
Бакшиши

Програма на пътуването

Маршрут: София-Истанбул-Делхи-Агра-Джайпур-Делхи-Варанаси-Делхи-Истанбул-София

9 дни / 7 нощувки

=============================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: София-Истанбул-Делхи
Заминаване от София с редовен полет на Турски авиолинии за Истанбул за последващ полет до Делхи.
Предварително разписание - подлежи на препотвърждение до една седмица преди заминаване:
Дата Номер полет Излита от: Час Каца в: Час
23. окт TK-1028 София 9:25 Истанбул 10:50
23. окт TK-716 Истанбул 20:15 Делхи 4:40
31. окт TK-717 Делхи 6:55 Истанбул 11:30
31. окт TK-1031 Истанбул 14:55 София 15:10
Кацане на летище Истанбул. Излитане за Делхи.

ВТОРИ ДЕН: Делхи-Агра
Рано сутринта кацане на международното летище в Ню Делхи. Преминаване на митнически и имиграционни формалности и получаване на чекирания багаж. Посрещане от представителя на местния туроператор при излизане от сградата на терминала за пристигащи.
Трансфер до Агра.
Агра е градът на Тадж Махал, в северния индийски щат Утар Прадеш, на около 200 км от Делхи. Агра има три обекта на световното наследство на ЮНЕСКО, Тадж Махал и крепостта Агра в града и Фатехпур Сикри наблизо. Има и много други сгради и гробници от дните на славата на Агра като столица на Моголската империя. Замърсяването, особено смогът и отпадъците, са необуздани, а пътниците са тормозени от рояци от реклами и амбулантни търговци на всеки паметник, джамия, храм или дворец. Тадж Махал е признат за едно от новите чудеса на света и нито едно пътуване до Индия не е пълно без поне една негова визита
Следобедът продължава с посещение на крепостта Агра, изключителен пример за моголска архитектура. Форт Агра - седалището и крепостта на Моголската империя на няколко последователни поколения. Сегашната структура дължи произхода си на Акбар, който издига стените и портата и първите сгради на източните брегове на река Ямуна. Шах Джехан добавя впечатляващите квартали и джамията, докато Аурангзеб добавя външните укрепления и кралските павилиони.
Вечерта ще продължи с посещение на Тадж Махал по залез слънце. Тадж Махал е всичко, което е казано за него и нещо повече. Изграждането му от 20 000 души работници, отнема 22 години. Белият мрамор е добит на 200 мили оттук и е транспортиран до мястото от флотилия от 1000 слона. Построен е от моголския император Шах Джахан като израз на любовта му към съпругата му Мумтаз Махал, в средата на 17-ти век, Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Ще имате достатъчно време да видите и да бъдете хипнотизирани от неговата изключителна архитектура.
Вечеря и нощувка в хотела.

ТРЕТИ ДЕН: Агра-Джайпур
Закуска в хотела.
След закуска потегляте към Джайпур.
По пътя ви очаква посещение на призрачният град Фатехпур Сикри.
Фатехпур Сикри е построен от моголския император Акбар през 1571 г. в чест на суфисткия светец, шейх Салим Чисти. Той е бил моголска столица в продължение на 14 години, след което е изоставен поради недостиг на вода. Крепостната стена е изградена от червен пясъчник и съчетава влияния както от хиндуистката, така и от моголската архитектура. И до днес входът към крепостта е през пътя, който Акбар е построил, и който води до Буланд Дарваза, огромна 54-метрова порта. Други вдъхновяващи паметници във Фатехпур Сикри са Хиран Минар, който Акбар е построил в памет на любимия си слон, гробницата на шейх Салим Чищи, къщата на Бирбал и Диван-И-Хас.
След пристигане в Джайпур се настанявате в хотела.
Джайпур е столицата на индийския щат Раджастан. Той напомня на кралското семейство, което някога е управлявало региона и което през 1727 г. основава това, което сега се нарича Стария град или “Розовия град” заради цвета на камъка, от който са построени сградите. В центъра на величествената си улична мрежа стои пищният, колонаден комплекс City Palace. С градини, дворове и музеи, част от него все още е кралска резиденция.
Вечеря и нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Джайпур
Закуска в хотела.
След закуска ще посетите Amber Fort. Изкачването и слизането от крепостта ще бъде със слонове или джипове. Ще имате фото-спирка в Hawa Mahal (Двореца на ветровете) - пететажно чудо с грандиозна пирамидална фасадни и надвиснали прозорци с решетъчни екрани, куполи и кули.
Продължавате с кола до древната столица Амер, за да видите приказната крепост Амбър, разположена на хребет точно до град Джайпур. Махараджа Мансингх, най-успешният генерал на моголския император Акбар, започва изграждането на Амбър през 17 век. Преди да бъде построен градският дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от укрепени бойници и гледа към езерото Ров.
Извън крепостните стени ще посетете Джай Махал за фотосесия
Следобедът е посветен на посещение и обиколка на града. Ще видите Музея на градския дворец - който има превъзходна колекция от раджастански костюми и оръжейни моголи и раджпути, включително мечове с различни форми и размери с изваяни дръжки. Тук се помещават много антики и артефакти, принадлежащи на управляващата фамилия, включително колекция от оръжия. Разполага и с художествена галерия с отлична колекция от миниатюрни картини, килими, кралски принадлежности и редки астрономически произведения на арабски, персийски, латински и санскрит.
Ще посетите обсерваторията на Джай Сингх, построена през 17-ти век от основателя на Джайпур, който освен принц е и войник, астроном и строител.
Следва храма Бирла. В подножието на крепостта Моти Дунгри се намира храмът Бирла. Този храм представлява една от основните забележителности на Джайпур. Храмът Бирла в Джайпур изглежда зашеметяващо, когато е ярко осветен през нощта. Огромният храм е построен през 1988 г. от Бирла, един от бизнес магнатите на Индия. Храмът е посветен на бог Вишну (Нараян), пазителя и неговата съпруга Лакшми, богинята на богатството. Поради тази причина храмът Бирла е известен още като храм Лаксми Нараян. Birla Mandir е построен от бял мрамор с най-добро качество. Трите огромни купола на храма представляват три различни подхода към религията. Красивият бял мраморен храм хипнотизира зрителите, когато свети през нощта.
Вечеря и нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН: Джайпур-Делхи
Закуска в хотела
Сутрешно пътуване до Делхи.
Столицата на Индия и основна врата към страната. Съвременният Делхи е оживен метрополис, който успешно съчетава в гънките си - древното с модерното. Сред високите спираловидните небостъргачи, са разположени останките от едно отминало време под формата на многобройните паметници, които напомнят за древното наследство на региона.
При пристигане настаняване в хотела.
Свободно време.
Вечеря и нощувка в хотела.

ШЕСТИ ДЕН: Делхи-Варанаси
Закуска
Рано сутринта трансфер до жп гарата, за да се качите на влака до Варанаси. Посрещане при пристигане на жп гара Варанаси и трансфер до хотела.
Варанаси е град в северния индийски щат Утар Прадеш, датиращ от 11 век пр. н. е. Считан за духовната столица на Индия, градът привлича хиндуистки поклонници, които се къпят в свещените води на река Ганг и извършват погребални ритуали. По протежение на улиците му около 2000 храма, включително Kashi Vishwanath, “Златният храм”, посветен на хиндуисткия бог Шива.
По-късно вечерта посещение на Ганга Гхат, за да станете свидетели на Ганга Аарти в Дасасвамед Гат. Аарти е хиндуистки религиозен ритуал, при който пламъкът от фитил, натопен в свещено масло - Гхи или камфорово масло, се предлага като дар на боговете. Този ритуал е съпроводен с изпълнението на мантри и песни, възхваляващи дадено божество и целящи привличането на неговата благословия върху онези, които участват в религиозната церемония.
Вечеря и нощувка в хотела.

СЕДМИ ДЕН: Варанаси-Делхи
Днешният ден започва с ранна разходка с лодка на разсъмване, последвана от посещение на храма Kashi Vishwanath и други.
Връщане в хотела за закуска.
По-късно напускате хотела и продължавате с полудневна обиколка на храмовете на Варанаси, посещавайки Бхарат Мата (Майка Индия) Мандир, Дурга, Тулси Манас, храма Санкат Мочан и новия храм Вишванат. Посещение и на Сарнат.
По-късно трансфер до жп гарата, за да се качите на влака за Делхи.
Вечеря във влака.
Посрещане при пристигане на жп гара Делхи и трансфер до хотела.
Нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН: Делхи
Закуска в хотела.
Сутринта слагате начало на целодневна обиколка на Делхи, започваща със Стария Делх
Старият Делхи или Пурани Дили е централен район в Делхи, Индия. Основан е като ограден град на име Шахджаханабад през 1648 г., когато шах Джахан решава да премести моголската столица от Агра. Ще посетите джамията Джама и ще се насладете на езда на рикша по алеите на Стария Делхи.
Следобед продължавате с обиколка на Ню Делхи. Ще посетите президентския дворец, някогашната имперска резиденция на британските вицекрале; Индийската порта - мемориал, издигнат в чест на индийските войници, загинали геройски по време на войната в Афганистан. Ще се разходите с автобуса по Раджпат покрай сградата на парламента и секретарските сгради. Ще посетите Qutab Minar, кулата на победата от 12-ти век- прототип на всички минари (кули) в Индия. Накрая на обиколката ще се отбиете в гробницата на Хумаюн.

Прощална вечеря в местен ресторант.

ДЕВЕТИ ДЕН: Делхи-Истанбул-София
Ранна закуска
Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Делхи
Полет до Истанбул с последващ полет до София
Кацане на летище София.
Край на програмата.

=============================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Есен 2023 - Индия |  Есен 2023 - Делхи

Избрани оферти