Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Екскурзия до Истанбул с посещение на Одрин и българската църква Свети Стефан

Номер на оферта

/

238270

Дати & цени

19 октомври 2022 г. - Цена от 195 лв.

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус с с включени пътни и магистрални такси.

3 нощувки със закуски в хотел 2*/3*.

Представител на фирмата по време на пътуването.

Бонус - Посещение на българската църква Свети Стефан

Посещение на град Одрин.

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 2000 евро за клиенти до 65 г.

Цената не включва

Екскурзии срещу допълнително заплащане при мин. 15 човека

Посещение на Принцовите острови - 35 лева

Вечеря в рибен ресторант на Златния рог - 60 лева

Посещение на МОЛ Watergarden и МОЛ EMMAR - 40 лева

Разходка с корабче по Босфора - 40 лева

Трансфер до Долмабахче - 15 лева

Посещение на Долмабахче с включен трансфер, вход и екскурзовод на български език - 80 лева

Нощен босфор - 90 лева

Доплащане за медицинска застраховка на клиенти над 65 г – 7 лева

Лични разходи.

Програма на пътуването

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Маршрут: София - Пазарджик - Пловдив - Хасково - Истанбул - Одрин - Хасково - Пловдив - Пазарджик - София

ПРОГРАМА


Първи ден: София-Истанбул
20:30 ч. Отпътуване от София, площад Александър Невски, по маршрут София-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-Истанбул.
Нощен преход.

Втори ден: Истанбул
Рано сутринта пристигане в Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде след 14.00 ч.
Свободно време или допълнителни екскурзии:

07:45 ч. Посещение на Принцовите острови (срещу допълнително заплащане) - архипелаг от 9 острова, от които само 4 са обитаеми. След половин час път с ферибот ще пристигнем на Буюкада - най-големият и най- красивия от всички острови. Там няма други превозни средства освен велосипеди и файтони, с които можете да обиколите една част от острова и да се насладите на невероятно красивите големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили. Днес някои от тях са превърнати в бутикови хотели.
Свободно време. Завръщане в Истанбул.

19:00 ч. Вечеря в рибен ресторант на Златния рог (срещу допълнително заплащане)

Нощувка в хотела.

Трети ден: Истанбул
Закуска.

Свободно време

16:00 ч. Посещение на МОЛ Watergarden и МОЛ EMMAR (срещу допълнително заплащане) - МОЛ Watergarden е мястото, където може да се наблюдава светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големия" басейн в Европа. След посещението на Мол Watergarden продължаваме към най-новия Мол Емаар в Истанбул. В Мол Емаар можете да посетите новия аквариум с подводна зоологическа градина /входната такса не е включена в цената и се заплаща на място/. Ще имате възможност да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводния стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, острова на пингвините. Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи животни.

Нощувка в хотела.

Четвърти ден: Истанбул
Закуска.

08:30 ч. Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане) - вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат от друг ракурс дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор, както и популярните истанбулски вили „Ялъ“.

09.30 ч. Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане) – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора /входната такса не е включена в цената и се заплаща място/. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк.

19:30 ч. Програма "Нощен Босфор" (срещу допълнително заплащане) – вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма.

Нощувка в хотела.

Пети ден: ИстанбулОдрин - София
Закуска. Освобождаване на хотела.

09:00 ч. Посещение на българската църква Свети Стефан. „Свети Стефан“ известна като Желязната църква, е направена от готови железни елементи. Това е единствената православна желязна църква. Храмът е създаден в края на XIX век и струва на българската държава над 1 милион франка.

Отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с възможност за посещение на прочутата джамия Селимие – дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции. Възможност за шопинг в Одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати.

Отпътуване за България по маршрут ОдринХасковоПловдивПазарджик - София. Пристигане в София вечерта.
Край на програмата.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Уикенд почивка - Турция |  Уикенд почивка - Истанбул

Избрани оферти