Начало / Статии / Статии - Турция

Къде да пътуваме за Великден без сертификат?

Автор

/

Великден наближава и повечето хора, които са решили да използват почивните дни около празника за пътуване в чужбина, вече са резервирали почивката си. 

Ако вие все още се колебаете или изчаквате облекчаване на постоянно променящите се условия за пътуване по света, имате още малко време да изберете дестинация. Според текущите правила на връщане в България със сигурност трябва да покажете един от трите документа: ваксинационен сертификат, отрицателен тест или документ за преболедуване. На отиване обаче можете да си спестите излишната документация, като изберете дестинация, до която българите пътуват без изискване за представяне на ваксина. 

Наблизо по съседски или далеч и на топло? В друга православна страна, за да почувствате празничната атмосфера или където и да е, стига да е ново и интересно? 

Йордания

Йордания беше първата страна в Близкия изток, която премахна изискванията за представяне на COVID документи на границата. Единственото, което се изисква, е предварителна регистрация с QR код преди пътуването, както и наличието на здравна застраховка. 

По Великден можете да комбинирате разглеждане на основните забележителности на Йордания като скалния град Петра и пустинята Уади Рам с време за плаж на брега на Червено или Мъртво море. 

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Йордания!

Румъния

Снимка: iStock by Getty Images

Всички COVID ограничения в Румъния са отменени, както на границата, така и на територията на страната. Носенето на маска не е задължително, а времето в края на април е подходящо както за разходка до Букурещ, така и за посещение на Делтата на Дунав и за разходка из красивите градове Синая, Брашов, Сибиу и Сигишоара.

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Румъния!

Турция (по суша)

Снимка: iStock by Getty Images

Българите пътуват до Турция без изискване за COVID сертификати и тестове, ако влизат в страната през сухопътна, морска или жп граница. Изискването за ваксина, тест или документ за преболедуване остава в сила само за тези, които пристигат със самолет.

Можете да използвате почивните дни около Великден, за да видите Истанбул, новия мост над Дарданелите, да полетите с балон над приказната Кападокия или да се насладите на ранно море в Бодрум, Анталия и другите турски курорти, които се радват на ранно слънце.

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Турция!

Сърбия

При преминаване на границата със Сърбия също нямате нужда от никакви документи за COVID - само от добро настроение и добър план за пътуване. Прекарайте великденските празници в оживения Белград, в близкия Ниш или в някой от спа курортите на страната като Върнячка баня.

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Сърбия!

Мексико

Снимка: iStock by Getty Images

През по-голямата част от пандемията Мексико остави границите си отворени и достъпни за всички, независимо дали са ваксинирани или не. Ако имате нужда да се заредите с екзотика, тен, красиви морски гледки и впечатления от богатата култура на страната, Мексико ви очаква!

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Мексико!

Малта

От 11 април Малта не изисква документ за ваксинация дори от влизащите от червени зони чужденци. Страната, която доскоро беше с едни от най-строгите COVID правила в Европа, ще изисква само отрицателен PCR тест ИЛИ документ за преболедуване (който важи 180 дни). 

Освен това от 10 април не се изисква ваксинационен сертификат и за посещение на събития и заведения, както на открито, така и на закрито. Това е чудесна причина да се насладите на средиземноморската пролет и да 

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Малта!

>
07 април 2022 г.

Тагове

великден

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти